• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 19 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

POLICE DETECTIVE EXAM UPDATED ACTUAL QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS

Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 19 pagina's

POLICE DETECTIVE EXAM UPDATED ACTUAL QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS Question: 1. 12 Solvability Factors Answer: 1) Was there a witness to the offense 2) was there any surveillance footage of the event 3) can a suspect be named 4) can suspect be located 5) can suspect be described 6) can suspect be identified 7) can suspect vehicle be identified 8) is stolen property traceable 9) is there a significant M.O. present 10) is there significant physical evidence present 11) has evidence tech work been performed 12) preliminary investigation NOT completed Question: 2. Investigation follow up procedures Answer: 1) Conduce follow up and submit an IAR within 10 business days of assignment. 2) Contact victim or victims family within 2 business days 3) Review all reports prepared in the preliminary investigation. 4) Conduct additional interviews and interrogations 5) Seek additional info from other departmental components, officers, investigators and informants 6) Plan organize and conduct surveillances, searches and coordinate the preservation and collection of evidence. 7) ID, apprehend and interview suspects, determining suspects involvement in crimes 8) prepare case for court presentation Question: 3. Levels of DeBour Answer: Request Information Common Law Right to Inquire Reasonable suspicion Probable Cause Question: 4. DeBour Level 1: Request for Information Answer: Can request I.D. Can approach a stopped vehicle- Appling level 1 "intrusion" (cannot take actions to seize vehicles or occupants such as activating lights/sirens Cannot ask for consent Cannot forcibly detain- person can refuse to answer questions and identify themselves If person voluntarily chooses to answer questions and lies, this can aid in rising levels of DeBour.

Voorbeeld van de inhoud

POLICE DETECTIVE EXAM UPDATED ACTUAL
QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS

Question:
1. 12 Solvability Factors
Answer:
1) Was there a witness to the offense
2) was there any surveillance footage of the event
3) can a suspect be named
4) can suspect be located
5) can suspect be described
6) can suspect be identified
7) can suspect vehicle be identified
8) is stolen property traceable
9) is there a significant M.O. present
10) is there significant physical evidence present
11) has evidence tech work been performed
12) preliminary investigation NOT completed

Question:
2. Investigation follow up procedures
Answer:
1) Conduce follow up and submit an IAR within 10 business days of assignment.
2) Contact victim or victims family within 2 business days
3) Review all reports prepared in the preliminary investigation.
4) Conduct additional interviews and interrogations
5) Seek additional info from other departmental components, officers, investigators and informants
6) Plan organize and conduct surveillances, searches and coordinate the preservation and collection of
evidence.
7) ID, apprehend and interview suspects, determining suspects involvement in crimes
8) prepare case for court presentation

Question:
3. Levels of DeBour
Answer:
Request Information Common Law Right to Inquire Reasonable suspicion Probable Cause

Question:
4. DeBour Level 1: Request for Information
Answer:
Can request I.D. Can approach a stopped vehicle- Appling level 1 "intrusion" (cannot take actions to seize
vehicles or occupants such as activating lights/sirens
Cannot ask for consent Cannot forcibly detain- person can refuse to answer questions and identify
themselves
If person voluntarily chooses to answer questions and lies, this can aid in rising levels of DeBour.

,Question:
5. DeBour Level 2: Common Law Right to Inquire
Answer:
Founded suspicion that criminal activity is afoot
-observed conduct and reliable hearsay (911 call) Can ask more pointed/accusatory questions that would
lead a reasonable person to believe he/she is the subject of an investigation
Can ask for consent to search- person can refuse Can conduct a Knock-and-Talk
Cannot forcibly detain, flight at this level does not justify pursuit, absent aggravating factors.

Question:
6. DeBour Level 3: Reasonable Suspicion
Answer:
Right to forcefully stop a citizen
-enables officer to forcibly stop a suspect at gunpoint and detain the suspect for investigative purposes,
including an ID procedure
Can conduct a Pat Frist for weapons when an officer has reasonable suspicion to believe suspect is armed
and dangerous.
Can Chase/pursue if suspect runs
Can detain for proposes of conducting a show up ID procedure
Can conduct a traffic stop
Cannot conduct a search incident to arrest at this level

Question:
7. Reasonable Suspicion
Answer:
is suspicion based upon facts and inferences that can be drawn in light of experiences that leads a ordinary
and cautious person to believe that a crime is being committed or was or is about to be committed.

Question:
8. DeBour Level 4: Probable Cause
Answer:
"more likely than not that a particular crime occurred & that a particular person committed it".... Must have
both elements
Can arrest and Search Incident to custodial arrest (with or without an arrest warrant)
Can obtain a search warrant at level 4
NYS CPL 70.10(2) refers to probable cause as "Reasonable Cause"

Question:
9. SA Def: Private Setting
Answer:
an enclosed room not visible from outside the room or otherwise identifiable and whose conversations
cannot be heard from outside such room.
required when interviewing a victim of a Sexual Assault

Question:
10. SA Def: Significant Modus Operandi (M.O.)

, Answer:
A significant modus operandi is identified when:
1) the identified M.O. is sufficiently distinct so that every crime of this type would not include this factor
2) Another crime of this type has been present; the investigating member would feel comfortable in
assuming that the same person committed both crimes

Question:
11. Sexual Assault Interview Form RPD 1440
Answer:
Will be completed
1) For all sexual assaults involving unknown suspects
2) for sexual assaults involving known suspects when it is believed the suspect's description or M.O.
resembles that of a similar type crime.

Question:
12. Sexual Offense Evidence Collection Kit: GO 419
Answer:
Needs a Biohazard warning label before being transported from hospital and turned into Property The
sticker on the kit must be signed by victim, giving consent to release the kit to LEO. If Signature is not on
kit, hospital must store it

Question:
13. SANE Documentation
Answer:
Sexual Assault Nurse Examiner will complete a SANE documentation form. Officers will get copy of form
for continued investigation and make part of Grand Jury Referral Form

Question:
14. Child Abuse Investigations: GO 440
Answer:
IMPACT team located at Bivona Advocacy Center: Comprised of RPD (SVU), MCSO, NYSP, MCDA,
Referral and Evaluation of Abused Children (REACH), CPS and RE- STORE

Question:
15. RPD Special Victims Unit (SVU)
Answer:
responsible for investigating all cases of child abuse where victim is less than 18 years old within COR

Question:
16. Child Abuse
Answer:
A child is less than 18 whose parent or other person legally responsible for his/her
a) Inflicts or allows to be inflicted upon the child serious physical injury, or
b) Creates or allows to be created a substantial risk of physical injury, or
c) Commits sexual abuse against the child or allows sexual abuse to be committed

Documentinformatie

Geüpload op
17 september 2026
Aantal pagina's
19
Geschreven in
2026/2027
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€10,86

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kan je een ander document kiezen. Je kan het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
Verkocht
70
Volgers
2
Items
10505
Laatst verkocht
1 dag geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via Bancontact, iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo eenvoudig kan het zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen