Test BankNursing;
Contemporary
Test
Issues,
BankNursing;
Trends,
Contemporary
and
Issues,
Management
Nursing;
Trends, and
Issues,
10th
Management
Edition
Trends,byand
Barbara
10th
Management
Edition
Cherryby &
Barbara
10th
Susan
Edition
Cherry
R. Jacob.pdf
by &
Barbara
Susan Cherry
R. Jacob.pdf
& Susan R. Jacob.pdf
Franklyn A plus Pass
Test Bank
Contemporary Nursing: Issues, Trends,
and Management 10th Edition
by Barbara Cherry & Susan R. Jacob
Expert Verified Chapter 1-28
Fr
an
kl
y ne
A
pl
us
P
1
as
Page 1 1 of 354 Page 1 of 354
s
,Test Bank Contemporary
Test BankNursing;
Contemporary
Test
Issues,
BankNursing;
Trends,
Contemporary
and
Issues,
Management
Nursing;
Trends, and
Issues,
10th
Management
Edition
Trends,byand
Barbara
10th
Management
Edition
Cherryby &
Barbara
10th
Susan
Edition
Cherry
R. Jacob.pdf
by &
Barbara
Susan Cherry
R. Jacob.pdf
& Susan R. Jacob.pdf
Franklyn A plus Pass
Chapter 01: The Evolution of Professional Nursing
MULTIPLE CHOICE
1. What accomplishment is Clara Barton best known for?
a. Becoming the first black public health nurse
b. Establishing the Henry Street Settlement
c. Founding the American Red Cross
d. Publicizing the inadequacies of hospital-based nursing schools
CORRECT ANSWER: C
The American Red Cross was founded by Clara Barton in 1882, to be of assistance in efforts to provide
supplies to the battlefields and hospitals. Barton also sets up a postwar service to find missing soldiers.
DIF:Knowledge
2. Students are assigned to write to their state leaders about an issue affecting their community. One
student writes about the need among rural community for greater access to acute care services. Which
piece of legislation should the student use as a reference?
a. Social Security Act
b. Hill-Burton Act
c. Sheppard-Towner Act
d. U.S. Civil Service Act
Fr
CORRECT ANSWER: B
an
The purpose of the Hill-Burton Act was to provide funding to construct hospitals and to help states in
kl
plan for other health care facilities in accordance with the needs of communities.
y
DIF:Knowledge
ne
3. The practice of public health nursing and the Henry Street Settlement are credited to
A
a. Mary Breckenridge.
pl
b. Mary Seacole.
us
c. Clara Barton.
P
2
as
Page 2 2 of 354 Page 2 of 354
s
,Test Bank Contemporary
Test BankNursing;
Contemporary
Test
Issues,
BankNursing;
Trends,
Contemporary
and
Issues,
Management
Nursing;
Trends, and
Issues,
10th
Management
Edition
Trends,byand
Barbara
10th
Management
Edition
Cherryby &
Barbara
10th
Susan
Edition
Cherry
R. Jacob.pdf
by &
Barbara
Susan Cherry
R. Jacob.pdf
& Susan R. Jacob.pdf
Franklyn A plus Pass
d. Lillian Wald.
CORRECT ANSWER: D
Lillian Wald, a pioneer in public health nursing, is best known for the development and establishment of
the Henry Street Settlement.
DIF:Knowledge
4. Occupational health nursing features beliefs similar to those of which early nursing pioneer?
a. Lillian Wald
b. Florence Nightingale
c. Clara Barton
d. Mary Seacole
CORRECT ANSWER: A
Lillian Wald was a pioneer in public health nursing, and is best known for the development and
establishment of the first viable practice for public health nurses.
DIF:Comprehension
5. What historical event first led to the recognition of the contribution of blacks to nursing?
a. Florence Nightingale‘s acceptance of black nurses into the first nursing school
Fr
b. The contributions of black nurses at the Pennsylvania Hospital, the first hospital in America
an
c. Mary Williams and Frances Rose are listed as nurses in the City of Baltimore Directory
d. The work done by wives of wealthy black nobles who carried food and medicine from house to house
kl
during the Middle Ages
y
CORRECT ANSWER: C
ne
1840—Two black women, Mary Williams and Frances Rose, who founded Nursing Sisters of the Holy
Cross, are listed as nurses in the City of Baltimore Directory.
A
DIF:Comprehension
pl
us
P
3
as
Page 3 3 of 354 Page 3 of 354
s
,Test Bank Contemporary
Test BankNursing;
Contemporary
Test
Issues,
BankNursing;
Trends,
Contemporary
and
Issues,
Management
Nursing;
Trends, and
Issues,
10th
Management
Edition
Trends,byand
Barbara
10th
Management
Edition
Cherryby &
Barbara
10th
Susan
Edition
Cherry
R. Jacob.pdf
by &
Barbara
Susan Cherry
R. Jacob.pdf
& Susan R. Jacob.pdf
Franklyn A plus Pass
6. World War I contributed to the advancement of health care by
a. increasing the number of private care hospitals and decreasing the role of public health services.
b. employing a large number of civilians to provide care to returning soldiers through the Red Cross.
c. introducing specialists in nursing such as nurse anesthetists.
d. increasing the number of community health nurses.
CORRECT ANSWER: C
World War I offered nurses a chance to enter new fields of specialization, as is seen in the example of
nurse anesthetists, who became part of surgical teams at the front lines.
DIF:Comprehension
7. What was an original purpose of the Social Security Act of 1935?
a. Increase research that focused on minority groups
b. Provide medical care for chemically impaired persons
c. Ensure health care for older adults through a national insurance system
d. Decrease the public‘s financial burden by limiting services offered by local health departments
CORRECT ANSWER: C
By providing health insurance for older adults, the Social Security Act of 1935 set the precedent for the
passage of the Medicare and Medicaid Acts that followed in 1965, but the act also provided maternal and
child welfare services, rehabilitation for the mentally and physically challenged, medical care for blind
Fr
individuals and crippled children, and unemployment benefits.
an
DIF:Comprehension
kl
8. A client asks the nurse, ―Can you explain the amendment to the Social Security Act called Title XVIII
y
to me? The nurse demonstrates an understanding of this legislation when providing what response?
ne
a. It led to many hospital closings, along with a decrease in acute care hospital–based nursing care.
A
b. It provided medical insurance to those younger adults or children who were not eligible for private
insurance because of catastrophic illnesses such as cancer.
pl
c. It provided preventive care for women, infants, and children.
us
d. It ensured that individuals with end-stage renal disease had health care insurance.
P
4
as
Page 4 4 of 354 Page 4 of 354
s
, Test Bank Contemporary
Test BankNursing;
Contemporary
Test
Issues,
BankNursing;
Trends,
Contemporary
and
Issues,
Management
Nursing;
Trends, and
Issues,
10th
Management
Edition
Trends,byand
Barbara
10th
Management
Edition
Cherryby &
Barbara
10th
Susan
Edition
Cherry
R. Jacob.pdf
by &
Barbara
Susan Cherry
R. Jacob.pdf
& Susan R. Jacob.pdf
Franklyn A plus Pass
CORRECT ANSWER: D
The Medicare program provides hospital insurance, Part A, and medical insurance, Part B, to all people
aged 65 and older who are eligible to receive Social Security benefits; people with total, permanent
disabilities; and people with end-stage renal disease.
DIF:Comprehension
9. A comparison of nursing in the 1980s to nursing in the 1990s reveals what factor that contributes to
health care as we know it today?
a. In the 1990s nursing experienced a significant reduction occurred in preventable diseases caused by
unsafe/unhealthy lifestyles.
b. Tuberculosis was the primary concern for nursing in the 1980s, whereas the AIDS epidemic emerged
and was its focus during the 1990s.
c. A decrease in ambulatory services in the 1980s prompted an increase in public health nurses in the
1990s.
d. The demand for advanced practice nurses increased in the 1980s and the 1990s because of the economy
and concern about the health of the nation.
CORRECT ANSWER: D
The numbers of advanced nurse practitioners increased as evidence of their cost-effectiveness as
providers of primary and preventive health care became established.
DIF:Comprehension
Fr
10. Which statement accurately describes the historical perspective of nursing practice?
an
a. Nursing has existed to meet the needs of populations, individuals, and aggregates by providing care that
is determined by the needs and beliefs of society in different historical contexts.
kl
b. As men began to become interested in nursing, it changed into a respected profession based on
y
scientific fact rather than superstition.
ne
c. Nursing has historically accepted individuals from all social and ethnic backgrounds.
A
d. The United States has led the way throughout history to advance nursing and health care by providing
the first hospital and medical school.
pl
CORRECT ANSWER: A
us
P
5
as
Page 5 5 of 354 Page 5 of 354
s