MODERN DATABASE MANAGEMENT, 13TH EDITION
y y y y
Jeff Hoffer, RameshVenkataraman, Heikki Topi
y y y y y
,Modern Database Management, 13e (Hoffer)
y y y y
Chapter 1 The Database Environment and Development Process
y y y y y y y y
1) According to a McKinsey Global Institute Report, in 2010 alone, global enterprises stored
y y y y y y y y y y y y
more than:
y y
A) 1 terabyte of data.
y y y
B) 3 gigabytes of data.
y y y
C) at least 100 petabytes of data.
y y y y y
D) more than 7 billion exabytes of data.
y y y y y y
Answer: D
y y
LO: 1.1: Define keyterms.
y y y y
Difficulty: Easy
y y
Classification: Concept
y y
AACSB: Information Technology y y
2) Database management involves all of the following EXCEPT:
y y y y y y y
A) collecting data. y
B) organizing data. y
C) design web pages. y y
D) managing data. y
Answer: C
y y
LO: 1.1: Define keyterms.
y y y y
Difficulty: Easy
y y
Classification: Concept
y y
AACSB: Information Technology y y
3) A database is an organized collection of
y y y y y y y related data.
y
A) logically
B) physically
C) loosely
D) badly
Answer: A
y y
LO: 1.1: Define keyterms.
y y y y
Difficulty: Easy
y y
Classification: Concept
y y
AACSB: Information Technology y y
4) Legacy systems often contain data of
y y y y y y quality and are generally hosted on
y y y y y y .
A) poor; personal computers
y y
B) excellent; mainframes y
C) poor; mainframes
y
D) excellent; workgroupcomputers y y
Answer: C
y y
LO: 3.1: Define keyterms.
y y y y
Difficulty: Moderate
y y
Classification: Concept
y y
AACSB: Information Technology y y
1
Copyright © 2019 Pearson Education, Inc.
y y y y y
,5) Program-data dependence is caused by: y y y y
A) file descriptions being stored in each database application.
y y y y y y y
B) data descriptions being stored on a server.
y y y y y y
C) data descriptions being written into programming code.
y y y y y y
D) datacohabiting withprograms.
y y y
Answer: A
y y
LO: 1.2: Name several limitations ofconventional file processing systems.
y y y y y y y y y
Difficulty: Moderate
y y
Classification: Concept y
AACSB: Information Technology y y
6) Because applications are often developed independently in file processing systems:
y y y y y y y y y
A) the data is always non-redundant.
y y y y
B) unplanned duplicate data files are the rule rather than the exception.
y y y y y y y y y y
C) data can always be shared with others.
y y y y y y
D) there is a large volume of file I/O.
y y y y y y y
Answer: B
y y
LO: 1.2: Name several limitations of conventional file processing systems.
y y y y y y y y y
Difficulty: Moderate
y y
Classification: Concept y
AACSB: Information Technology y y
7) Relational databases establish the relationships between entities by means of common fields
y y y y y y y y y y y
included in a file called a(n):
y y y y y y
A) entity.
B) relationship.
C) relation.
D) association.
Answer: C
y y
LO: 1.3: Explain at least 10 advantages of the database approach, compared to traditional file
y y y y y y y y y y y y y y
processing.
y
Difficulty: Moderate y
Classification: Concept
y y
AACSB: Information Technology y y
8) A(n) is often developed by identifying a form or report that a user needs on a
y y y y y y y y y y y y y y y
regular basis.
y y
A) enterprise view y
B) reporting document y
C) user view y
D) usersnapshot y
Answer: C
y y
LO: 1.3: Explain at least 10 advantages of the database approach, compared to traditional file
y y y y y y y y y y y y y y
processing.
y
Difficulty: Moderate y
Classification: Concept
y y
AACSB: Information Technology y y
2
Copyright © 2019 Pearson Education, Inc. y y y y y
, 9) A graphical system used to capture the nature and relationships among data is called a(n):
y y y y y y y y y y y y y y
A) XML data model.
y y
B) hypertext graphic. y
C) relational database. y
D) datamodel.
y
Answer: D
y y
LO: 1.3: Explain at least 10 advantages of the database approach, compared to traditional file
y y y y y y y y y y y y y y
processing.
y
Difficulty: Moderate y
Classification: Concept
y y
AACSB: Information Technology
y y
10) Data that describe the properties of other data are:
y y y y y y y y
A) relationships.
B) logical.
C) physical.
D) metadata.
Answer: D
y y
LO: 1.3: Explain at least 10 advantages of the database approach, compared to traditional file
y y y y y y y y y y y y y y
processing.
y
Difficulty: Moderate y
Classification: Concept
y y
AACSB: Information Technology
y y
11) Metatdata typically describes all of the following EXCEPT:
y y y y y y y
A) data definitions.
y
B) length.
C) allowable values. y
D) location on disk. y y
Answer: D y
LO: 1.3: Explain at least 10 advantages of the database approach, compared to traditional file
y y y y y y y y y y y y y y
processing.
y
Difficulty: Moderate y
Classification: Concept
y y
AACSB: Information Technology
y y
3
Copyright © 2019 Pearson Education, Inc.
y y y y y