• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 2 van de 9 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

PLC TEST 2 UPDATED ACTUAL QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS

Document preview thumbnail
Voorbeeld 2 van de 9 pagina's

PLC TEST 2 UPDATED ACTUAL QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS Question: 1. Define the term data transfer? Answer: Process of exchanging between PLC memory and/or areas Question: 2. What is writing over? Answer: When numerical information replaces data that already exists in a memory location Question: 3. Define the term data compare Answer: compares data stored in two or more words and makes decisions based on the program instructions Question: 4. Define the term mask Answer: Mask is, bits in a word that are used to prevent other bits in a different word from being used. If there is a 1 in the bit location of the mask, the correspoinding bit in the output word is enabled and can be turned on or off Question: 5. Give an example of how an Allen-Bradley LIM instruction is used Answer: The limit instruction tests the values within a specific range. If the value is within the range, the limit is said to be true, and if the limit is not within the range then the limit is said to be false. Question: 6. List the four math functions that can be performed by most PLCs Answer: 1. Addition 2. Subtraction 3.Multiplication 4.Division Question: 7. T or F Data manipulation instructions can be combined with arithmetic (math) instructions Answer: True

Voorbeeld van de inhoud

PLC TEST 2 UPDATED ACTUAL QUESTIONS AND
CORRECT ANSWERS

Question:
1. Define the term data transfer?
Answer:
Process of exchanging between PLC memory and/or areas

Question:
2. What is writing over?
Answer:
When numerical information replaces data that already exists in a memory location

Question:
3. Define the term data compare
Answer:
compares data stored in two or more words and makes decisions based on the program instructions

Question:
4. Define the term mask
Answer:
Mask is, bits in a word that are used to prevent other bits in a different word from being used. If there is a 1
in the bit location of the mask, the correspoinding bit in the output word is enabled and can be turned on or
off

Question:
5. Give an example of how an Allen-Bradley LIM instruction is used
Answer:
The limit instruction tests the values within a specific range. If the value is within the range, the limit is
said to be true, and if the limit is not within the range then the limit is said to be false.

Question:
6. List the four math functions that can be performed by most PLCs
Answer:
1. Addition
2. Subtraction
3.Multiplication
4.Division

Question:
7. T or F Data manipulation instructions can be combined with arithmetic (math) instructions
Answer:
True

, Question:
8. 2. Define the term double-integer
Answer:
Double integer, also known as DINT is a data type that stores a 32-bit signed integer value

Question:
9. Give an example of how a math function is used in a PLC program.
Answer:
A math function can be used to add, subtract, multiply, square root. Can be used for a variety of math
functions, can also use the compute function

Question:
10. What is the function of the clear (CLR) instruction
Answer:
The Clear function will clear the value within the word to zero. When the input is true, the value within the
destination will be set to zero.

Question:
11. What does the XPY instruction do
Answer:
he XPY function is when we need to put a value to a power of a another value, X to the Power of Y.

Question:
12. List the trigonometric instructions discussed in this chapter
Answer:
Sin, Cos, Tan, ASN, ARS, ATN

Question:
13. Define the term word as used in this chapter
Answer:
Words are locations in memory that can be used to store different kinds of information. A word register
can store the status of inputs and outputs.

Question:
14. Define the term file as used in this chapter
Answer:
A file is a group of consecutive memory words used to store information. Worlds 1 through 5 for example
would make up a consecutive 5-word file.

Question:
15. T or F The synchronous shift register shifts data in a forward direction only
Answer:
False

Question:
16. In a 1-word shift register, the data is entered at bit

Documentinformatie

Geüpload op
17 september 2026
Aantal pagina's
9
Geschreven in
2026/2027
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€10,86

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kan je een ander document kiezen. Je kan het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
Verkocht
70
Volgers
2
Items
10505
Laatst verkocht
1 dag geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via Bancontact, iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo eenvoudig kan het zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen