Questions and CORRECT Answers
1. Once Budget and/or Actuals have been imported into AE from a 3'd party sy stem, manual
adjustments cannot be made in the Budget and/or Actuals tabs. a. True b. False - CORRECT
ANSWER - a. True
2. Which of the following is NOT a level offered within the Charts of Accounts section? a.
Header b. Account c. Sub-Account d. Detail - CORRECT ANSWER - c. Sub-Account
3. Which of the following is NOT a Classification type in AE? a. System b. Property c. Region d.
Tenant - CORRECT ANSWER - c. Region
4. Users in ARGUS Enterprise can have permissions assigned to them at the Portfolio, Scenario,
and Property Level. a. True b. False - CORRECT ANSWER - a. True
5. Which General Vacancy calculation is found by adding the Total Tenant Revenue Total Other
Income? a. Annual Amount b % of Potential Gross Revenue c . % Total Rental Revenue d . % of
Total Tenant Revenue - CORRECT ANSWER -
5. Which General Vacancy calculation is found by adding the Total Tenant Revenue Total Other
Income? a. Annual Amount b . % of Potential Gross Revenue c . % Total Rental Revenue d . %
of Total Tenant Revenue - CORRECT ANSWER - a. Annual Amount
6. Both Positive and Negative inflation rates can be entered into ARGUS Enterprise. a. True b.
False - CORRECT ANSWER - a. True
7. What is the extension of a property asset file in ARGUS Enterprise a. .sf b. aeix c. PISCES d.
.avux - CORRECT ANSWER - d. .avux
,8. Which Valuation tab's primary purpose is to determine the current value of the property? a.
Assumptions b. Direct Capitalization c. Property Resale d. Present Value - CORRECT
ANSWER - b. Direct Capitalization
Enterprise. 9. It is possible to have multiple Property Resale Calculations active for a single
property. a. True b. False - CORRECT ANSWER - b. False
10. Calculate the Property Resale Value of a building with Analysis Length: 5 Years Calc
Method: CAP NOI (12 Months After Sale) Cap Rate 5.00 % Year 6 NO: $1,000,000 Year 5
NOI: $750,000 a. $37,500 b. $50,000 c. $15,000,000 d. $20,000,000 - CORRECT
ANSWER - d. $20,000,000
11. Only one (1) debt note can be entered into ARGUS Enterprise a. True b. False - CORRECT
ANSWER - b. False
12. If the analysis is 10 years long and you have a 30-year debt note, when will it balloon? a. 10
Years b. 11 Years c. 15 Years d. 30 Years - CORRECT ANSWER - a. 10 Years
13. When calculating a Market Leasing profile with the Upon Expiration set to Vacate, ARGUS
Enterprise will a . Assume a 0.0 % renewal probability b . Assume a 100.0 % renewal probability
c. Assume the space goes dark and reabsorbs the area d. Ignores the Market Leasing profile and
inserts a new Contract lease line - CORRECT ANSWER - a . Assume a 0.0 % renewal
probability
14. Which of the following Upon Expiration is described by the following definition: Renewals
will be processed based on the renewal probability in the Market Leasing profile (weighted
average calculations of new and renewal rates for market rents, tenant improvements, leasing
commissions, etc.). a. Market b. Renew c. Option d. Month to Month - CORRECT
ANSWER - a. Market
15 , with a 60.0 % Renewal Probability , what Tenant improvement rate will be calculated if a
tenant rolls to Market in the first year of the analysis and New TI Rates are $20.00/SF and
Renewal TI Rates are $10.00/SF? a. $10.00/SF b. $14.00/SF c. $15.00/SF d. $20.00/SF -
CORRECT ANSWER - b. $14.00/SF
,16. Calculate the Market Rent Rate in Year 2 using the following information for a tenant that is
set to "Renew" in the Upon Expiration field: Renewal Probability 50.0 % Market Inflation Rate
5.0 % New Market Rent (Year 1): $100.00/SF/Year Renewal Market Rent (Year 1):
$75.00/SF/Year a. $75.00/SF/Year b. $78.75/SF/Year c. $87.50/SF/Year d. $91.88/SF/Year -
CORRECT ANSWER - b. $78.75/SF/Year
7. If a Tenant's Upon Expiration is set to Month to Month, how many months of downtime will
appear on the Tenant Cash Flow? a. 0 Months c. The blended average of the Months Vacant
entered into the assigned Market Leasing profile b. The number of Months Vacant entered into
the assigned Market Leasing profile - CORRECT ANSWER - a. 0 Months
downtime will occur if a tenant was set to Market upon rollover? 8. The weighted average is 6.4
for the Months Vacant in a Market Leasing profile. How many months of a. 0 Months b. 6
Months c. 6.4 Months d. 7 Months - CORRECT ANSWER - b. 6 Months
19 , which of the following is NOT included in the default Leasing Commissions Fixed %
calculation ? a. Base Rent b. Fixed Steps c. Free Rent d. Recoveries - CORRECT
ANSWER - d. Recoveries
20. Use the following assumptions to calculate the Percentage Rent: Tenant Size: 10,000 S
Building Size 100,000 SR Tenant Annual Rent: $50,000 Annual Sales Amount: $10,000,000
Sales 96 : 5 % Breakpoint Zero a. $50,000 b. $450,000 c. $500,000 d. $1,000,000 - CORRECT
ANSWER - c. $500,000
21. is a solution for consolidating and reporting property, tenant, portfolio, and scenario
information contained within ARGUS Enterprise a. Analysis Reporting b. Property Cash Flows
c. Sensitivity Assumptions d. Portfolio Reporting - CORRECT ANSWER - d. Portfolio
Reporting
22. Properties can be filtered, sorted and grouped in the Portfolio interface. a. True b. False -
CORRECT ANSWER - a. True
, 23. U sers can define a varying building area over time by clicking the Building Area ellipsis a.
True b. False - CORRECT ANSWER - a. True
24. The tab allows users to upload numerous files to centralize the property documents a.
Property b. Area Measures c. Attachments d. Classifications - CORRECT ANSWER - c.
Attachments
25. How many years can an analysis length be? a. 1 Year b. 40 Years C. 100 Years d. There is no
limit - CORRECT ANSWER - C. 100 Years
26. The Report Options button allows a user to change the Print Interval setting for specific
reports a. True b. False - CORRECT ANSWER - a. True
27. The Tenant Reports - Lease Summary displays the following: a. Only Tenants entered in the
Rent Roll b. Only Tenants entered in Space Absorption c. Both Tenants entered in the Rent Roll
and Space Absorption - CORRECT ANSWER - c. Both Tenants entered in the Rent Roll
and Space Absorption
28. Which of the following is NOT a Property Report? a. Cash Flow b. Executive Summary c.
Assumptions d. Tenant Summary - CORRECT ANSWER - d. Tenant Summary
29. The Property Reports- Assumptions displays what information? a. Market Leasing Profiles b.
Inflation Rates c. General Vacancy Rates d. All the Above - CORRECT ANSWER - d. All
the Above
30. Calculate Tenant A's recovery amount using the following assumptions: Recovery Structure:
Net Tenant A Size: 2,500 SF Building Area: 50,000 SF Operating Expense Total: $100,000 a.
$125 b. $2,500 c. $5,000 d. $50,000 - CORRECT ANSWER - c. $5,000
31. Calculate Tenant B's recovery amount using the following assumptions: Recovery Structure:
Net Tenant B Size: 10,000 SF Building Area: 50,000 S Operating Expense Total: $1,500,000 a.
$10,000 b. $50,000 c. $150,000 d. $300,000 - CORRECT ANSWER - d. $300,000