ANSWERS
Question:
1. Contraindication Any condition that makes a treatment/procedure inadvisable
Answer:
Question:
2. Generic name
Answer:
Derived from the chemical name, the common name of the medication
Question:
3. Hypersensitivity (allergy)
Answer:
Exaggerated response by the body to the stimulus of a foreign agents
Question:
4. Indication
Answer:
Basis for initiation of a treatment
Question:
5. MTF
Answer:
Medical Treatment Facility
Question:
6. Opiate
Answer:
A drug that contains opium
Question:
7. Opioid
Answer:
Chemicals that have opium like effects, though they are NOT derived from opium
Question:
8. Patency
Answer:
State of being freely open or exposed
Question:
9. Pharmacology
, Answer:
The science concerned with drugs (study of drugs)
Question:
10. Pharmacy
Answer:
Branch of pharmacology dealing with preparation, dispensing, and use of medication
Question:
11. Physician's Desk Reference (PDR)
Answer:
List of drug products for medical purposes
Question:
12. Therapeutics
Answer:
Science of treating disease by methods that will relieve pain, treat/cure diseases, or prolong life
Question:
13. Toxicology
Answer:
Study of poisons and the treatment of the conditions produced by them
Question:
14. Usual/Therapeutic dose
Answer:
The normal adult dose, amount needed to produce therapeutic effect
Question:
15. Pink section of PDR
Answer:
Alphabetic listing of brand name products and list of manufacturers
Question:
16. Blue section of PDR
Answer:
Therapeutic index
Question:
17. Yellow section of PDR
Answer:
Drug, chemical, and pharmacological index to drugs
Question:
18. White section of PDR