Answers (Verified Update)
145 questions with answers
Topic: NURS190 Final Review
1. What is the normal range for temperature in vital signs?
Answer: 36.0C-38.0C 96.80F-100.4F
2. What is the normal range for O2 STAT in vital signs?
Answer: 95-100% SpO2
3. What is the normal range for Blood Pressure in vital signs?
Answer: 100-120 SBP/60-80 DBP mmHG
4. What is the normal range for Heart Rate?
Answer: 60-100 bpm
5. What is the normal range for respirations?
Answer: 12-20 breaths per minute
6. Pain level for both Acute and Chronic
Answer: Acute < 3months Chronic > 3months
7. The bell is used for?
Answer: low pitched sounds, arteries, murmurs
8. The diaphragm is used for?
Answer: high pitched lung, bowel, & heart sounds
9. Ethical Principles: Justice
Answer: fairness, treating people fairly
10. Ethical Principles: Autonomy
Answer: patient self-decision, right to make their own decisions
11. Ethical Principles: Confidentiality
Answer: keep privileged information private
12. Ethical Principles: Nonmaleficence
Answer: doing no harm
13. Ethical Principles: Beneficence
Answer: doing good
14. What are the four assessment techniques?
Answer: Inspection Palpation Percussion Auscultation
15. What is the formula for BMI?
Answer: weights(lbs)/height(in)^2 *703
16. What is the formula for finding packs per year?
Answer: # of cigarettes in a day/20 * years
Page 1
, 17. What are the ranges for BMI Classifications?
Answer: Underweight: less than 18.5 kg/m Healthy weight: 18.5 to 24.9 kg/m Overweight:
25 to 29.9 kg/m Obesity: 30 and above
18. Temperature Conversions for both F->C and C->F
Answer: F=(C*1.8)+32 C=(F-32)/1.8
19. What does GTPAL stand for in obstetric history?
Answer: Gravida - Number of total Pregnancies Term - Term deliveries (Full) births (38 wks
or more) Preterm Preterm deliveries (from viability up to 37 wks) Abortions (SAB,TAB) - both
surgical and miscarriages) Living Children
20. Tools for inspection?
Answer: Penlight measuring tape stadiometer
21. Fingertips is used to check for?
Answer: moisture
22. Dorsal surface (back of hand)
Answer: assess temperature
23. What is the depth for light palpation?
Answer: 1cm
24. What is the depth for deep palpation?
Answer: 2-4cm
25. Annular
Answer: Pink Ring
26. Iris
Answer: Pink ring with a dark center (bulleyes, arathyma)
27. Eczemtoid
Answer: cluster of vessicles
28. Stage 1 Pressure Injury
Answer: Nonblanchable erythema of intact skin
29. Stage 2 Pressure Injury
Answer: Partial thickness skin loss with exposed dermis
30. Stage 3 Pressure Injury
Answer: Full-thickness skin loss
31. Stage 4 Pressure Injury
Answer: Full-thickness skin and tissue loss
32. Unstageable Pressure Injury - Dark Eschar
Answer: Obscured full-thickness skin and tissue loss
33. Deep Tissue Pressure Injury
Answer: Persistent non-blanchable deep red, marron, or purple discoloration
Page 2