5 5 5 5 5
7th Edition by Barbara J Aehlert
5 5 5 5 5
Chapters 1 - 10
5 5 5
,ECGs Made Easy 7th Edition by Barbara Aehlert Test Bank
5 5 5 5 5 5 5 5 5
Table of Contents:
5 5
Chapter 1. Anatomy & Physiology
5 5 5 5
Chapter 2. Basic Electrophysiology
5 5 5
Chapter 3. Sinus Mechanisms
5 5 5
Chapter 4. Atrial Rhythms
5 5 5
Chapter 5. Junctional Rhythms
5 5 5
Chapter 6. Ventricular Rhythms
5 5 5
Chapter 7. Atrioventricular Blocks
5 5 5
Chapter 8. Pacemaker Rhythms
5 5 5
Chapter 9. Introduction to the 12-Lead ECG
5 5 5 5 5 5
Chapter 10. Post-Test
5 5
,Chapter501:5Anatomy5and5Physiology5A
ehlert:5ECGs5Made5Easy,57th5Edition
MULTIPLE5CHOICE
1. The5apex5of5the5heart5is5formed5by5the .
a. tip5of5the5left5ventricle
b. tip5of5the5right5atrium
c. right5atrium5and5right5ventricle
d. left5atrium5and5left5ventricle
ANSWER:5 A
The5heart’s5apex,5or5lower5portion,5is5formed5by5the5tip5of5the5left5ventricle.5The5apex5lies5j
ust5above5the5diaphragm,5between5the5fifth5and5sixth5ribs,5in5the5midclavicular5line.
OBJ:5 Identify5the5surfaces5of5the5heart.
2. The5left5atrium5receives5blood5from5the .
a. pulmonary5veins
b. aorta
c. pulmonary5arteries
d. inferior5vena5cava
ANSWER:5 A
The5left5atrium5receives5freshly5oxygenated5blood5from5the5lungs5via5the5right5and5l
eft5pulmonary5veins.
OBJ:5 Identify5and5describe5the5chambers5of5the5heart5and5the5vessels5that5enter5or5leave5each.
3. The5anterior5surface5of5the5heart5consists5primarily5of5the .
a. left5atrium
b. right5atrium
c. left5ventricle
d. right5ventricle
ANSWER:5 D
The5front5(anterior)5surface5of5the5heart5lies5behind5the5sternum5and5costal5cartilages.5It5is5f
ormed5by5portions5of5the5right5atrium5and5the5left5and5right5ventricles.5However,5because5th
e5heart5is5tilted5slightly5toward5the5left5in5the5chest,5the5right5ventricle5is5the5area5of5the5hea
rt5that5lies5most5directly5behind5the5sternum.
OBJ:5 Identify5the5surfaces5of5the5heart.
4. Blood5pressure5is5determined5by multiplied5by .
a. stroke5volume;5heart5rate
b. heart5rate;5cardiac5output
c. cardiac5output;5peripheral5vascular5resistance
d. stroke5volume;5peripheral5vascular5resistance
ANSWER:5 C
Blood5pressure5is5equal5to5cardiac5output5multiplied5by5peripheral5vascular5resistance.
, OBJ:5 Identify5and5explain5the5components5of5blood5pressure5and5cardiac5output.
5. The5right5atrium5receives5venous5blood5from5the5head,5neck,5and5thorax5via5the
,5from5the5remainder5of5the5body5via5the
,5and5from5the5heart5via5the .
a. coronary5sinus;5superior5vena5cava;5inferior5vena5cava
b. superior5vena5cava;5coronary5sinus;5inferior5vena5cava
c. inferior5vena5cava;5superior5vena5cava;5coronary5sinus
d. superior5vena5cava;5inferior5vena5cava;5coronary5sinus
ANSWER:5 D
The5right5atrium5receives5blood5low5in5oxygen5from5the5superior5vena5cava,5which5carries5
blood5from5the5head5and5upper5extremities;5the5inferior5vena5cava,5which5carries5blood5fr
om5the5lower5body;5and5the5coronary5sinus,5which5is5the5largest5vein5that5drains5the5heart.
OBJ:5 Identify5and5describe5the5chambers5of5the5heart5and5the5vessels5that5enter5or5leave5each.
6. The5heart5is5divided5into chambers5but5functions5as5a -sided5pump.
a. two;5four
b. three;5two
c. four;5two
d. four;5three
ANSWER:5 C
The5heart5has5four5chambers:5two5atria5and5two5ventricles.5The5right5and5left5sides5of5the5h
eart5are5separated5by5an5internal5wall5of5connective5tissue5called5a5septum.5The5interatrial5s
eptum5separates5the5right5and5left5atria.5The5interventricular5septum5separates5the5right5an
d5left5ventricles.5The5septa5separate5the5heart5into5two5functional5pumps.5The5right5atrium5
and5right5ventricle5make5up5one5pump.5The5left5atrium5and5left5ventricle5make5up5the5other
.
OBJ:5 Identify5and5describe5the5chambers5of5the5heart5and5the5vessels5that5enter5or5leave5each.
7. Stimulation5of5alpha15receptors5results5in .
a. increased5heart5rate
b. peripheral5vasoconstriction
c. constriction5of5bronchial5smooth5muscle
d. increased5force5of5myocardial5contraction
ANSWER:5 B
Alpha15receptors5are5found5in5the5eyes,5blood5vessels,5bladder,5and5male5reproductive5orga
ns.5Stimulation5of5alpha15receptor5sites5results5in5constriction.
OBJ:5 Compare5and5contrast5the5effects5of5sympathetic5and5parasympathetic5stimulation5of5the5heart.
8. Which5side5of5the5heart5is5a5low-pressure5system5that5pumps5venous5blood5to5the5lungs?
a. Left
b. Right
ANSWER:5 B
The5job5of5the5right5side5of5the5heart5is5to5pump5unoxygenated5blood5to5and5through5the5lu
ngs5to5the5left5side5of5the5heart.5This5is5called5the5pulmonary5circulation.5The5right5side5of5the
5heart5is5a5low-pressure5system.