PHILOSOPHIES AND f
f
ix THEORIES FOR ADVANCED
f f i x
NURSING PRACTICE
i x f f
3rdEdition ByJanie B. Butts
f f f f f
TEST BANK f i x i x
,Philosophies and Theories for Advanced Nursing Practice 3rd Edition Butts Test Bank
ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix
Table of Contents:
ix ix
Chapter 1 Philosophy of Science: An Introduction
ix ix ix ix ix ix
Chapter 2 The Evolution of Nursing Science
ix ix ix ix ix ix
Chapter 3 The Essentials of the Doctor of Nursing Practice: A Philosophical Perspective
ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix
Chapter 4 Theory as Practice
ix ix ix ix
Chapter 5 Components and Levels of Abstraction in Nursing Knowledge
ix ix ix ix ix ix ix ix ix
Chapter 6 ComplexityScience and Complex Adaptive Systems
ix ix ix ix ix ix ix
Chapter 7 Critical Theory and Emancipatory Knowing
ix ix ix ix ix ix
Chapter 8 Feminist Ethics: Some Applicable Thoughts for Advanced Practice Nurses
ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix
Chapter 9 Theories and Methods in Ethics
ix ix ix ix ix ix
Chapter 10 Educational and Learning Theories
ix ix ix ix ix
Chapter 11 Health Behavior Theories
ix ix ix ix
Chapter 12 Theories Focused on Interpersonal Relationships
ix ix ix ix ix ix
Chapter 13 Environmental Philosophyand Theories
ix ix ix ix ix
Chapter 14 Economic Theories
ix ix ix
Chapter 15 Theories of Organizational Behavior and Leadership
ix ix ix ix ix ix ix
Chapter 16 Theoretical Approaches to Quality Improvement
ix ix ix ix ix ix
Chapter 17 Theories Focused on Health Equity and Health Disparities
ix ix ix ix ix ix ix ix ix
Chapter 18 Models and Theories Focused on Nursing Goals and Functions
ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix
Chapter 19 Models and Theories Focused on a Systems Approach
ix ix ix ix ix ix ix ix ix
Chapter 20 Models and Theories Focused on Human Existence and Universal Energy
ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix
Chapter 21 Models and Theories Focused on Competencies and Skills
ix ix ix ix ix ix ix ix ix
Chapter 22 Theories Focused on Caring
ix ix ix ix ix
Chapter 23 Models and Theories Focused on Culture
ix ix ix ix ix ix ix
Chapter 24 The Praxis Theory of Suffering
ix ix ix ix ix ix
Chapter 25 Theory Testing and Theory Evaluation
ix ix ix ix ix ix
Chapter 26 Using Theory in Evidence-Based Advanced Nursing Practice
ix ix ix ix ix ix ix ix
, TESTBANKSELLER.COM
Chapter1: Philosophy of Science: An Introduction
ix ix ix ix ix ix
Philosophies and Theories for Advanced Nursing Practice 3rd Edition Butts Test Bank
ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix
1. Whynatural sciences are also referred to as ―pure‖ sciences?
ix ix ix ix ix ix ix ix ix
A. They are considered stand-alone bodies of unique knowledge.
ix ix ix ix ix ix ix
B. They are the only sciences to which the scientific method can be applied.
ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix
C. They are the original sciences upon which all others are based.
ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix
D. They are not affected by subjectivityin the way other sciences are.
ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix
Ans: i x A
2. Which is not an example of an applied science as used in health care today?
ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix
A. Social work ix
B. Psychotherapy
C. Examination of care disparities ix ix ix
D. Pathology
Ans: D
ix i x
3. Roberta firmlybelieves that individual experiences are the source of all knowledge in the
ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix
world. As a scientist, she acknowledges her role as a participant in the experiments she
ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix
performs and does consider herself merely a disconnected observer of phenomenon.
ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix
Roberta’s views are most closely reflective of which of scientific thought?
ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix
A. Natural Science ix
B. Human Science ix
C. Applied Science ix
D. SoftScience ix
Ans: B
ix i x
4. What is the ultimate goal of the scientific method?
ix ix ix ix ix ix ix ix
A. Application of scientific results to a related body of knowledge in order to meet some
ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix
type of human need.
ix ix ix ix
B. Examination of the decisions made bya scientist to understand the ways in which ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix
subjectivity was introduced to the experiment.
ix ix ix ix ix ix
C. Reproducible experimental results that do not take researcher individuality into account. ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix
D. Improving the situation or process used in the experiment to yield more accurate results in
ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix
repeat experiments.
ix ix
Ans: i x C
5. Which of the following best describes the aim of natural sciences?
ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix
TESTBANKSELLER.COM#1TESTBANKSWHOLESALER x
i x
i x
i x
i
, TESTBANKSELLER.COM
A. Affirmation of the importance of cultural understanding byuncovering the common
ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix
subjective biases of different disciplines.
ix ix ix ix ix
B. Improvement of the quality of life byunderstanding what helps people maximize their
ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix
functional abilities.
ix ix
C. Utilization of knowledge by applying it to a specific purpose in order to better a situation or
ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix
change viewpoints.
ix ix
D. Development of knowledge for the sake of developing knowledge, discovering truth, and
ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix
controlling outcomes.
ix ix
Ans: i x D
6. Gretchen and Peter are graduate students in the same Physics lab. Their supervisor has
ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix
asked both of them to perform the same experiment using the same procedure and
ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix
equipment. After they’ve both completed their task, the compare their results and discover
ix i x ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix
that they are nearly identical. Which of the five criteria for science does Gretchen and
ix ix ix ix ix i x ix ix ix ix ix ix ix ix ix
Peter’s discovery exemplify?
ix ix ix
A. Intersubjective testability ix
B. Reliability
C. Definiteness and precision ix ix
D. Coherence
Ans: A
ix i x
7. Which statement does not describe a general characteristic of philosophy?
ix ix ix ix ix ix ix ix ix
A. Thinking for the sake of thinking. ix ix ix ix ix
B. Utilization of process and outcome. ix ix ix ix
C. Demarcation of wholeness and holism. ix ix ix ix
D. Application of epistemology and ontology. ix ix ix ix
Ans: i x C
8. Repetitive patterns of behavior dictated bypast experiences is an example of which source of
ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix ix
knowledge?
ix
A. Doctrine
B. Common sense ix
C. Tradition
D. Authority
Ans: C
ix i x
TESTBANKSELLER.COM#1TESTBANKSWHOLESALER x
i x
i x
i x
i