• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 32 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

ACS Biochemistry Exam 2027 Questions and Answers | Verified | A+

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 32 pagina's

ACS Biochemistry Exam 2027 Questions and Answers | Verified | A+

Voorbeeld van de inhoud

ACS Biochemistry Exam 2027 Questions and Answers | Verified
| A+

Question 1.
FMOC Chemical Synthesis

Correct Answer: Used in synthesis of a growing amino acid chain to a
polystyrene bead. FMOC is used as a protecting group on the N-terminus.


Question 2.
Salting Out (Purification)

Correct Answer: Changes soluble protein to solid precipitate. Protein
precipitates when the charges on the protein match the charges in the
solution.


Question 3.
Size-Exclusion Chromatography

Correct Answer: Separates sample based on size with smaller molecules
eluting later.


Question 4.
Ion-Exchange Chromatography

Correct Answer: Separates sample based on charge. CM attracts +, DEAE
attracts -. May have repulsion effect on like charges. Salt or acid used to
remove stuck proteins.


Question 5.
Hydrophobic/Reverse Phase Chromatography

Correct Answer: Beads are coated with a carbon chain. Hydrophobic proteins
stick better. Elute with non-H-bonding solvent (acetonitrile).


Question 6.
Affinity Chromatography

Correct Answer: Attach a ligand that binds a protein to a bead. Elute with
harsh chemicals or similar ligand.


Question 7.
SDS-PAGE

,Correct Answer: Uses SDS. Gel is made from cross-linked polyacrylamide.
Separates based off of mass with smaller molecules moving faster. Visualized
with Coomassie blue.


Question 8.
SDS

Correct Answer: Sodium dodecyl sulfate. Unfolds proteins and gives them
uniform negative charge.


Question 9.
Isoelectric Focusing

Correct Answer: Variation of gel electrophoresis where protein charge
matters. Involves electrodes and pH gradient. Protein stops at their pI when
neutral.


Question 10.
FDNB (1-fluoro-2,3-dinitrobenzene)

Correct Answer: FDNB reacts with the N-terminus of the protein to produce a
2,4-dinitrophenol derivative that labels the first residue. Can repeat
hydrolysis to determine sequential amino acids.
• DTT (dithiothreitol) -✓✓Reduces disulfide bonds.


Question 11.
Iodoacetate

Correct Answer: Adds carboxymethyl group on free -SH groups. Blocks
disulfide bonding.


Question 12.
Homologs

Correct Answer: Shares 25% identity with another gene


Question 13.
Orthologs

Correct Answer: Similar genes in different organisms


Question 14.
Paralogs

Correct Answer: Similar "paired" genes in the same organism

,Question 15.
Ramachandran Plot

Correct Answer: Shows favorable phi-psi angle combinations. 3 main "wells"
for α-helices, ß-sheets, and left-handed α-helices.


Question 16.
Glycine Ramachandran Plot

Correct Answer: Glycine can adopt more angles. (H's for R- group).


Question 17.
Proline Ramachandran Plot

Correct Answer: Proline adopts fewer angles. Amino group is incorporated into
a ring.


Question 18.
α-helices

Correct Answer: Ala is common, Gly & Pro are not very common. Side-chain
interactions every 3 or 4 residues. Turns once every 3.6 residues. Distance
between backbones is 5.4Å.


Question 19.
Helix Dipole

Correct Answer: Formed from added dipole moments of all hydrogen bonds in
an α-helix. N-terminus is δ+ and C-terminus is δ-.


Question 20.
ß-sheet

Correct Answer: Either parallel or anti-parallel. Often twisted to increase
strength.


Question 21.
Anti-parallel ß-sheet

Correct Answer: Alternating sheet directions (C & N-termini don't line- up).
Has straight H-bonds.


Question 22.
Parallel ß-sheet

, Correct Answer: Same sheet directions (C & N-termini line up). Has angled
H-bonds.


Question 23.
ß-turns

Correct Answer: Tight u-turns with specific phi-psi angles. Must have gly at
position
3. Proline may also be at ß-turn because it can have a cis-omega angle.
• Loops -✓✓Not highly structured. Not necessary highly flexible, but can
occasionally move. Very variable in sequence.


Question 24.
Circular Dichroism

Correct Answer: Uses UV light to measure 2° structure. Can be used to
measure destabilization.


Question 25.
Disulfide-bonds

Correct Answer: Bonds between two -SH groups that form between 2° and 3°
structure.


Question 26.
ß-mercaptoethanol

Correct Answer: Breaks disulfide bonds.


Question 27.
α-keratin

Correct Answer: formed from 2 α-helices twisted around each other. "Coiled
coil". Cross-linked by disulfide bonds.


Question 28.
Collagen

Correct Answer: Repeating sequence of Gly-X-Pro. 3 stranded "coiled coil".
Contains gly core.


Question 29.
Myoglobin 4° Structure

Correct Answer: Symmetric homodimer,

Documentinformatie

Geüpload op
24 september 2026
Aantal pagina's
32
Geschreven in
2026/2027
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€17,19

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kan je een ander document kiezen. Je kan het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
Verkocht
21
Volgers
0
Items
8101
Laatst verkocht
2 dagen geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via Bancontact, iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo eenvoudig kan het zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen