Essentials of Pediatric bbb bbb
Nursing 4th Edition
bbb bbb bbb
Kyle Carman
bbb bbb
Test Bank Questions
bbb bbb
withComplete
bbb b
Solutions bbb
, Essentials of Pediatric Nursing 4th Edition Kyle Carman Test Bank bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
CHAPTER 1 Introduction to Child Health and Pediatric Nursing bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
MULTIPLE CHOICE
bbb bbb
1. A nurse is planning a teaching session for parents of preschool children. Which
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
statement explains why the nurse should include information about morbidity and
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
mortality?
bbb
a. Life-span statistics are included in the data. bbb bbb bbb bbb bbb bbb
b. It explains effectiveness of treatment.
bbb bbb bbb bbb
c. Cost-effective treatment is detailed for the general population. bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
d. High-risk age groups for certain disorders or hazards are identified. bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
ANS: D
bbb bbb
Analysis of morbidity and mortality data provides the parents with information about
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
which groups of individuals are at risk for which health problems. Life-span statistics is
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
a part of the mortality data. Treatment modalities and cost are not included in
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
morbidity and mortality data.
bbb bbb bbb bbb
PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Apply REF: 6-8
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
TOP: Integrated Process: Nursing Process:
b b b bbb bbb bbb bbb
Planning
bbb
MSC: Area of Client Needs: Health Promotion and Maintenance
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
2. A clinic nurse is planning a teaching session about childhood obesity prevention for
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
parents of school-age children. The nurse should include which associated risk of
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
obesity in the teaching plan?
bbb bbb bbb bbb bbb
a. Type I diabetes bbb bbb
b. Respiratory disease bbb
c. Celiac disease bbb
d. Type II diabetes bbb bbb
ANS: D
bbb bbb
Childhood obesity has been associated with the rise of type II diabetes in children. Type I
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
diabetes is not associated with obesity and has a genetic component. Respiratory
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
disease is not associated with obesity, and celiac disease is the inability to metabolize
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
gluten in foods and is not associated with obesity.
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Apply REF: 3
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
TOP: Integrated Process: Nursing Process: Planning
bbb bbb bbb bbb bbb
MSC: Area of Client Needs: Health Promotion and Maintenance
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
3. Which is the leading cause of death in infants younger than 1 year?
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
a. Congenital anomalies bbb
b. Sudden infant death syndrome bbb bbb bbb
c. Respiratory distress syndrome bbb bbb
d. Bacterial sepsis of the newborn bbb bbb bbb bbb
ANS: A
bbb bbb
Congenital anomalies account for 20.1% of deaths in infants younger than 1 year. Sudden
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
infant death syndrome accounts for 8.2% of deaths in this age group. Respiratory
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
distress syndrome accounts for 3.4% of deaths in this age group. Infections specific to
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
the perinatal period account for 2.7% of deaths in this age group.
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
,PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Remember REF: 7
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
TOP: Integrated Process: Nursing Process:
b b b bbb bbb bbb bbb
Assessment
bbb
MSC: Area of Client Needs: Health Promotion and Maintenance
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
4. Which leading cause of death topic should the nurse emphasize to a group of African-
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
American boys ranging in ages 15 to 19 years?
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
a. Suicide
b. Cancer
c. Firearm homicide bbb
d. Occupational injuries bbb
ANS: C
bbb bbb
Firearm homicide is the second overall cause of death in this age group and the leading
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
cause of death in African-American males. Suicide is the third-leading cause of death in
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
this population. Cancer, although a major health problem, is the fourth-leading cause of
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
death in this age group. Occupational injuries do not contribute to a significant death rate
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
for this age group.
bbb bbb bbb bbb
PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Understand REF: 5 | 8
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
TOP: Integrated Process: Nursing Process: Planning
bbb bbb bbb bbb bbb bbb
MSC: Area of Client Needs: Health Promotion and Maintenance
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
5. Which is the major cause of death for children older than 1 year?
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
a. Cancer
b. Heart disease bbb
c. Unintentional injuries bbb
d. Congenital anomalies bbb
ANS: C
bbb bbb
Unintentional injuries (accidents) are the leading cause of death after age 1 year through bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
adolescence. Congenital anomalies are the leading cause of death in those younger than 1
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
year. Cancer ranks either second or fourth, depending on the age group, and heart disease
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
ranks fifth in the majority of the age groups.
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Remember REF: 8
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
TOP: Integrated Process: Nursing Process: Planning
bbb bbb bbb bbb bbb bbb
MSC: Area of Client Needs: Health Promotion and Maintenance
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
6. Which is the leading cause of death from unintentional injuries for females ranging in
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
age from 1 to 14?
bbb bbb bbb bbb bbb
a. Mechanical suffocation bbb
b. Drowning
c. Motorvehicle-related fatalities bbb
d. Fire- and burn-related fatalities bbb bbb bbb
ANS: C
bbb bbb
Motorvehicle-related fatalities are the leading cause of death for females ranging in age bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
from 1 to 14, either as passengers or as pedestrians. Mechanical suffocation is fourth or
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
fifth, depending on the age. Drowning is the second- or third-leading cause of death,
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
depending on the age. Fire- and burn-related fatalities are the second-leading cause of
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
death.
bbb
PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Remember REF: 4
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
TOP: Integrated Process: Nursing Process:
b b b bbb bbb bbb bbb
Assessment
bbb
MSC: Area of Client Needs: Health Promotion and Maintenance
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
, 7. Which factor most impacts the type of injury a child is susceptible to, according to the
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
childs age?
bbb bbb
a. Physical health of the child bbb bbb bbb bbb
b. Developmental level of the child bbb bbb bbb bbb
c. Educational level of the child bbb bbb bbb bbb
d. Number of responsible adults in the home bbb bbb bbb bbb bbb bbb
ANS: B
bbb bbb
The childs developmental stage determines the type of injury that is likely to occur. The
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
childs physical health may facilitate the childs recovery from an injury but does not
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
impact the type of injury. Educational level is related to developmental level, but it is
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
not as important as the childs developmental level in determining the type of injury.
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
The number of responsible adults in the home may affect the number of unintentional
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
injuries, but the type of injury is related to the childs developmental stage.
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Understand REF: 3-
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
4 TOP: Integrated Process: Nursing Process:
bbb bbb bbb bbb bbb
Planning
bbb
MSC: Area of Client Needs: Health Promotion and Maintenance
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
8. Which is now referred to as the new morbidity? bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
a. Limitations in the major activities of daily living bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
b. Unintentional injuries that cause chronic health problems bbb bbb bbb bbb bbb bbb
c. Discoveries of new therapies to treat health problems bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
d. Behavioral, social, and educational problems that alter health bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
ANS: D
bbb bbb
The new morbidity reflects the behavioral, social, and educational problems that interfere
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
with the childs social and academic development. It is currently estimated that the
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
incidence of these issues is from 5% to 30%. Limitations in major activities of daily
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
living and unintentional injuries that result in chronic health problems are included in
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
morbidity data. Discovery of new therapies would be reflected in changes in morbidity
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
data over time.
bbb bbb bbb
PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Remember REF: 3
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
TOP: Integrated Process: Nursing Process:
b b b bbb bbb bbb bbb
Assessment
bbb
MSC: Area of Client Needs: Health Promotion and Maintenance
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
9. A nurse on a pediatric unit is practicing family-centered care. Which is most
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
descriptive of the care the nurse is delivering?
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
a. Taking over total care of the child to reduce stress on the family
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
b. Encouraging family dependence on health care systems bbb bbb bbb bbb bbb bbb
c. Recognizing that the family is the constant in a childs life bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
d. Excluding families from the decision-making process bbb bbb bbb bbb bbb
ANS: C
bbb bbb
The three key components of family-centered care are respect, collaboration, and support.
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
Family-centered care recognizes the family as the constant in the childs life. Taking
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
over total care does not include the family in the process and may increase stress
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
instead of reducing stress. The family should be enabled and empowered to work with
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
the health care system. The family is expected to be part of the decision-making
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
process.
bbb
PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Remember REF: 8
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb
TOP: Integrated Process: Nursing Process: Implementation
bbb bbb bbb bbb bbb
MSC: Area of Client Needs: Health Promotion and Maintenance
bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb bbb