A+)
Question 1: Speech Communication (Definition)
Answer: The unique, intentional, semiotic process of generating and attributing shared meaning.
Question 2: What does "unique" mean in speech communication?
Answer: Humans have biological/physiological ability for language (DNA, brain, vocal system).
Question 3: What does "intentional" mean?
Answer: We communicate with a purpose.
Question 4: What does "semiotic" mean?
Answer: Use of signs and symbols to communicate.
Question 5: What does "process" mean?
Answer: Communication is always changing.
Question 6: What is "shared meaning"?
Answer: Both people understand the message.
Question 7: Language Acquisition Device (LAD)
Answer: Part of DNA that allows humans to learn language naturally.
Question 8: 3 purposes of communication
Answer: -Inform -Entertain -Persuade
Question 9: 3 channels of communication
Answer: -Signals (Basic) -Signs (Nonverbal) -Symbols (Verbal/Complex)
Question 10: 3 characteristics of a process
Answer: - Dynamic - Adaptive - Rule-Governed
Page 1
, Question 11: Dynamic (definition)
Answer: Changes over a long period of time.
Question 12: Adaptive (definition)
Answer: Changes over a short period of time.
Question 13: Rule-governed (definition)
Answer: Follows grammar and language rules.
Question 14: Semantic Space Theory
Answer: People interpret words based on background/experience (positive/negative, strong/weak).
Question 15: What parts use semantic space?
Answer: Intended message & Reconstructed message
Question 16: What does the "box" in the model represent?
Answer: Noise & Environment
Question 17: Freedom of Speech
Answer: The foundation of a democratic society.
Question 18: Greek category: Dialectic
Answer: Inform
Question 19: Greek category: Poetic
Answer: Entertain
Question 20: Greek category: Rhetoric
Answer: Persuade
Question 21: Aristotle's 5 Canons
Answer: -Invention - Arrangement - Elocution - Memory - Delivery
Page 2