• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 19 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

NSG-318 Exam 1 Actual Questions with Detailed Answers

Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 19 pagina's

NSG-318 Exam 1 Actual Questions with Detailed Answers

Voorbeeld van de inhoud

NSG-318 Exam 1 Actual Questions with Detailed Answers

Question 1.
pharmacology

Correct Answer: study of drugs


Question 2.
drug

Correct Answer: Chemical that affects physiologic process of a living organism


Question 3.
Nursing Implications

Correct Answer: The concepts that a nurse must include when they are safely
administering medication


Question 4.
Identify the various routes of medication administration

Correct Answer: Sublingual (buccal), oral, transdermal (topical creams/ lotions),
instillation (eye drops/sprays), inhalation, nasogastric and gastrostomy tubes,
suppositories, parenteral


Question 5.
6 rights of administration

Correct Answer: 1. Right patient
2. Right drug
3. Right dose
4. Right route
5. Right time and frequency
6. Right documentation


Question 6.
List the components of a drug label

Correct Answer: Chemical Name: structure of the drug Generic name: the official
drug name Brand/ trade name: the easier proprietary name Active and inactive
ingredients Warning/ possible side effects Directions on use as well as what the
drug is used for/ what it helps treat

,Question 7.
normal vital signs (BP)

Correct Answer: 120/80


Question 8.
Pharmacokinetics

Correct Answer: what the body does to the drug


Question 9.
pharmacokinetic phases

Correct Answer: -absorption (drug movement from GI tract into bloodstream)
-distribution (protein binding, free drugs, BBB) -metabolism (1/2 life, loading
dose; liver) -excretion (elimination, kidneys, creatinine clearance, BUN, GFR


Question 10.
factors that affect drug excretion

Correct Answer: -drugs that affect renal excretion/decrease CO -diuretic use
-drugs that use same excretion method -change of urine pH -pt. with decreased
renal or hepatic function


Question 11.
1/2 life (T 1/2)

Correct Answer: Time it takes to get rid of half of the drug; gives us good time
to administer rest of the dose and when we can expect to see side effects


Question 12.
Loading dose

Correct Answer: use of a higher dose than what is usually used for treatment to
allow the drug to reach the critical concentration sooner


Question 13.
photosensitivity

Correct Answer: - sensitivity to light
- ranges from the ability to orient to the sun to the ability to see

, Question 14.
factors affecting absorption

Correct Answer: Blood circulation Pain, stress Food texture, fat content,
temperature pH Route of administration


Question 15.
factors affecting bioavailability

Correct Answer: Drug form Route of administration (IV is best) Gastric mucosa
and motility Administration with food and other drugs Changes in liver
metabolism


Question 16.
what can affect absorption

Correct Answer: Blood circulation, pain, stress, pH, administration route, and
food texture, fat content, and temperature


Question 17.
What is bioavailability?

Correct Answer: The percentage of administered drug available for activity.


Question 18.
what can affect bioavailability

Correct Answer: The form of the drug, route of administration, gastric mucosa
and motility, administration with food and other drugs, and changes in liver
metabolism affect it.


Question 19.
what metabolizes drugs

Correct Answer: liver


Question 20.
what excretes drugs

Correct Answer: kidneys

Documentinformatie

Geüpload op
26 september 2026
Aantal pagina's
19
Geschreven in
2026/2027
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€17,19

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kan je een ander document kiezen. Je kan het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
Verkocht
21
Volgers
0
Items
8101
Laatst verkocht
2 dagen geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via Bancontact, iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo eenvoudig kan het zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen