TEST
BANK
BANK
FOR
FOR
Physics,
Physics,
12th
12th
Edition
Edition
John
John
D.D.
Cutnell,
Cutnell,
Kenneth
Kenneth
W.W.
Johnson,
Johnson,
David
David
Young,
Young,
Shane
Shane
Stadler.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
1 Stadlerhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
of 872https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
TEST BANK FOR Physics, 12th Edition John D. Cutnell, Kenneth
W. Johnson, David Young, Shane Stadler
Chapter: Chapter 1
Multiple Choice
1. Which one of the following is an SI base unit?
A) gram
B) slug
C) newton
D) centimeter
E) kilogram
Ans: E
Difficulty: Easy
SectionDef: Section 1-2 and Section 1-3
2. Complete the following statement: Today, the standard meter is defined in terms of
A) the distance from the earth's equator to the north pole.
B) the wavelength of light emitted from a krypton atom.
C) the wavelength of light emitted from a sodium atom.
D) a platinum-iridium bar kept in France.
E) the speed of light.
Ans: E
Difficulty: Medium
SectionDef: Section 1-2 and Section 1-3
3. Complete the following statement: Today, the standard unit of mass is defined in terms of
A) a specified volume of water at 4 °C.
B) Planck’s constant h.
C) a specified number of cesium atoms.
D) a standard platinum bar.
E) the speed of light.
TEST
Page
BANK
1 ofFOR
872https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
Physics, 12th Edition John D. Cutnell,
PageKenneth
1https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
W. Johnson, David Young, Shane Stadler.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
, TEST
TEST
BANK
BANK
FOR
FOR
Physics,
Physics,
12th
12th
Edition
Edition
John
John
D.D.
Cutnell,
Cutnell,
Kenneth
Kenneth
W.W.
Johnson,
Johnson,
David
David
Young,
Young,
Shane
Shane
Stadler.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
2 Stadlerhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
of 872https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
Ans: B
Difficulty: Medium
SectionDef: Section 1-2 and Section 1-3
4. Complete the following statement: Today, the standard unit of time is defined in terms of
A) the electromagnetic waves emitted by cesium atoms.
B) the motion of the moon around the earth.
C) the motion of a precision pendulum.
D) the average solar day.
E) the speed of light.
Ans: A
Difficulty: Medium
SectionDef: Section 1-2 and Section 1-3
5. The mass of a raindrop is 4 milligrams. Which one of the following statements indicates the
correct mass of the raindrop in grams?
A) The raindrop has a mass of 4 × 106 grams.
B) The raindrop has a mass of 4 × 10–3 grams.
C) The raindrop has a mass of 4 × 10–1 grams.
D) The raindrop has a mass of 4 × 103 grams.
E) The raindrop has a mass of 4 × 10–6 grams.
Ans: B
Difficulty: Medium
SectionDef: Section 1-2 and Section 1-3
6. Which one of the following is the longest length?
A) 100 meters
B) 102 centimeters
C) 104 millimeters
D) 105 micrometers
E) 107 nanometers
Ans: C
TEST
Page
BANK
2 ofFOR
872https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
Physics, 12th Edition John D. Cutnell,
PageKenneth
2https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
W. Johnson, David Young, Shane Stadler.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
, TEST
TEST
BANK
BANK
FOR
FOR
Physics,
Physics,
12th
12th
Edition
Edition
John
John
D.D.
Cutnell,
Cutnell,
Kenneth
Kenneth
W.W.
Johnson,
Johnson,
David
David
Young,
Young,
Shane
Shane
Stadler.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
3 Stadlerhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
of 872https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
Difficulty: Medium
SectionDef: Section 1-2 and Section 1-3
7. In a diving competition, a woman dives from a platform that is ten meters above the surface
of the water. What is the height, expressed in feet, of the platform?
A) 13 feet
B) 18 feet
C) 24 feet
D) 33 feet
E) 47 feet
Ans: D
Difficulty: Medium
SectionDef: Section 1-2 and Section 1-3
8. A candy shop sells a pound of chocolate for $ 10.85. What is the price of 1.50 kg of
chocolate at the shop?
A) $ 8.17
B) $ 13.49
C) $ 17.98
D) $ 29.73
E) $ 35.81
Ans: E
Difficulty: Hard
SectionDef: Section 1-2 and Section 1-3
1 milligram
9. Complete the following statement: The ratio 1 kilogram is equal to
A) 102.
B) 103.
C) 106.
D) 10–3.
E) 10–6.
Ans: E
Difficulty: Medium
TEST
Page
BANK
3 ofFOR
872https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
Physics, 12th Edition John D. Cutnell,
PageKenneth
3https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
W. Johnson, David Young, Shane Stadler.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
, TEST
TEST
BANK
BANK
FOR
FOR
Physics,
Physics,
12th
12th
Edition
Edition
John
John
D.D.
Cutnell,
Cutnell,
Kenneth
Kenneth
W.W.
Johnson,
Johnson,
David
David
Young,
Young,
Shane
Shane
Stadler.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
4 Stadlerhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
of 872https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
SectionDef: Section 1-2 and Section 1-3
10. Which one of the following choices is equivalent to 8.0 m2?
A) 8.0 × 10–4 cm2
B) 8.0 × 102 cm2
C) 8.0 × 10–2 cm2
D) 8.0 × 104 cm2
E) 8.0 × 103 cm2
Ans: D
Difficulty: Hard
SectionDef: Section 1-2 and Section 1-3
11. Which one of the following pairs of units may not be added together, even after the
appropriate unit conversions have been made?
A) grams and milligrams
B) kilometers and kilograms
C) miles and kilometers
D) slugs and kilograms
E) centimeters and yards
Ans: B
Difficulty: Easy
SectionDef: Section 1-2 and Section 1-3
12. Which one of the following choices is equivalent to 44.5 mm?
A) 4.45 × 101 m
B) 4.45 × 10–2 m
C) 44.5 × 10–1 m
D) 44.5 × 10–2 m
E) 4.45 × 100 m
Ans: B
Difficulty: Medium
SectionDef: Section 1-2 and Section 1-3
TEST
Page
BANK
4 ofFOR
872https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
Physics, 12th Edition John D. Cutnell,
PageKenneth
4https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
W. Johnson, David Young, Shane Stadler.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer