AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. NOCE stands for
Answer:
National Opticianry Competency Exam
Question:
2. a lens' focal length can be altered by
Answer:
changing the curvature of one surface
Question:
3. meniscus, equiconcave and flat concave are types of: minus lenses
Answer:
Question:
4. equiconvex flat convex, meniscus are all types of:
Answer:
plus lenses
Question:
5. this kind of lens has one convex and one concave surface
Answer:
meniscus
Question:
6. notates the position of the astigmatism power
Answer:
the axis
Question:
7. when light changes direction as it passes from one medium to another
Answer:
refraction
Question:
8. controls the amount of light that enters the eye
Answer:
iris
Question:
9. the eyes tendency to move from its normal position
, Answer:
phoria
Question:
10. a misalignment of the eyes when looking at an object tropia
Answer:
Question:
11. a type of eye misalignment, where one eye deviates outward
Answer:
exotropia
Question:
12. an eye condition that affects binocular vision and eye alignment
Answer:
exophoria
Question:
13. refractive condition in which light focuses directly on the retina
Answer:
emmetropia
Question:
14. how multifocal height is usually measured
Answer:
from the lower edge of the lens
Question:
15. an advantage of titanium frames
Answer:
corrosion resistant
Question:
16. outward inclination of the of the bottom of a framed lens
Answer:
retroscopic tilt
Question:
17. will maximize the amount of the bridge surface that rests on the nose and will also raise the optical
center 1 mm for every 2 degrees of tilit
Answer:
pantoscopic tilt
Question:
18. having distinct vision all around and not only in a distinct or direct line.