Learning
Here are 100 original multiple-choice practice questions for MAT 091 Module 6 |
Mathematics. This capstone module is assumed to be a comprehensive final review,
integrating arithmetic, algebra, geometry, measurement, statistics, probability, and
consumer math. These are not official exam questions and are not copied from any
textbook, test bank, or copyrighted source.
Question 1: Simplify: 9 + 4(6 − 2)2 ÷ 8
A. 17
B. 25
C. 73
D. 14
Correct answer: A
Rationale: 6 − 2 = 4, 42 = 16, 4(16) = 64, 64 ÷ 8 = 8, 9 + 8 = 17.
Question 2: Simplify: (7 − 2)2 − 3 × 5
A. 10
B. 20
C. 40
D. 5
Correct answer: A
Rationale: 52 = 25, 3 × 5 = 15, 25 − 15 = 10.
Question 3: Simplify: −18 ÷ (−3) + 4(−2)
A. −2
B. 2
C. −14
D. 14
Correct answer: A
Rationale: −18 ÷ (−3) = 6, 4(−2) = −8, 6 − 8 = −2.
,Question 4: Evaluate: ∣ −12 ∣ −∣ 5 ∣
A. 7
B. −7
C. 17
D. −17
Correct answer: A
Rationale: 12 − 5 = 7.
7 1
Question 5: Add: 12 + 4
5
A. 6
2
B. 3
7
C. 16
1
D. 3
Correct answer: A
7 3 10 5
Rationale: 12 + 12 = 12 = 6.
5 2
Question 6: Subtract: 6 − 3
1
A. 6
1
B. 3
7
C. 6
1
D. 2
Correct answer: A
5 4 1
Rationale: 6 − 6 = 6.
3 10
Question 7: Multiply: 5 × 9
2
A. 3
3
B. 2
, 13
C.
45
1
D. 3
Correct answer: A
30 2
Rationale: 45 = 3.
7 14
Question 8: Divide: 8 ÷ 16
A. 1
1
B. 2
7
C. 8
8
D. 7
Correct answer: A
14 7 7 7
Rationale: 16 = 8, so 8 ÷ 8 = 1.
Question 9: Write 0.625as a fraction in simplest form.
5
A. 8
3
B. 5
5
C. 6
2
D. 3
Correct answer: A
625 5
Rationale: 0.625 = 1000 = 8.
3
Question 10: Write 4as a percent.
A. 75%
B. 34%
C. 43%
D. 25%
Correct answer: A
3
Rationale: 4 = 0.75 = 75%.