PERSPECTIVES 8TH EDITION BY MARK NOVAK,
HERBERT C. NORTHCOTT, KAREN KOBAYASHI
CHAPTER 13.
PRINTED PDF |100% VERIFIED ANSWERS GRADED
A+|GUARANTEED DISTINCTION|LATEST UPDATE
USER
,1 TEST BANK AGING AND SOCIETY A CANADIAN PERSPECTIVES 8TH ED
TEST BANK AGING AND SOCIETY A CANADIAN PERSPECTIVES
8TH EDITION BY MARK NOVAK, HERBERT C. NORTHCOTT,
KAREN KOBAYASHI CHAPTER 13.
CHAPTER 13: SOCIAL SUPPORT
MULTIPLE CHOICE
1. What phrase does the text use to describe the life of a spouse of an Alzheimer
patient?
a. as living on a rollercoaster
b. as living in limbo
c. as living in terror
d. as living in chaos
CORRECT ANSWER: B REF: 309 BLM: REM
2. What is “social support?”
a. a financial method by which a person is able to survive
b. a network of colleagues who advise us on various life matters
c. the help and assistance we give to and receive from others
d. a group of individuals who are experienced in
providing community assistance CORRECT ANSWER: C
REF: 309 BLM: HO
3. According to Keefe (2011), how many Canadians aged 65+ use formal home care
services?
a. 1 million
b. 1.2 million
SUCCESS IN YOUR EXAMS
,2 TEST BANK AGING AND SOCIETY A CANADIAN PERSPECTIVES 8TH ED
c. 1.5 million
d. 1.75 million
CORRECT ANSWER: B REF: 309 BLM: REM
4. Which of the following individuals provides a formal support in the community?
a. a doctor
b. a janitor
c. a banker
d. a lawyer
CORRECT ANSWER: A REF: 309 BLM: HO
5. According to Keefe (2011), what estimated percentage of support to older
Canadians is actually given to them by an informal support network?
a. 40–50%
b. 50–60%
c. 60–70%
d. 70–80%
CORRECT ANSWER: D REF: 309 BLM: REM
6. Which of the following is an example of an informal support?
a. a trip to the doctor's office
b. a visit from one's neighbour
c. a home visit from a foot care professional
a trip to the social worker's officeCORRECT ANSWER: B REF: 309
BLM: HO
SUCCESS IN YOUR EXAMS
, 3 TEST BANK AGING AND SOCIETY A CANADIAN PERSPECTIVES 8TH ED
7. Which of the following statements can be made about high users of formal
services?
a. They have little need for informal support.
b. They have low life satisfaction.
c. They actually have the least need for the services.
d. They still rely on their informal care network.
CORRECT ANSWER: D REF: 309 BLM: HO
8.According to Cranswick and Dosman (2008), who provides the majority of
informal support, especially incases of high-intensity care?
a. women
b. men
c. nurses and doctors
d. grandchildren
CORRECT ANSWER: A REF: 310 BLM: REM
9. Studies on the formal home care system show that people usually turn to which
of the following only after the informal system breaks down?
a. the formal system
b. their religious leaders
c. caregiver support
d. community supports
CORRECT ANSWER: A REF: 310 BLM: REM
10. Formal care tends to increase with which of the following?
SUCCESS IN YOUR EXAMS