Question 1: Controlling Idea
Answer: The main idea of a text
Question 2: Key Ideas
Answer: Ideas that support the controlling idea
Question 3: Rephrase
Answer: Explain an idea in different words
Question 4: Conclusion
Answer: A deduction made by a reader about an unstated outcome from a reading passage
Question 5: Explicit
Answer: Clearly Stated
Question 6: Implication
Answer: Something not clearly stated
Question 7: Inference
Answer: A conclusion reached by critical thinking
Question 8: Logic
Answer: The framework of reasoning used to understand ideas
Question 9: Comprehension
Answer: Ability to understand
Question 10: Delineate
Answer: Describe precisely
Question 11: Evidence
Answer: Proof to support an idea
Page 1
, Question 12: Identify
Answer: Distinguish a particular idea
Question 13: Imply
Answer: Indicate an idea subtly without specifically stating it
Question 14: Irrelevant
Answer: Not applicable to the idea
Question 15: Reason
Answer: A basis or fact to support an idea
Question 16: Relevant
Answer: Connected to the idea being dicussed
Question 17: Topic
Answer: Subject of the text
Question 18: Edit
Answer: Correct errors in a piece of writing
Question 19: Procedure
Answer: Process for writing, editing, and revision
Question 20: Revision
Answer: Rewriting a piece of text
Question 21: Sequence
Answer: Logical order in writing
Question 22: Blog
Answer: A website that is usually informal and independently run
Page 2