UPDATED ACTUAL Exam Questions and
CORRECT Answers
1. Under the English legal system, legal disputes were settled: (Page 1) - CORRECT
ANSWER - b) on a case-by-case basis before a judge.
2. Under Spanish civil law, legal disputes were settled by: (Page 1) - CORRECT
ANSWER - d) pre-established statutes.
3. The federal and state governments are divided into the judicial and executive branches. (Page
2) - CORRECT ANSWER - c) legislative
4. Eminent domain the right of the government to: (Page 3) - CORRECT ANSWER - a)
take private property for public use.
5. Which of these is a violation of equal protection laws? (Page 8) - CORRECT
ANSWER - c) Restrictions on selling to nonminorities.
6. A choice-of-law clause: (Page 16) - CORRECT ANSWER - a) determines in advance
which state's law applies in a dispute.
7. The right to _____ is included in right to possess and use property. (Page 21) - CORRECT
ANSWER - d) occupy the property
8. _____ is/are characterized as immovable. (Page 22) - CORRECT ANSWER - c) Real
estate
9. Land includes: (Page 24) - CORRECT ANSWER - d) soil, rocks and reasonable
airspace.
, 10. A(n) is personal property which has become permanently attached to real estate. (Page 27) -
CORRECT ANSWER - a) fixture
11. _____ is an ownership interest in real estate. (Page 34) - CORRECT ANSWER - c) A
leasehold estate
12. A person who holds a fee estate interest in real estate has the right to: (Page 32) - CORRECT
ANSWER - c) possess and control their property indefinitely.
13. A(n) life estate is an interest in a parcel of real estate lasting: (Page 33) - CORRECT
ANSWER - d) the lifetime of a named individual, called a controlling life.
14. A _____ conveys to a tenant the right to possess a fee owner's real estate. (Page 34) -
CORRECT ANSWER - b) leasehold estate
15. A month-to-month tenancy is an example of a: (Page 34) - CORRECT ANSWER - d)
periodic tenancy
16. A license grants its holder a(n): (Page 36) - CORRECT ANSWER - b) exclusive
privilege to use the property.
17. Improvements made to leased property to meet the needs of the occupying tenant are called:
(Page 41) - CORRECT ANSWER - c) tenant improvements.
18. A _____ is a type of improvement required under the provisions of a lease agreement. (Page
43) - CORRECT ANSWER - c) mandatory improvement
19. A _____ is an improvement which is authorized but not required by the landlord. (Page 46) -
CORRECT ANSWER - d) permissive improvement