• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 49 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

ADVANCED PHARMACOLOGY NSG 533 EXAM – VERIFIED QUESTIONS AND ANSWERS WITH RATIONALES FOR CAREGIVER PRACTITIONER STUDENTS

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 49 pagina's

1. Long-acting beta-agonists (LABAs) received a Black Box Warning from the U.S. Food and Drug Administration due to the: A. Risk of life-threatening dermatological reactions B. Increased incidence of cardiac events when LABAs are used C. Increased risk of asthma-related deaths when LABAs are used D. Risk for life-threatening alterations in electrolytes Correct Answer: C. Increased risk of asthma-related deaths when LABAs are used Rationale: The FDA issued a Black Box Warning for LABAs due to studies indicating an increased risk of asthma-related deaths, especially when used as monotherapy. LABAs should always be used with an inhaled corticosteroid (ICS) for asthma management. 2. The bronchodilator of choice for clients taking propranolol is: A. Albuterol B. Pirbuterol C. Formoterol D. Ipratropium Correct Answer: D. Ipratropium Rationale: Propranolol is a non-selective beta-blocker that can counteract beta-agonist bronchodilators (e.g., albuterol). Ipratropium, an anticholinergic bronchodilator, does not rely on beta-receptor activation and is the preferred option. 3. James, a 52-year-old overweight smoker taking theophylline for asthma, plans to start the Atkins diet. The appropriate response is to: A. Congratulate him on making a positive change in his life. B. Recommend he try stopping smoking instead of the Atkins diet. C. Schedule regular serum theophylline testing due to increased excretion of theophylline. D. Decrease his theophylline dose because a high-protein diet may lead to elevated theophylline levels. Correct Answer: B. Recommend he try stopping smoking instead of the Atkins diet. Rationale: Smoking induces the metabolism of theophylline, leading to lower drug levels. Stopping smoking would have a more significant impact on his health than dietary changes. 4. Li, who takes theophylline for asthma, calls with nausea, vomiting, and headache. The best advice is to: A. Reassure him this is likely a viral infection and should resolve soon. B. Have him seen the same day for an assessment and theophylline level. C. Schedule an appointment in 2 to 3 days, which he can cancel if he is better. D. Order a theophylline level at the laboratory for him. Correct Answer: B. Have him seen the same day for an assessment and theophylline level. Rationale: Theophylline toxicity presents with symptoms like nausea, vomiting, headache, and agitation. Immediate evaluation and drug level monitoring are essential. 5. Tiotropium bromide (Spiriva) is an inhaled anticholinergic: A. Used for the treatment of chronic obstructive pulmonary disease (COPD) B. Used in the treatment of asthma

Voorbeeld van de inhoud

ADVANCED PHARMACOLOGY NSG 533
EXAM – VERIFIED QUESTIONS AND
ANSWERS WITH RATIONALES FOR
CAREGIVER PRACTITIONER STUDENTS
[Document subtitle]

, Advanced Pharmacology NSG 533 Exam Ǫuestions
with Correct Answers | Ultimate Study Guide for
Success

1. Long-acting beta-agonists (LABAs) received a Black Box Warning from the U.S. Food
and Drug Administration due to the:

A. Risk of life-threatening dermatological reactions
B. Increased incidence of cardiac events when LABAs are used
C. Increased risk of asthma-related deaths when LABAs are used
D. Risk for life-threatening alterations in electrolytes

Correct Answer: C. Increased risk of asthma-related deaths when LABAs are used

Rationale: The FDA issued a Black Box Warning for LABAs due to studies indicating an
increased risk of asthma-related deaths, especially when used as monotherapy. LABAs
should always be used with an inhaled corticosteroid (ICS) for asthma management.



2. The bronchodilator of choice for clients taking propranolol is:

A. Albuterol
B. Pirbuterol
C. Formoterol
D. Ipratropium

Correct Answer: D. Ipratropium

Rationale: Propranolol is a non-selective beta-blocker that can counteract beta-agonist
bronchodilators (e.g., albuterol). Ipratropium, an anticholinergic bronchodilator, does not
rely on beta-receptor activation and is the preferred option.



3. James, a 52-year-old overweight smoker taking theophylline for asthma, plans to
start the Atkins diet. The appropriate response is to:

A. Congratulate him on making a positive change in his life.
B. Recommend he try stopping smoking instead of the Atkins diet.




1

,C. Schedule regular serum theophylline testing due to increased excretion of theophylline.
D. Decrease his theophylline dose because a high-protein diet may lead to elevated
theophylline levels.

Correct Answer: B. Recommend he try stopping smoking instead of the Atkins diet.

Rationale: Smoking induces the metabolism of theophylline, leading to lower drug levels.
Stopping smoking would have a more significant impact on his health than dietary
changes.



4. Li, who takes theophylline for asthma, calls with nausea, vomiting, and headache.
The best advice is to:

A. Reassure him this is likely a viral infection and should resolve soon.
B. Have him seen the same day for an assessment and theophylline level.
C. Schedule an appointment in 2 to 3 days, which he can cancel if he is better.
D. Order a theophylline level at the laboratory for him.

Correct Answer: B. Have him seen the same day for an assessment and theophylline
level.

Rationale: Theophylline toxicity presents with symptoms like nausea, vomiting, headache,
and agitation. Immediate evaluation and drug level monitoring are essential.



5. Tiotropium bromide (Spiriva) is an inhaled anticholinergic:

A. Used for the treatment of chronic obstructive pulmonary disease (COPD)
B. Used in the treatment of asthma
C. Combined with albuterol for asthma exacerbations
D. Combined with fluticasone for persistent asthma

Correct Answer: A. Used for the treatment of chronic obstructive pulmonary disease
(COPD)

Rationale: Tiotropium is a long-acting muscarinic antagonist (LAMA) primarily used in
COPD management to improve airflow obstruction.



6. Christy, who has exercise-induced and mild persistent asthma, is prescribed
albuterol and beclomethasone (QVAR). Teaching should include:




2

, A. Use one to two puffs of albuterol per day, not exceeding eight puffs per day.
B. Beclomethasone needs to be used daily to treat asthma.
C. Report systemic side effects like weight gain.
D. Use the albuterol inhaler immediately after the corticosteroid inhaler.

Correct Answer: B. Beclomethasone needs to be used daily to treat asthma.

Rationale: Inhaled corticosteroids (ICS), such as beclomethasone, must be taken daily to
control inflammation and prevent symptoms. Albuterol is for acute relief, not daily use.



7. When prescribing montelukast (Singulair) for asthma, clients or parents should be
instructed that:

A. Montelukast should be taken twice daily during an asthma exacerbation.
B. Clients may experience weight gain on montelukast.
C. Aggression, anxiety, depression, and/or suicidal thoughts may occur.
D. Lethargy and hypersomnia are common side effects.

Correct Answer: C. Aggression, anxiety, depression, and/or suicidal thoughts may
occur.

Rationale: Montelukast carries a warning for neuropsychiatric side effects, including mood
changes, suicidal ideation, and increased aggression. Clients should be monitored for
these symptoms.



8.Montelukast (Singular) may be prescribed for:

1. A 6-year-old child with exercise-induced asthma

2. A 2-year-old child with moderate persistent asthma

3. An 18-month-old child with seasonal allergic rhinitis

4. None of the above; montelukast is not approved for use in children - - correct ans- -A 2-
year-old child with moderate persistent asthma



9.The known drug interactions with the inhaled corticosteroid beclomethasone (QVAR)
include:

1. Albuterol

2. MMR vaccine


3

Documentinformatie

Geüpload op
2 juni 2025
Aantal pagina's
49
Geschreven in
2024/2025
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€12,58

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kan je een ander document kiezen. Je kan het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
NjoguAmos
2,0
(1)
Verkocht
18
Volgers
18
Items
571
Laatst verkocht
10 maanden geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via Bancontact, iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo eenvoudig kan het zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen