Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 121 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

TESTBANK Radiation Protection in Medical Radiography 9th Edition by Sherer | Chapters 1 - 14 | Complete

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 121 pagina's

TESTBANK Radiation Protection in Medical Radiography 9th Edition by Sherer | Chapters 1 - 14 | Complete

Voorbeeld van de inhoud

TESTBANK Radiation Protection in Medical Radiography
9th Edition by Sherer | Chapters 1 - 14 | Complete

,TABLE OF CONTENTS
1. Introduction to Radiation Protection

2. Radiation: Types, Sources, and Doses Received

3. Interaction of X-Radiation with Matter

4. Radiation Quantities and Units

5. Radiation Monitoring

6. Overview of Cell Biology

7. Molecular and Cellular Radiation Biology

8. Early Tissue Reactions and Their Effects on Organ Systems

9. Stochastic Effects and Late Tissue Reactions of Radiation in Organ Systems

10. Equipment Design for Radiation Protection

11. Management of Patient Radiation Dose During Diagnostic X-Ray Procedures

12. Radiation Safety in Computed Tomography and Mammography

13. Management of Imaging Personnel Radiation Dose During Diagnostic X-Ray Procedures

14. Radioisotopes and Radiation Protection

,Chapter 01: Introduction to Radiation Protection
Sherer: Radiation Protection in Medical Radiography, 9th Edition

MULTIPLE CHOICE

1. Consequences of ionization in human cells include
1. creation of unstable atoms.
2. production of free electrons.
3. creation of highly reactive free radicals capable of producing substances poisonous to
thecell.
4. creation of new biologic molecules detrimental to the living cell.
5. injury to the cell that may manifest itself as abnormal function or loss of function.
a. 1, 2, and 3 only
b. 2, 3, and 4 only
c. 3, 4, and 5 only
d. 1, 2, 3, 4, and 5
ANSWER: D

2. Which of the following is a form of radiation that is capable of creating electrically
chargedparticles by removing orbital electrons from the atom of normal matter through
which it passes?
a. Ionizing radiation
b. Nonionizing radiation
c. Subatomic radiation
d. Ultrasonic radiation
ANSWER: A

3. Regarding exposure to ionizing radiation, patients who are educated to understand the
medicalbenefit of an imaging procedure are more likely to
a. assume a small chance of biologic damage but not suppress any radiation
phobiathey may have.
b. cancel their scheduled procedure because they are not willing to assume a
smallchance of biologic damage.
c. suppress any radiation phobia but not risk a small chance of possible
biologicdamage.
d. suppress any radiation phobia and be willing to assume a small chance of
possiblebiologic damage.
ANSWER: D

4. The millisievert (mSv) is equal to
a. 1/10 of a sievert.
b. 1/100 of a sievert.
c. 1/1000 of a sievert.
d. 1/10,000 of a sievert.
ANSWER: C

, Radiation-Protection-in-Medical-Radiography-8th-Edition-Sherer-Test-Bank

5. The-advantages-of-the-BERT-method-are
1. it-does-not-imply-radiation-risk;-it-is-simply-a-means-for-comparison.
2. it-emphasizes-that-radiation-is-an-innate-part-of-our-environment.
3. it-provides-an-answer-that-is-easy-for-the-patient-to-comprehend.
a. 1-and-2-only
b. 1-and-3-only
c. 2-and-3-only
d. 1,-2,-and-3
ANSWER:- D

6. If-a-patient-asks-a-radiographer-a-question-about-how-much-radiation-he-or-she-will-
receive-from-a-specific-x-ray-procedure,-the-radiographer-can
a. respond-by-using-an-estimation-based-on-the-comparison-of-radiation-received-
from-the-x-ray-to-natural-background-radiation-received.
b. avoid-the-patient’s-question-by-changing-the-subject.
c. tell-the-patient-that-it-is-unethical-to-discuss-such-concerns.
d. refuse-to-answer-the-question-and-recommend-that-he-or-she-speak-
with-the-referring-physician.
ANSWER:- A

7. Why-should-the-selection-of-technical-exposure-factors-for-all-medical-imaging-procedures
always-follow-ALARA? So-that-radiographers-and-radiologists-do-not-have-
to-a
a.-So-that-referring-physicians-ordering-imaging-procedures-do-not-have-to-accept-
responsibility-for-patient-radiation-safety.
b.
patient-radiation-safety.
c. Because-radiation-induced-cancer-does-not-appear-to-have-a-dose-level-
below-which-individuals-would-have-no-chance-of-developing-this-disease.
d. Because-radiation-induced-cancer-does-have-a-dose-level-at-which-
individuals-would-have-a-chance-of-developing-this-disease.
ANSWER:- C

8. The-cardinal-principles-of-radiation-protection-include-which-of-the-following?
1. Time
2. Distance
3. Shielding
a. 1-only
b. 2-only
c. 3-only
d. 1,-2,-and-3
ANSWER:- D

9. In-a-hospital-setting,-which-of-the-following-professionals-is-expressly-charged-by-the-
hospital-administration-with-being-directly-responsible-for-the-execution,-enforcement,-
and-maintenance-of-the-ALARA-program?
a. Assistant-administrator-of-the-facility
b. Chief-of-staff

Gekoppeld boek
 image
Mary Alice Statkiewicz Sherer, Paula J. Visconti, E. Russell Ritenour, Kelli Welch Haynes Workbook for Radiation Protection in Medical Radiography - E-Book
Uitgever: 2021 ISBN: 9780323825108 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Geüpload op
15 april 2026
Aantal pagina's
121
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€15,54

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
favouredone
4,4
(350)
Verkocht
390
Volgers
36
Items
10228
Laatst verkocht
6 dagen geleden

Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen