CORRECT ANSWERS
Question:
1. Atypical s/s of AMI in older adults
Answer:
diaphoresis, SOB, N/V, AMS, syncope
Question:
2. What differential diagnoses are most important when presenting with chest pain?
Answer:
AMI, PE, PTX, aortic dissection, esophageal rupture
Question:
3. What is considered ST elevation in men and women?
Answer:
Men = 2mm Women = 1.5mm OR new LBBB in 2 leads
Question:
4. Which troponin is more specific? I or T?
Answer:
Troponin I is more specific
Question:
5. How often to check troponins?
Answer:
Q6h
Question:
6. What 2 things can exclude PE?
Answer:
Negative DDIMER & low Wells score
Question:
7. Paradoxical abd movement during inspiration indicates...
Answer:
impending respiratory failure...indicates fatigue
Question:
8. If a pt c/o dyspnea, it's always important to determine if...
Answer:
they have a problem with gas exchange
, Question:
9. Hypoxia
Answer:
Reduced level of tissue oxygenation
Question:
10. Hypoxemia
Answer:
decrease in partial pressure of oxygen in the blood
Question:
11. Causes of hypoventilation? Treatment?
Answer:
CNS dep, narcs, obesity, A-a gradient, elevated CO2.....corrects with oxygen
Question:
12. Most common cause of hypoxia
Answer:
VQ mismatch
Question:
13. Causes of VQ mismatch
Answer:
COPD, asthma, ILD, PNA, increased A-a gradient
Question:
14. Does VQ mismatch improve with O2? Yes
Answer:
Question:
15. Causes of right to left shunt?
Answer:
anatomic (heart problems), physiologic (PNA, ARDs, atelectasis)
Question:
16. Does right to left shunt respond to oxygen?
Answer:
difficult to correct with O2
Question:
17. Causes of diffusion impairment
Answer:
PF, PCP, emphysema