CORRECT ANSWERS
Question:
1. 1. Which information in an electronic
medical record (EMP) helps a nurse plan & manage a patient's post-operative care after open-heart surgery
Answer:
Provider orders
Question:
2. 2. Which information in a patient's electronic medical record (EMA), in addition
to the nursing flowsheets & provider orders, helps a nurse plan & manage fluctuations in blood glucose
levels
Answer:
MAR
Question:
3. 3. A nurse is planning the care for a
patient admitted to the hospital with COVID-19 Which list of information in the electronic medical record
(EMR) will help the nurse plan the care for this patient
Answer:
The patient's laboratory results over the last 72 hours
Question:
4. Nurse is planning care for a patient with lab results showing pending Covid results, what would she
initiate ?
Answer:
Initiate airborne precautions
Question:
5. 4. Which clinical note type is exempt from
being shared with patients according to the United States Core Data for Interoperability (USC DI) standards
Answer:
Psychotherapy notes
Question:
6. ing use of the existing surgical information system (SIS). Which resolution can improve this workflow
issue
5. Operating room (OR) staff are reliant
upon a manual white board for patient tracking. Recently, surgeons have complained that the turnaround
time between surgical cases has increased & blame the manual tracking system. An informatics nurse
recommends expand-
Answer:
Radio frequency identification (RFID) in patient labels
,Question:
7. 6. An informatics nurse & an emergency
nurse are conducting an analysis of a patient admission from the ER. Which tool should these nurses use for
a process analysis?
Answer:
SWOT template
Question:
8. 7. What is an effective way to reduce
the risk of access of electronic protected health information (ePHI) by unauthorized users
Answer:
Make sure all the users adhere to security & confidential policy set forth by the facility
Question:
9. 8. How does a healthcare policy assure
access to health information by authorized users
Answer:
It creates a reliable method to verify the identities of users accessing health information
Question:
10. 9. Which statement describes the application of meaningful use
Answer:
Provider needs to show the use of the Electronic Health Record (EHR) technology
Question:
11. 10. What is the typical role of the informatics nurse
Answer:
Plans, coordinates, & facilitates education for all computer applications & software for nursing or clinical
user group
Question:
12. 11. A patients glucose blood sugar is 400.
What is a one-time kind of report
Answer:
Ad Hoc
Question:
13. 12. Which clinical information technology enables providers to document patient assessments
Answer:
Vitals signs capture
Question:
14. 13. A patient is being transferred to another hospital, however the hospital he
is being transferred to does not have access to the Electronic Health Record (EHR) since they use EPIC.
How will they receive his Electronic Health Record (EHR)
,Answer:
Continuity care record from AMR
Question:
15. 14. Which statement best describes
Nursing Informatics
Answer:
"Computer science, decision science, information science, management science, cognitive science, &
organizational theory."
Question:
16. 15. The nurse receives report that there
are new orders to review. Where does the nurse look to verify this information
Answer:
The Kardex
Question:
17. 16. What is the goal of Merit-Based Incentive Payment System (MIPS) & Meaningful Use (MU)
Answer:
Patient quality care
Question:
18. 17. What is a type of phishing
Answer:
Trojan
Question:
19. 18. What is Data governance
Answer:
Defines who can take what action, upon what data, in what situations, using what methods
Question:
20. 19. A provider at the hospital had his laptop stolen from his vehicle. What should
be on his laptop to protect it from data breach
Answer:
Encryption
Question:
21. 20. What is the name of the process
that begins with conception & continues through implementation
Answer:
Systems Development Life Cycle (SDLC)
Question:
22. 21. What is the intent of the Clinical Decision Support (CDS) System
, Answer:
This is an application that supports healthcare practitioners in making patient-care decisions
Question:
23. 22. What is the term for sharing a person's personal information with other individuals electronically
Answer:
Information sharing
Question:
24. 23. When a physician arrives on the unit,
a nurse is asked about the fluid status of a patient. Where should the nurse find this information
Answer:
The intake & output chart
Question:
25. 24. Why is it important to control the
number of warnings in Electronic Health Record (EHR)
Answer:
Alert fatigue
Question:
26. Why is it important for healthcare providers to not ignore alerts ?
Answer:
To prevent medication errors
Question:
27. 25. Which change theory begins with creating urgency
Answer:
Kotter's Models
Question:
28. 26. Which act in 2009 did Meaningful Use
(MU) originate
Answer:
American Recover & Reinvestment Act (ARRA) act in 2009
Question:
29. 27. What is the primary concern driving
Nursing informatic initiative
Answer:
Patient safety
Question:
30. 28. What can be installed to allow one
operation to access another to enable the exchange of data