ANSWERS
Question:
1. Using Boolean logic, which operator will give you a list of all cars that won't include Teslas?
Answer:
NOT
Question:
2. The purpose of a spider or web crawler is to scan across the Internet to find new web pages and index the
information.
Answer:
True
Question:
3. According to Michael Fourman, what is "metadata?" (Choose all that apply)
Answer:
An "electronic card" attached to each document and Data about data
Question:
4. According to the Michael Fourman article, HTTP is a markup language.
Answer:
False
Question:
5. In the video "5 Components of Information Literacy," using Boolean search terms or requesting
genealogical records are examples of which level of Information Literacy?
Answer:
Find
Question:
6. The "people" part of an information system includes Tier 1 and Tier 2 help desk workers, analysts, and
developers.
Answer:
True
Question:
7. IBM's PC was developed with a closed architecture, it made it more difficult for competitors to develop
PC "clones"
Answer:
False
, Question:
8. According to the Fourman article, Natural Language Processing (NLP) can be considered the "next
generation" of document searching, since it involves extracting the meaning from the document contents
and not simply perform a keyword search.
Answer:
True
Question:
9. If you need to look for scholarly articles on software development, which websites will BEST fit your
need? (Choose all that apply)
Answer:
research.yahoo.com scholar.google.com
Question:
10. According to "Information Systems for Business and Beyond," what are the major components of an
information system? (Choose all that apply)
Answer:
Software People Processes Data Hardware
Question:
11. What is Web 2.0? How has the evolution of Web 2.0 affect how we interact with the web?
Answer:
Web 2.0 is a new stage of the internet exemplified by interactive websites that require little, or no,
programming knowledge. With the evolution of Web 2.0, almost everyone can can interact with and publish
anything they want online through the use of their own personal social media page or blog.
Question:
12. Explain the difference between data, information, and knowledge. Give a specific example to illustrate
your discussion.
Answer:
store's inventory system. An example of information would be, the store's inventory system shows them that
they had 8 hammers at the end of the previous day. An example of knowledge would be, whoever is in
charge of inventory at the store would know they sold 3 hammers today, and may need to order more to
restock. Data is defined as raw facts with no context or intent, information if the processed data with context
and purpose, and knowledge is the application of the information to known facts or concepts. An example of
data would be hammers in a
Question:
13. The following component performs the function of mathematical calculations and is considered "the
brain" of the computer:
Answer:
Processor
Question:
14. This component is designed for long-term non-volatile data storage: