Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 262 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Test Bank: Quick & Easy Medical Terminology 10th Edition (Leonard)

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 262 pagina's

Test Bank: Quick & Easy Medical Terminology 10th Edition (Leonard)

Voorbeeld van de inhoud

,Chapter 01: Simplified Medical Language
ss ss ss ss




MULTIPLE ssCHOICE

1. The ssmain ssbody ssof ssa ssword ssis sscalled ssa:
a. suffix.
b. word ssroot.
c. combining ssvowel.
d. combining ssform.
ANS: ssB s s REF: ssp. ss2 TOP: ssWord ssRoots ssand ssCombining ssForms

2. Latin ssroots ssare ssused ssto sswrite sswords ssnaming ssand ssdescribing:
a. diseases.
b. conditions.
c. diagnosis.
d. structures ssof ssthe ssbody.
ANS: ssD s s REF: ssp. ss3 TOP: ssWord ssRoots ssand ssCombining ssForms

3. When sswritten ssalone, ssa ssprefix ssis ssusually ssfollowed ssby ssthis ssto ssindicate ssthat ssanother ssword ssfollows ssthe
prefix ssto suffix.
ss

b. comma.
c. hyphen.
d. word ssroot.
ANS: ssC s s REF: ssp. ss4 TOP: ssPrefixes ssand ssSuffixes

4. A sscombining ssvowel ssis ssused:
a. when ssthe sssuffix ssthat ssfollows ssbegins sswith ssa ssconsonant.
b. when ssthe sssuffix ssthat ssfollows ssbegins sswith ssa ssconsonant.
c. when ssthere ssis ssno ssprefix.
d. when ssthere ssis ssa ssprefix.
ANS: ssA s s REF: ssp. ss5 TOP: ssCombining ssWord ssParts ssto ssWrite ssTerms

5. Which ssword ssroot ssis ssGreek ssfor ss“stone”?
a. Psyche
b. Lithos
c. Oris
d. Cauda
ANS: ssB s s REF: ssp. ss2 TOP: ssWord ssRoots ssand ssCombining ssForms

6. The sspunctuation ssmark ssthat ssdesignates ssa sscombining ssform ssis ssa:
a. comma.
b. parenthesis.
c. diagonal ssslash.
d. semicolon.
ANS: ssC s s REF: ssp. ss3 TOP: ssWord ssRoots ssand ssCombining ssForms

7. The ssmost ssfrequently ssused sscombining ssvowel ssis:
a. o.
b. a.

,c. i.
d. e.
ANS: ssA s s REF: ssp. ss3 TOP: ssCombining ssWord ssParts ssto ssWrite ssTerms

, a. Word ssroot
b. Prefix
c. Combining ssvowel
d. Suffix
ANS: ssD s s REF: ssp. ss4 TOP: ssPrefixes ssand ssSuffixes

11. Learning ssthe ssmeanings ssof ssword ssparts:
a. is ssnot ssimportant ssas sslong ssas ssevery ssword ssis ssmemorized.
b. is ssone ssof ssthe ssmost ssdifficult sstasks ssto ssmaster ssin sshealth sscare.
c. should ssbe ssdone ssonly ssif sstime ssallows.
d. eliminates ssthe ssnecessity ssof ssmemorizing sseach ssnew ssword ssencountered.
ANS: ssD s s REF: ssp. ss5 TOP: ssWord ssParts

12. Borrowing ssof ssmedical sswords ssfrom ssLatin ssor ssGreen ssbegan ssaround ssthe ssyear:
a. 1500.
b. 1700.
c. 1800.
d. 1900.
ANS: ssA s s REF: ssp. ss1 TOP: ssSimplifying ssMedical ssTerms

13. Latin ssand ssGreen sscombined ssare ssthe ssorigin ssof sswhat sspercentage ssof ssmedical ssterms?
a. 40 ss%
b. 50 ss%
c. 70 ss%
d. 90 ss%
ANS: ssD s s REF: ssp. ss1 TOP: ssSimplifying ssMedical ssTerms

14. The sssuffix ss“-itis” ssmeans:
a. excision.
b. inflammation.
c. reverse.
d. repair.
ANS: ssB s s REF: ssp. ss2 TOP: ssPrefixes ssand ssSuffixes

15. A sscompound ssword ssis ssa ssword ssin sswhich sstwo ssof sswhat ssare sscombined?
a. Suffixes
b. Prefixes
c. Combining ssvowels
d. Word ssroots
ANS: ssD s s REF: ssp. ss2 TOP: ssWord ssParts

16. Eponyms ssare:
a. diseases, ssorgans, ssprocedures, ssor ssbodily ssfunctions ssnamed ssafter ssa ssperson.
b. diseases, ssorgans, ssprocedures, ssor ssbodily ssfunctions ssnamed ssafter ssa ssplace.
c. always sscapitalized.
d. never sscapitalized.
ANS: ssB s s REF: ssp. ss8 TOP: ssProper ssNames

17. MD ssstands ssfor:
a. modern ssdoctor.

Gekoppeld boek
 image
Uitgever: 2023 ISBN: 9780323933148 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Geüpload op
9 februari 2026
Aantal pagina's
262
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€15,10

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
Geniusprowess
1,0
(2)
Verkocht
49
Volgers
2
Items
493
Laatst verkocht
4 dagen geleden

Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen