QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. Maladaptive
Answer:
affects day to day life -becomes negative
Question:
2. Number 1 rule
Answer:
Do not kill anyone
Question:
3. Culture
Answer:
variation of one culture is mental illness
Question:
4. ID
Answer:
"drunk you" -spontaneous/bad decisions/ impulsive -lacks ability to problem solve ex: spends all money on
new bag
Question:
5. Super ego
Answer:
"grandma knows" -the angel side ex: Quit school to save money
Question:
6. Ego
Answer:
compromise of ID and super ego -reality ex: works while staying in school
Question:
7. Therapeutic communication
Answer:
-silence -rephrase answers -no WHY -meet patient halfway -establish trust
Question:
8. Inappropriate
Answer:
"refused" "telling patient you don't hear voices" -prepare before seeing patient -never threaten with used of
restraints etc. -Do not close doors
,Question:
9. Appropriate
Answer:
removing patients from room - safety -patient declined -keeping self in-between patient and door -set
expectations
Question:
10. Why questions
Answer:
only used when asking non therapeutic communication to gather understanding
Question:
11. Trust vs. Mistrust (Erikson)
Answer:
Infancy (to 1 year) If needs are dependably met, infants develop a sense of basic trust. "If he's late its a good
reason" -if infants needs are not met mistrust develops "I cannot trust anyone"
Question:
12. Autonomy vs. Shame and Doubt
Answer:
Toddler 12 months to 3 years gains basic self control/independence "Im sure with the proper diet I will be
able to achieve my target weight" -failure to do so results in doubt of ones self to achieve things/low self
esteem "I could never lose the weight so why even try"
Question:
13. Intitiative vs Guilt (Erikson)
Answer:
Preschooler age 3-6 years -ability to initiate actives -sense of purpose "I like to help mommy set the dinner
table" failure results in guilt/self conflict "I wanted the candy so I took it"
Question:
14. Industry vs. Inferiority
Answer:
School age 6-12 years achieves competence -ability to work/develop skills "Im getting really good at
swimming since I've practiced" -failure results in sense of inferiority "I can't read as well as my other
classmates im dumb"
Question:
15. Identity vs role confusion
Answer:
Adolescence 12-20 years sense of personal identity "im going to college to become a doctor and get married
by 30" -failure results in confusion of ones self "I belong to the gang because without them im nothing"
Question:
16. Intimacy vs isolation
, Answer:
early adulthood 20-35 years ability to love and commit "my husband has been my best friend" -failure
results in emotional isolation "there is no one out there for me"
Question:
17. Generativity vs. Stagnation
Answer:
Middle adulthood 35- 65 years -ability to care for others "im joining the committee to help people" failure
results in in ability to grow as a person "I just want to be alone and watch television"
Question:
18. Integrity vs despair
Answer:
late adulthood 65-death sense of fulfillment looks back on life happy "ive led a happy life and productive
life" -failure results in dissatisfaction with life "I have done nothing for my life and will die alone"
Question:
19. Safety
Answer:
-keep door open -placed between patient and exit -remove other patients from unsafe are
Question:
20. risks factors to mental health
Answer:
-characteristics -genetics -environmental factors -socioeconomics
Question:
21. resilience
Answer:
ability/capacity to secure resources they need to support wellbeing -not learned if given what person wants=
change will NOT happen ex: gets turned down from job= works harder no resilience- gets turned down from
job= quits trying
Question:
22. Psychodynamic theory
Answer:
oriented toward the here and now and makes less of an attempt to reconstruct the development origins of
conflict -free association/ dream analysis/ transference/counter transference -Treats "worried well"
Question:
23. Interpersonal therapy
Answer:
Short term -reduce/eliminate symptoms by improving personal function/social relationships -helps with
anxiety/depression -helps with marriage problems/communication -grief loss/disputes/role transition