Inclusive’of’Chapters’1-
,15’MULTIPLE’CHOICE
CHAPTER’01:’The’Science’of’Psychology
MULTIPLE’ CHOICE
1. Which’of’the’following’is’the’best’definition’of’psychological’science?
A. the’study’of’the’brain’and’its’func-
’tion
B. the’study’of’the’mind,’the’brain,’and
’thought’processes
C. the’study’of’the’mind,’the’brain,’and
’behavior
D. the’study’of’the’mind,’the’psyche,’a
nd’behavior
ANS:’ C DIF: Easy
REF:’ 1.1’What’Is’Psychological’Science?’OBJ:’ 1.1A
NAT:’APA’Goal’1,’Knowledge’Base’in’Psychology
MSC:’Remembering
2. Psychological’science’is’the’study’of:
A. the’mind. C. behavior.
B. the’brain. D. all’of’the’above.
ANS:’ D DIF: Easy
REF:’ 1.1’What’Is’Psychological’Science?’OBJ:’ 1.1A
NAT:’APA’Goal’1,’Knowledge’Base’in’Psychology
MSC:’Remembering
3. Trying’to’understand’the’relationship’between’the’actions’of’neurons’and’a’t
hought’is’an’example’of’the’connection’between:
A. the’brain’and’the’ C. genes’and’the
mind. ’mind.
B. nature’and’nur- D. the’brain’and’emo
’ture. tion.
ANS:’ A DIF: Moderate
REF:’ 1.1’What’Is’Psychological’Science?’OBJ:’ 1.1A
NAT:’APA’Goal’1,’Knowledge’Base’in’Psychology
MSC:’Applying
4. Based’on’your’textbook‘s’definition’of’psychology,’which’statement’best’re-
’flects’the’relationship’between’the’mind’and’the’brain?
A. The’brain’is’the’same’thing’as’the’mi
nd.
B. The’brain’influences’the’mind.
, C. The’brain’is’unrelated’to’the’mind.
D. The’brain’reflects’the’mind.
ANS:’ B DIF: Moderate
REF:’ 1.1’What’Is’Psychological’Science?’OBJ:’ 1.1A
NAT:’APA’Goal’1,’Knowledge’Base’in’Psychology
MSC:’Applying
5. Barry’and’Candace’are’disagreeing.’Barry’states’that’psychology’is’the’study’of’
the’mind.’Candace’believes’that’psychology’is’the’science’of’behavior.’Given’y
our’knowledge’of’psychology,’how’would’you’resolve’this’argument?
A. Barry’is’correct.’Psychology’only’stu
dies’the’mind.
B. Candace’is’correct.’Psychology’only’st
udies’behavior.
C. Both’are’correct.’Psychology’studies’b
oth’the’mind’and’behavior.
D. Both’are’incorrect.’Psychology’only’
studies’emotions.
ANS:’ C DIF: Difficult
REF:’ 1.1’What’Is’Psychological’Science?’OBJ:’ 1.1A
NAT:’APA’Goal’1,’Knowledge’Base’in’Psychology
MSC:’Understanding
6. Allanah’is’a’psychology’major.’Which’of’the’following’best’describes’what’Al-
’lanah’will’learn’about?
A. the’structure’and’function’of’the’bra
in
B. mental’disorders’and’their’treat-
’ments
C. feelings’and’other’subjective’states
D. the’mind,’the’brain,’and’behavior
ANS:’ D DIF: Easy
REF:’ 1.1’What’Is’Psychological’Science?’OBJ:’ 1.1A
NAT:’APA’Goal’1,’Knowledge’Base’in’Psychology
MSC:’Understanding
7. For’much’of’its’history,’psychologists’focused’mostly’on:
A. the’brain. C. behaviors.
B. disorders. D. the’mind.
ANS:’ C DIF: Moderate
REF:’ 1.1’What’Is’Psychological’Science?’OBJ:’ 1.1A
NAT:’APA’Goal’1,’Knowledge’Base’in’Psychology
MSC:’Remembering
, 8. Which’of’the’following’is’an’example’of’a’psychologist’who’is’studying’the’m
ind?
A. Dr.’Chu,’who’studies’how’weather’i
nfluences’children‘s’actions’on’the’p
layground
B. Dr.’Well,’who’studies’neural’activity’d
uring’sleep’cycles’of’elderly’adults
C. Dr.’Mann,’who’studies’the’accuracy’o
f’traumatic’memories’over’time
D. Dr.’East,’who’studies’the’facial’ex-
’pressions’of’relationship’partners’d
uring’a’fight
ANS:’ C DIF: Difficult
REF:’ 1.1’What’Is’Psychological’Science?’OBJ:’1.1A
NAT:’APA’Goal’1,’Knowledge’Base’in’Psychology’|’APA’Goal’5,’Professional’Developm
ent
MSC:’Applying
9. Which’of’the’following’is’an’example’of’a’psychologist’who’is’studying’the’b
rain?
A. Dr.’Fields,’who’studies’the’purchas-
’ing’habits’of’impulsive’individuals
B. Dr.’Joe,’who’studies’how’neural’ac-
’tivity’changes’as’newborn’babies’de
velop
C. Dr.’Perez,’who’studies’how’our’feel-
’ings’can’influence’our’thought’pro-
’cesses
D. Dr.’Ladd,’who’studies’the’training’ac
tivities’of’professional’athletes
ANS:’ B DIF: Moderate
REF:’ 1.1’What’Is’Psychological’Science?’OBJ:’1.1A
NAT:’APA’Goal’1,’Knowledge’Base’in’Psychology’|’APA’Goal’5,’Professional’Developm
ent
MSC:’Applying
10. Which’of’the’following’is’an’example’of’a’psychologist’who’is’studying’behav-
’ior?
A. Dr.’Wick,’who’studies’how’certain’s
mells’can’trigger’certain’feelings
B. Dr.’Woods,’who’studies’patterns’of’n
eural’activity’related’to’drug’use
C. Dr.’Paul,’who’studies’the’thought