Human Development and Health Promotion,
6th Edition Polan
Chapters 1 - 14
,Test Bank: Journey Across The Life Span: Human Development and Health Promotion,
6th Edition Polan
Table of Contents:
Chapter 1. Healthy Lifestyles
Chapter 2. Communication
Chapter 3. Culture
Chapter 4. The Family
Chapter 5. Theories of Growth and Development
Chapter 6. Prenatal Period to 1 Year
Chapter 7. Toddlerhood
Chapter 8. Preschool
Chapter 9. School Age
Chapter 10. Puberty and Adolescence
Chapter 11. Early Adulthood
Chapter 12. Middle Adulthood
Chapter 13. Late Adulthood
Chapter 14. Death and Dying
, JOURNEY ACROSS THE LIFE SPAN 6TH EDITION POLAN TEST BANK
Journey Across the Life Span, 6th Edition Polan Test Bank
Chapter 1: Healthy Lifestyles
1. In early civilization, the cause of illness was attributed to:
a. Infectious disease
b. Microorganisms
c. Contaminated food and water
d. Natural and supernatural forces
Answer: d
Rationale: In early civilization, illness was attributed to natural and supernatural forces.
Nursing Process: Assessment
Client Needs: Physiological Integrity
2. The first understanding of disease processes occurred in (the):
a. Earlycivilization
b. 21st century
c. 19th century
d. Middle Ages
Answer: c
Rationale: In the 19th century, the development of bacteriology helped in the understanding
of disease processes.
Nursing Process: Assessment
3. Despite all of the improvements and advancements in health care, several
infectious diseases have recently resurfaced, including:
a. Strep throat
b. Tuberculosis
c. Polio
d. Mononucleosis
Answer: b
Rationale: Tuberculosis is one of several diseases that have recently resurfaced.
Nursing Process: Planning
Client Needs: Psychosocial Integrity
, JOURNEY ACROSS THE LIFE SPAN 6TH EDITION POLAN TEST BANK
Polan, Journey Across the Life Span, 6e
4. Healthy People 2020 identifies two major goals—eliminating health disparities and:
a. Increasing peace and prosperity
b. Eliminating all diseases
c. Increasing the quality and years of healthy living
d. Limiting population growth
Answer: c
Rationale: Increasing the quality and years of healthy living is one major goal set by Healthy
People 2020.
Nursing Process: Planning
Client Needs: Psychosocial Integrity
5. An external force that can affect one’s health is (the):
a. Mind
b. Culture
c. Heredity
d. Hormones
Answer: b
Rationale: Culture is an external force that can have many influences on an individual,
including effects on health.
Nursing Process: Planning
Client Needs: Psychosocial Integrity
6. Health promotion is:
a. Goal oriented
b. Natural
c. Unplanned
d. Special
Answer: a
Rationale: Health promotion sets goals leading toward optimal wellness.
Nursing Process: Planning
Client Needs: Psychosocial Integrity
, JOURNEY ACROSS THE LIFE SPAN 6TH EDITION POLAN TEST BANK
Polan, Journey Across the Life Span, 6e
7. Mrs. Jackson brings her 6-month-old infant to the clinic for immunization. This action
demonstrates which of the following levels of disease prevention?
a. Primary
b. Secondary
c. Tertiary
d. Rehabilitative
Answer: a
Rationale: Primary prevention is aimed at disease prevention.
Nursing Process: Implementation
Client Needs: Health Promotion and Maintenance
8. A future national goal for health care is the:
a. Reduction of services
b. Decrease in managed care
c. Increase in Medicaid contribution
d. Elimination of disparities in health care
Answer: d
Rationale: The national goal for the next decade is health care for all.
Nursing Process: Planning
Client Needs: Psychosocial Integrity
9. Inadequate nutrition contributes to diseases such as:
a. Arthritis
b. Lupus
c. Cancer
d. Hearing loss
Answer: c
Rationale: Cancer has been linked to poor nutritional practices.
Nursing Process: Planning
Client Needs: Psychosocial Integrity
10. In health promotion, the most important nursing role is:
, JOURNEY ACROSS THE LIFE SPAN 6TH EDITION POLAN TEST BANK
Polan, Journey Across the Life Span, 6e
a. Teaching safe health practices
b. Assessing the individual’s health needs
c. Reducing potential health risk factors
d. Changing established lifestyle
Answer: a
Rationale: An important goal of health promotion is helping individuals learn to make safe
health choices.
Nursing Process: Implementation
Client Needs: Health Promotion and Maintenance
11. A healthy person generally:
a. Lacks stability
b. Lacks energy
c. Is in denial
d. Is in harmony
Answer: d
Rationale: Being in harmony, or homeostasis, means that the body can balance healthy and
unhealthy forces.
Nursing Process: Planning
Client Needs: Psychosocial Integrity
12. In a health model, the nurse, as a collaborator, is responsible for:
a. Teaching patients about their disease process
b. Sharing and exchanging information with other health professionals
c. Demonstrating desired health behavior
d. Performing daily care needs
Answer: b
Rationale: The nurse acts as a collaborator with other health professionals to promote
positive patient outcomes.
Nursing Process: Implementation
Client Needs: Health Promotion and Maintenance
, JOURNEY tACROSS tTHE tLIFE tSPAN t6TH tEDITION tPOLAN tTEST tBANK
Polan, tJourney tAcross tthe tLife tSpan, t6e
13. Jennifer tJoseph, ta t60-year-old tclient, thas tbeen tinstructed tby tthe tpublic thealth
tnurse tto tbegin ta tprogram tof texercise. tYou tcan tfurther texplain tto tMrs. tJoseph tthat tthe
tbenefits tof texercise tare:
a. An tincrease tin tblood tsupply tto tmuscles tand tnerves
b. An tincrease tin theart trate tand trhythm
c. A tdecrease tin tthe tsize tof tthe theart tmuscle
d. A tdecrease tin tblood tvolume tand toxygen tdemands
Answer: ta
Rationale: tExercise thelps tstimulate tincreased tblood tsupply, twhich tnourishes tmuscles tand
tnerves.
Nursing tProcess: tImplementation
tClient tNeeds: tPhysiological tIntegrity
14. Holistic thealth:
a. Excludes tone’s tphysical twell-being
b. Limits tconsideration tof tone’s tsocial tstanding
c. Excludes tenvironmental timpact
d. Considers tone’s t me nNt aUl tR
wS
elIl-N
b eGinTgB.COM
Answer: td
Rationale: tHolistic tpractices tconsider tthe twhole tperson’s twell-being.
Nursing tProcess: tPlanning
Client tNeeds: tPsychosocial tIntegrity
15. Which tof tthe tfollowing tis tan texample tof thealth trestoration?
a. Rehabilitation tafter tsurgery tto treplace ta tknee tjoint
b. Immunization tagainst tthe thepatitis tB tvirus
c. Surgical texcision tof ta tbreast tcyst
d. Closure tof tan tabdominal tstoma
Answer: ta
Rationale: tHealth trestoration timplies trehabilitation tto tone’s toptimal tfunctioning.
Nursing tProcess: tPlanning
Client tNeeds: tPsychosocial tIntegrity
, JOURNEY tACROSS tTHE tLIFE tSPAN t6TH tEDITION tPOLAN tTEST tBANK
Polan, tJourney tAcross tthe tLife tSpan, t6e
16. A tmajor tobjective tof thealth tpromotion tis:
a. Decreasing tone’s tstress tlevel
b. Challenging thealth tpractices
c. Attaining tone’s tlevel tof toptimal thealth
d. Providing tself-actualization
Answer: tc
Rationale: tThe tfocus tof thealth tpromotion tis tindividualized tto tbring tthe tperson tto this tor
ther tbest tpotential.
Nursing tProcess: tPlanning
Client tNeeds: tPsychosocial tIntegrity
17. The tmost timportant tgoal tin thealth trestoration tis:
a. Regaining tlosses
b. Compensating tfor tlosses
c. Attaining tacceptance
d. Providing tsympathy
Answer: tb
Rationale: tHealth trestoration tassists tthe tperson tin tlearning tto tcope twith tlosses.
Nursing tProcess: tPlanning
Client tNeeds: tPsychosocial tIntegrity
18. Which tof tthe tfollowing tforces thas tno timpact ton tchanging tone’s thealth tbehavior?
a. Family
b. Social tpressures
c. Role tmodels
d. Inherited ttraits
Answer: td
Rationale: tInherited ttraits tare tthose ttransmitted tby tgenes tand tare tout tof ta tperson’s tcontrol.
Nursing tProcess: tAssessment
Client tNeeds: tPhysiological tIntegrity
19. The tstressor tmost tcommonly tassociated twith tadolescence tis:
, JOURNEY tACROSS tTHE tLIFE tSPAN t6TH tEDITION tPOLAN tTEST tBANK
Polan, tJourney tAcross tthe tLife tSpan, t6e
a. The tsearch tfor tself-worth
b. The tsearch tfor tidentity
c. Separation tanxiety
d. Birth tof ta tnew tsibling
Answer: tb
Rationale: tAdolescents tstruggle tto tfind tout twho tthey tare.
Nursing tProcess: tPlanning
Client tNeeds: tPsychosocial tIntegrity
20. Based ton tthe tSocial tReadjustment tRating tScale, tthe tmost tstressful tevent tfor tan tadult tis:
a. Changing tcareers
b. Changing tresidence
c. Divorce
d. Childbirth
Answer: tc
Rationale: tDivorce thas tbeen tidentified tas tone tof tlife’s tmajor tstressors, tin tthat tit tbreaks tup
tthe tfamily tunit.
Nursing tProcess: tEvaluation
Client tNeeds: tPsychosocial tIntegrity
21. Virgil tGrant, ta tpatient trecently tdiagnosed twith tAIDS, tis thaving ta thealthy tresponse tto
tthe tstress tin this tlife tif the tdemonstrates twhich tof tthe tfollowing tbehaviors?
a. Denial
b. Withdrawal
c. Acceptance
d. Aggression
Answer: tc
Rationale: tThe tstage tknown tas tacceptance tindicates tthat tthe tindividual thas tprogressed tto
tthe tfinal tstage tof tthe tgrieving tprocess.
Nursing tProcess: tEvaluation
Client tNeeds: tPsychosocial tIntegrity
22. Gary tByrd, ta t24-year-old tcollege tstudent, ttells tthe tnurse tthat the tsometimes tuses
tvarious tillegal tdrugs. tThe tnurse tcan tcharacterize tGary tas ta tsubstance tabuser tif the:
, JOURNEY tACROSS tTHE tLIFE tSPAN t6TH tEDITION tPOLAN tTEST tBANK
Polan, tJourney tAcross tthe tLife tSpan, t6e
a. Continues tto tbe tactive tin tcollege taffairs
b. Maintains this tself-esteem
c. Begins tto tlose tinterest tin this trelationships
d. Has theightened tinterest tin tthe topposite tsex
Answer: tc
Rationale: tSubstance tabuse tis tcharacterized tby ta thistory tof tpersonal tproblems.
Nursing tProcess: tEvaluation
Client tNeeds: tPsychosocial tIntegrity
23. The thighest tpercentage tof taccidents tresulting tfrom talcohol tuse tinvolve:
a. Homicides
b. Drowning
c. Fires
d. Motor tvehicles
Answer: td
Rationale: tStatistics tshow tthat talcohol tuse tis ta tmajor tcause tof tmotor tvehicle taccidents.
Nursing tProcess: tPlanning
Client tNeeds: tPsychosocial tIntegrity
24. Sandra tGooden thas tjust t been ttold tby tthe tdoctor tthat tshe tis tpregnant twith ther tfirst
tbaby. tWhich tof tthe tfollowing tfactors twill thave ta tnegative timpact ton tSandra’s tability tto
tmaintaingood thealth tduring ther tpregnancy?
a. Poor trelationship twith ther tin-laws
b. Community trecognition
c. Effective tstress tmanagement
d. Economic twell-being
Answer: ta
Rationale: tThe tnuclear tfamily tand textended tfamily tplay tan timportant trole tin tthe twell-being
tof tthe tpregnant twoman.
Nursing tProcess: tAssessment
Client tNeeds: tPsychosocial tIntegrity