• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 2 van de 13 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

NSG 318 Exam 2 Frequently Tested Actual Questions and Answers

Document preview thumbnail
Voorbeeld 2 van de 13 pagina's

NSG 318 Exam 2 Frequently Tested Actual Questions and Answers

Voorbeeld van de inhoud

NSG 318 Exam 2 Frequently Tested Actual Questions and
Answers

Question 1.
Adrenergic agonists, adrenergics, sympathomimetics

Correct Answer: Drugs that stimulate that sympathetic nervous system by
mimicking epinephrine and norepinephrine Act on one or more adrenergic
receptor sites


Question 2.
Alpha1 receptors

Correct Answer: Causes vasoconstriction which leads to an increase in blood
pressure; Dilates pupils, decreases salivary glands (dry mouth)


Question 3.
Alpha2 receptors

Correct Answer: Inhibit the release of norepinephrine which causes a decrease
in vasoconstriction which leads to a decrease in blood pressure; Decreased GI
motility (constipation)


Question 4.
Beta1 receptors

Correct Answer: Increase contractility and heart rate


Question 5.
Beta2 receptors

Correct Answer: Causes relaxation of the smooth muscle in the lungs which
leads to bronchodilation Increased blood glucose Decrease in GI tone and
motility (Constipation) Relaxation of the uterine muscle (Stop premature labor)


Question 6.
Direct-acting sympathomimetics

Correct Answer: Directly stimulate the adrenergic receptor (epinephrine and
norepinephrine)

, Question 7.
Indirect-acting sympathomimetics

Correct Answer: Stimulate the release of norepinephrine from the terminal
nerve endings (amphetamine)


Question 8.
Mixed-acting sympathomimetics

Correct Answer: Stimulate the adrenergic receptor sites and stimulate the
release of norepinephrine (ephedrine)


Question 9.
Catecholamines

Correct Answer: Chemical structures of a substance that can produce a
sympathomimetic response; Quickly metabolized so must be given by injection
endogenous: epinephrine, norepinephrine, and dopamine Synthetic:
Isoproterenol and dobutamine


Question 10.
Noncatecholamines

Correct Answer: Stimulate the adrenergic receptors Phenylephrine, albuterol,
metaproterenol Have a longer duration of action than endogenous and synthetic


Question 11.
Nonselective

Correct Answer: Affects different adrenergic receptors


Question 12.
Adrenergic antagonists, adrenergic blockers, sympatholytics

Correct Answer: Drugs that block the effects of adrenergic neurotransmitters
Block by occupying the receptors or by inhibiting the release of
neurotransmitters norepinephrine and epinephrine


Question 13.
Alpha-adrenergic antagonists

Correct Answer: Drugs that block or inhibit a response at the alpha-adrenergic
receptor sites Selective:

Documentinformatie

Geüpload op
26 september 2026
Aantal pagina's
13
Geschreven in
2026/2027
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€17,19

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kan je een ander document kiezen. Je kan het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
Verkocht
21
Volgers
0
Items
8101
Laatst verkocht
2 dagen geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via Bancontact, iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo eenvoudig kan het zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen