AANP Certification.pdf file:///C:/Users/EliteBook%20840/Downloads/AANP%20Certification.pdf
1 of 57 7/2/2024, 4:33 PM
1 of 57 7/2/2024, 4:34
,AANP Certification.pdf file:///C:/Users/EliteBook%20840/Desktop/bank%20josh/New%20f
AANP Certification.pdf file:///C:/Users/EliteBook%20840/Downloads/AANP%20Certification.pdf
3. Typical findings in a geriatric patient
Ans: Thinner epidermis, dermis and subcu- taneous layers of skin, bright purple-colored
patches on the forearms and hands, opaque white ring at the periphery of the cornea
4. Risk factors for age-related macular degeneration:
Tobacco use, aging, sun exposure and family history
7. A geriatric patient who has a 40 pack-year smoking history complains of painful
cramping in the leg muscles that occurs after walking for 20 minutes. After taking a
complete history and performing a physical exam, an NP decides that the most likely
diagnosis is
Ans: Intermittent claudication
8. What is a common cause of acne
Ans: Increase in androgens
2 of 57 7/2/2024, 4:33 PM
2 of 57 7/2/2024, 4:34
,AANP Certification.pdf file:///C:/Users/EliteBook%20840/Desktop/bank%20josh/New%20f
AANP Certification.pdf file:///C:/Users/EliteBook%20840/Downloads/AANP%20Certification.pdf
9. In a 19-year-old who presents with a sore throat and anterior cervical
adenopathy, which causative agent would be suspected
Ans: Group A beta-he- molytic Streptococcus
10. When completing the initial assessment for depression in geriatric adults, the NP
should evaluate
Ans: Mental status exam
11. What is the most common risk factor for developing severe hyperbiliru- binemia
in the newborn
Ans: Blood incompatibility with the mother
12. Which trimester of pregnancy is a woman with a fundal height measure- ment at
the umbilicus
Ans: Second
3 of 57 7/2/2024, 4:33 PM
3 of 57 7/2/2024, 4:34
,AANP Certification.pdf file:///C:/Users/EliteBook%20840/Desktop/bank%20josh/New%20f
AANP Certification.pdf file:///C:/Users/EliteBook%20840/Downloads/AANP%20Certification.pdf
13. Which of the following conditions exacerbate urinary incontinence
Ans: Im- pacted stool and atrophic vaginitis
4 of 57 7/2/2024, 4:33 PM
4 of 57 7/2/2024, 4:34