Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 24 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

MGMT 4660 Exam 3 Questions with Correct Answers | Updated (100% Correct Answers)

Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 24 pagina's

MGMT 4660 Exam 3 Questions with Correct Answers | Updated (100% Correct Answers)

Voorbeeld van de inhoud

1



MGMT 4660 Exam 3 Questions with Correct Answers
| Updated (100% Correct Answers)
1. Strategic alliances are popular among multinational firms primarily because

they: Answer: B. Provide a fast and flexible way to gain resources


2. The main reason many alliances fail is because: Answer: C. They are poorly

designed or managed


3. Which of the following is not a typical step in implementing a successful

alliance?


A. Identifying strategic needs


B. Selecting an appropriate partner


C. Ignoring cultural differences


D. Designing organizational structure Answer: C. Ignoring cultural differences


4. In Chapter 9, linking parts of two firms' value chains helps companies: Answer:

C. Share risks and achieve efficiency


5. According to the CNBC/Bain article, companies shifting manufacturing from

China are an example of: Answer: A. Value-chain restructuring


6. The term "anchor partner" refers to: Answer: B. A partner that slows down

alliance progress




© 2026 All rights reserved

,2
7. The "elephant-and-ant complex" describes: Answer: A. Unequal power

between large and small firms


8. An Informal International Cooperative Alliance is best described as: Answer: B.

A non-binding agreement between firms


9. A Formal International Cooperative Alliance (ICA) typically: Answer: B. Includes

a detailed written agreement


10. An International Joint Venture (IJV) is: Answer: B. A separate legal entity

jointly owned by partners


11. Which of the following is not an advantage of IJVs?


A. Risk and reward sharing


B. Market and distribution access


C. Cultural clash elimination


D. Enhanced brand credibility Answer: C. Cultural clash elimination


12. A "prenuptial agreement" in alliance contracts refers to: Answer: B. An exit

clause established at the start


13. In a Dominant-Parent management structure: Answer: B. A single firm

controls operations and strategy


14. The Shared-Management structure is most effective when: Answer: C. Both
partners contribute similar resources



© 2026 All rights reserved

, 3
15. Rotating-Management structures are common in: Answer: B. Developing

countries to build management talent


16. The type of trust based on belief in a partner's honesty and goodwill is called:

Answer: C. Benevolent trust


17. Credibility trust means: Answer: A. Confidence that the partner will meet

obligations


18. Attitudinal commitment refers to: Answer: A. Willingness to dedicate effort

and resources


19. Calculative commitment is based on: Answer: B. Financial calculations and

expected rewards


20. The CNBC/Bain article said about 60 % of U.S. multinationals were: Answer: B.

Ready to take action to change supply chains


21. The phrase "fragmented manufacturing" means: Answer: B. Many smaller

facilities closer to target markets


22. A main reason for alliance instability is: Answer: B. Poor design and lack of

trust


23. Alliances allow companies to: Answer: B. Combine strengths and share risks


24. The Houston Chronicle article emphasized that firms ally internationally to:
Answer: A. Reduce taxes and gain market knowledge




© 2026 All rights reserved

Documentinformatie

Geüpload op
16 januari 2026
Aantal pagina's
24
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€12,39

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
Passit
3,5
(23)
Verkocht
128
Volgers
6
Items
14482
Laatst verkocht
2 weken geleden

Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen