• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 349 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Community Health Nursing – A Canadian Perspective (6th Edition) : Instructor Test Bank Guide | Practical Study and Exam Preparation Resource with In-Depth Practice Questions & Clear Answer Explanations

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 349 pagina's

This exam resource provides a comprehensive test bank for Community Health Nursing: A Canadian Perspective (6th Edition) by Stamler and Yiu, featuring exam-style questions and verified answers covering major community and public health nursing topics. The material includes multiple-choice questions designed to test knowledge of health promotion, population health, social determinants of health, community assessment, epidemiology, and nursing roles in community health settings. The content aligns with the chapters of the textbook and supports exam preparation, knowledge review, and practice for students studying community and public health nursing.

Voorbeeld van de inhoud

Stamler & Yiu's Community Health Nursing: A Canadian
Perspective 6th Edition by PhD Dosani| TEST BANK
Complete Chapters 1-34| All Chapters Comprising of
Verified Questions with 100% Accurate Answers



St
ud
yS




Page | 1
H

, Chapter 1: The History of Community Health Nursing in Canada

Multiple Choice Questions
1. Who would a visiting nurse most likely work with in the early 1900s in Canada?

a. Families who could afford to pay

b. Poor and destitute families

c. The community

d. School children

Right Answer: b (page 6)



2. Which community health nursing specialty emerged in early 20th-century Canada to combat
communicable disease, infant mortality, and childhood morbidity?

a. Visiting nursing

b. District nursing

c. Private duty nursing

d. Public health nursing

Right Answer: d (page 4)



3. In the early 20th century, health departments were dissolved after a local emergency was over.
Which statement below characterizes the social attitude of the era?

a. Public health was the responsibility of doctors

b. Visiting nurses were responsible for community health

c. The state was not responsible for health care

d. Women should not be working outside of the family

Right Answer: c (page 3)



4. What was the primary reason for the establishment of school health programs?

a. Prevent ill children from becoming dependent citizens
St




b. Promote the health of all children
ud




c. Provide food for children who lived in poverty
yS




Page | 2
H

,d. Treat sick children so they could work and contribute to the family income

Right Answer: b (page 4)



5. The earliest forms for healthcare in Canada were:

a. The practices of Aboriginal people

b. European settlers who were physicians

c. The wives of surgeons

d. The Grey Nuns-first community nursing

Right Answer: a (page 2)



6. were Canada’s first community nursing order who made significant contributions to
providing access to health services, food, shelter, and education for the most vulnerable:

a. The Victorian Order of Nurses

b. The Grey Nuns

c. Public Health Nurses

d. School Nurses

e. nursing sisters -first to provide health care in remote and frontier area)

Right Answer: b (page 3)



7. The dual mandate of doing charitable work and providing affordable nursing care was held by
which agency?

a. The Margaret Scott Nursing Mission

b. The Victorian Order of Nurses-lady aberdeen led the development

c. Indian Health Services

d. Public Health Services

Right Answer: b (page 4)
St
ud
yS




Page | 3
H

, 8. How were public health nurses and home visiting nurses different from nurses employed in other
sectors of the healthcare system?

a. They received less compensation for their services

b. They were dependent on other health care professionals

c. They required post-diploma training at a university

d. They offered services to the elite living in urban districts

Right Answer: c (page 4)



9. Which of the following were the first two public health nursing specialties?

a. TB nursing and school nursing

b. Private duty nursing and TB nursing

c. Home-visiting nursing and school nursing

d. Outpost nursing and school nursing

Right Answer: a (page 4)



10. What was the role of the first public health nurses in Canada?

a. To assess hygiene conditions in the home

b. To conduct well baby clinics

c. To promote breastfeeding of newborn infants

d. To promote health of school children

Right Answer: d (page 4)



11. Which organization is credited for establishing well-baby clinics?

a. The Grey Nuns

b. The Victorian Order of Nurses

c. The Red Cross
St




d. Provincial Health Departments
ud




Right Answer: c (page 5)
yS




Page | 4
H

Gekoppeld boek
 image
Lynnette Leeseberg Stamler, Lucia Yiu Community Health Nursing
Uitgever: 2015 ISBN: 9780133156256 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Geüpload op
16 maart 2026
Aantal pagina's
349
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€14,01

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
StudyStarHub
2,3
(3)
Verkocht
9
Volgers
0
Items
441
Laatst verkocht
22 uur geleden

Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen