Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 482 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

TEST BANK FOR Comprehensive Radiographic Pathology, 5 th Edition BY Eisenberg: NEW VERSION|2026/2027

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 482 pagina's

TEST BANK FOR Comprehensive Radiographic Pathology, 5 th Edition BY Eisenberg: NEW VERSION|2026/2027 TEST BANK FOR Comprehensive Radiographic Pathology, 5 th Edition BY Eisenberg: NEW VERSION|2026/2027 TEST BANK FOR Comprehensive Radiographic Pathology, 5 th Edition BY Eisenberg: NEW VERSION|2026/2027

Voorbeeld van de inhoud

Eisenberg: Comprehensive Radiographic Pathology, 5th Edition


Chapter 1: Introduction to Pathology



Test Bank



MULTIPLE CHOICE



1. A disease process caused by physicians or their treatment is this type of process.

a. Idiopathic
b. Iatrogenic

c. Neoplasia
d. Community acquired



ANS: B

The disease process caused by physicians and their treatment is iatrogenic.



REF: p. 3



2. Basic reactions of the body to some form of injury is a:

a. Disease process
b. Pathology

c. Study of diseases
d. Idiopathic process



ANS: A

A disease is the pattern of the body’s response to some form of injury.



REF: p. 1



1
All information provided for reference only
Join us on Facebook.com/thetopgrades

,3. What term is used to denote a disease in which the underlying cause is unknown?

a. Idiopathic
b. Antietiologic

c. Iatrogenic
d. Nosocomial



ANS: A

Idiopathic diseases are those with an unknown, or as of yet unidentified, cause.



REF: p. 3



4. Alterations of cell growth, specifically an abnormal proliferation of cells is called:

a. Hyperplasia
b. Dysplasia

c. Neoplasia
d. Aplasia



ANS: C

Alterations in cell growth lead to the development of neoplasms (tumors).



REF: p. 7



5. The initial response of body tissues to local injury is:

a. Infection
b. Ischemia

c. Edema

d. Inflammation



ANS: D

Inflammation is the initial response of body tissues to local injury.

2
All information provided for reference only
Join us on Facebook.com/thetopgrades

, REF: p. 3



6. Heat and redness associated with inflammation is produced by:

a. Hyperemia
b. Scar tissue

c. Hyperplasia
d. Infarction



ANS: A

This hyperemia produces the heat and redness associated with inflammation.



REF: p. 3



7. In an injury, the destroyed tissue is replaced with:

a. Granulomatous inflammation
b. Granulation tissue

c. Phagocytes
d. Pyogens



ANS: B

A fibrous scar replaces the area of destroyed tissue with granulation tissue. Granulation tissue refers
to a combination of young, developing capillaries and actively proliferating fibroblasts, which
produce connective tissue fibers (collagen) that replace the dead tissue.



REF: p. 4



8. Of the five clinical signs of acute inflammation, the medical term for swelling is:

a. Edema
b. Tumor
c. Calor

3
All information provided for reference only
Join us on Facebook.com/thetopgrades

, d. Dolor



ANS: B

The five clinical signs of acute inflammation are rubor (redness), calor (heat), tumor (swelling), dolor
(pain), and loss of function.



REF: p. 4



9. Some bacterial organisms that produce these substances that cause damage to the tissue and incite
the inflammatory process are known as:

a. Toxoids
b. Pyogens

c. Toxins
d. Abscesses



ANS: C

Some bacterial organisms (such as staphylococci and streptococci) produce toxins that damage the
tissues and incite an inflammatory response.



REF: p. 4



10. Chronic inflammation in a localized area, which often has a centralized necrosis is called:

a. An exudates
b. A granuloma

c. An abscess
d. Hyperplasia



ANS: B

A granuloma is a localized area of chronic inflammation, often with central necrosis.



REF: p. 4

4
All information provided for reference only
Join us on Facebook.com/thetopgrades

Gekoppeld boek
 image
Ronald L. Eisenberg, Nancy M. Johnson Comprehensive Radiographic Pathology - E-Book
Uitgever: 2011 ISBN: 9780323277501 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Geüpload op
25 maart 2026
Aantal pagina's
482
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€16,41

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
Verkocht
32
Volgers
4
Items
1647
Laatst verkocht
3 dagen geleden

Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen