• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 2 van de 7 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

ACS Biochemistry UPDATED ACTUAL Exam Questions and CORRECT Answers | Verified | 100% Accurate

Document preview thumbnail
Voorbeeld 2 van de 7 pagina's

ACS Biochemistry UPDATED ACTUAL Exam Questions and CORRECT Answers | Verified | 100% Accurate

Voorbeeld van de inhoud

ACS Biochemistry UPDATED ACTUAL Exam Questions and
CORRECT Answers | Verified | 100% Accurate

Question 1.
What is the L configuration of a sugar in a Fisher projection?

Correct Answer: hydroxyl on left


Question 2.
What is the difference between glycogen and amylopectin?

Correct Answer: glycogen- has branches about every 10 residues (more highly
branched)
amylopectin- has branches about every 25


Question 3.
What is amylose made up of?

Correct Answer: glucose


Question 4.
What makes up starch?

Correct Answer: amylose amlyopectin


Question 5.
What is a glycosidic bond?

Correct Answer: links two monosaccharides together at points 1 and 4


Question 6.
What is the difference between an alpha(1-4) and beta(1-4) linkage?

Correct Answer: alpha: when the oxygen is pointed down in a glycosidic bond
beta: when the oxygen is pointed up in a glycosidic bond


Question 7.
What is the definition of a carbohydrate?

Correct Answer: all have hydroxyl and carbonyl functional groups


Question 8.
Difference between aldose and ketose

, Correct Answer: aldose has an aldohyde
ketose has a ketone


Question 9.
What makes up sucrose?

Correct Answer: fructose and glucose monosaccharides


Question 10.
What makes up lactose?

Correct Answer: glucose and galactose monosaccharides
• What makes up mannose? -✓✓two glucose monosaccharides


Question 11.
What are lipids?

Correct Answer: soluble in other nonpolar solvents (not water)


Question 12.
What are triglycerides composed of?

Correct Answer: glycerol and three fatty acids


Question 13.
What is saponification?

Correct Answer: base hydrolysis of a triglyceride or other fat
strong base is added
breaks ester linkages to release hydroxyls and form glycerol


Question 14.
What has a higher level of unsaturation -- oils or fats?

Correct Answer: oils
liquid at room temperature


Question 15.
What is the structure of the plasma membrane?

Correct Answer: hydrophylic head hydrophobic fatty acid tails proteins span
the phospholipid bilayer

Documentinformatie

Geüpload op
24 september 2026
Aantal pagina's
7
Geschreven in
2026/2027
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€17,19

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kan je een ander document kiezen. Je kan het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
Verkocht
21
Volgers
0
Items
8101
Laatst verkocht
2 dagen geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via Bancontact, iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo eenvoudig kan het zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen