• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 23 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Testbank Chapter 2 GSCM

Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 23 pagina's

Testbank Chapter 2 GSCM

Voorbeeld van de inhoud

Supply Chain Management, 6e, Global Edition (Chopra/Meindl)
Chapter 2 Supply Chain Performance: Achieving Strategic Fit and Scope

2.1 True/False Questions

1) A company's competitive strategy defines the set of customer needs that it seeks to satisfy
through its products and services.
Answer: TRUE
Diff: 1
Topic: 2.1 Competitive and Supply Chain Strategies
AACSB: Application of knowledge
Objective: LO 2.1: Explain why achieving strategic fit is critical to a company's overall success.

2) The value chain emphasizes the close relationship between all the functional strategies within
a company.
Answer: TRUE
Diff: 2
Topic: 2.1 Competitive and Supply Chain Strategies
AACSB: Application of knowledge
Objective: LO 2.1: Explain why achieving strategic fit is critical to a company's overall success.

3) A company's product development strategy defines the set of customer needs that it seeks to
satisfy through its products and services.
Answer: FALSE
Diff: 2
Topic: 2.1 Competitive and Supply Chain Strategies
AACSB: Application of knowledge
Objective: LO 2.1: Explain why achieving strategic fit is critical to a company's overall success.

4) A company's product development strategy specifies the portfolio of new products that it will
try to develop.
Answer: TRUE
Diff: 1
Topic: 2.1 Competitive and Supply Chain Strategies
AACSB: Application of knowledge
Objective: LO 2.1: Explain why achieving strategic fit is critical to a company's overall success.

5) Supply chain strategy specifies what the operations, distribution, and service functions,
whether performed in-house or outsourced, should do particularly well.
Answer: TRUE
Diff: 1
Topic: 2.1 Competitive and Supply Chain Strategies
AACSB: Application of knowledge
Objective: LO 2.1: Explain why achieving strategic fit is critical to a company's overall success.




1
Copyright © 2016 Pearson Education, Ltd.

,6) A company's supply chain strategy determines the nature of procurement and transportation of
materials as well as the manufacture and distribution of the product.
Answer: TRUE
Diff: 1
Topic: 2.1 Competitive and Supply Chain Strategies
AACSB: Application of knowledge
Objective: LO 2.1: Explain why achieving strategic fit is critical to a company's overall success.

7) The degree of supply chain responsiveness should be consistent with the implied uncertainty.
Answer: TRUE
Diff: 1
Topic: 2.2 Achieving Strategic Fit
AACSB: Application of knowledge
Objective: LO 2.2: Describe how a company achieves strategic fit between its supply chain
strategy and its competitive strategy.

8) To achieve complete strategic fit, a firm must ensure that all functions in the value chain have
diverse strategies that support functional goals.
Answer: FALSE
Diff: 2
Topic: 2.2 Achieving Strategic Fit
AACSB: Application of knowledge
Objective: LO 2.2: Describe how a company achieves strategic fit between its supply chain
strategy and its competitive strategy.

9) Because demand and supply characteristics change, the supply chain strategy must change
over the product life cycle if a company is to continue achieving strategic fit.
Answer: TRUE
Diff: 1
Topic: 2.2 Achieving Strategic Fit
AACSB: Application of knowledge
Objective: LO 2.2: Describe how a company achieves strategic fit between its supply chain
strategy and its competitive strategy.

10) To retain strategic fit, supply chain strategy must be adjusted over the life cycle of a product
and as the competitive landscape changes.
Answer: TRUE
Diff: 2
Topic: 2.2 Achieving Strategic Fit
AACSB: Application of knowledge
Objective: LO 2.2: Describe how a company achieves strategic fit between its supply chain
strategy and its competitive strategy.




2
Copyright © 2016 Pearson Education, Ltd.

, 11) The intercompany scope of strategic fit is no longer relevant today because the competitive
playing field has shifted from company versus company to supply chain versus supply chain.
Answer: FALSE
Diff: 1
Topic: 2.2 Achieving Strategic Fit
AACSB: Application of knowledge
Objective: LO 2.2: Describe how a company achieves strategic fit between its supply chain
strategy and its competitive strategy.

12) The interoperation scope has each stage of the supply chain devising its strategy
independently.
Answer: FALSE
Diff: 2
Topic: 2.3 Expanding Strategic Scope
AACSB: Application of knowledge
Objective: LO 2.3: Discuss the importance of expanding the scope of strategic fit across the
supply chain.

13) Intraoperation scope resulted in minimal supply chain surplus.
Answer: TRUE
Diff: 2
Topic: 2.3 Expanding Strategic Scope
AACSB: Application of knowledge
Objective: LO 2.3: Discuss the importance of expanding the scope of strategic fit across the
supply chain.

14) An example of intrafunctional scope is that outsourcing a key component is reasonable if the
savings in staying current in technology results in improved performance in other areas of R&D
that permit improved overall performance.
Answer: TRUE
Diff: 2
Topic: 2.3 Expanding Strategic Scope
AACSB: Application of knowledge
Objective: LO 2.3: Discuss the importance of expanding the scope of strategic fit across the
supply chain.

15) If all functional strategies are deliberately aligned with each other and with the overall
competitive strategy, then the company profit will be maximized.
Answer: TRUE
Diff: 3
Topic: 2.3 Expanding Strategic Scope
AACSB: Application of knowledge
Objective: LO 2.3: Discuss the importance of expanding the scope of strategic fit across the
supply chain.




3
Copyright © 2016 Pearson Education, Ltd.

Gekoppeld boek
 image
Sunil Chopra, Peter Meindl Supply Chain Management
Uitgever: Onbekend ISBN: 9781292257891 Druk: 7

Documentinformatie

Studie
Geüpload op
11 oktober 2021
Aantal pagina's
23
Geschreven in
2020/2021
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€6,89
Gekocht door 0 studenten

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kan je een ander document kiezen. Je kan het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
AquilaEducation
3,4
(46)
Verkocht
195
Volgers
155
Items
15
Laatst verkocht
1 jaar geleden


Reviews van geverifieerde kopers




Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via Bancontact, iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo eenvoudig kan het zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen