REQUIREMENTS UPDATED ACTUAL QUESTIONS AND
CORRECT ANSWERS
Question:
1. 1 OFFICER PER 48 INMATE RATIO
Answer:
Ratio of officers to inmates in a facility.
Question:
2. SELF CONTAINED BREATHING APPARA- TUS
Answer:
Equipment used for breathing in hazardous environments.
Question:
3. COMMISSION ON JAIL STANDARDS CRE- ATED
Answer:
Established in 1975 to oversee jail standards.
Question:
4. JURISDICTION EXPANDED FOR COUN- TY & CITY JAILS UNDER VENDOR CON- TRACT
Answer:
Expanded in 1983 to include more facilities.
Question:
5. REQUIRED TO PAY COUNTIES DUE TO CROWDED CONDITIONS AT STATE LEV- EL
Answer:
Mandated in 1991 to address overcrowding.
Question:
6. REQUIRED COMMISSION TO CONSUL- TATION & TECHNICAL ASSISTANCE FOR STATE
JAIL
Answer:
Established in 1993 for better support.
Question:
7. COUNTIES, CITIES & PRIVATE VENDORS HOUSING OUT OF STATE INMATES; TCJS
JURISDICTION
Answer:
Regulated by TCJS since 1997.
Question:
8. ADMINISTRATION SEGREGATION DAY ROOM TIME EACH DAY
, Answer:
1 hour of day room time required.
Question:
9. NON-COLLAPSIBLE HOSE & REEL SYS- TEM
Answer:
1 inch hose required in facilities.
Question:
10. GRIEVANCE BOARD IN FACILITY HOUS- ING LESS THAN 50 INMATES
Answer:
1 person required for grievance board.
Question:
11. HOW MANY SHOWERS PER INCREMENT OF 12 INMATES
Answer:
1 SHOWER PER 12 INMATES
Question:
12. HOW MANY LIVING AREAS PER VESTIBULE
Answer:
NO MORE THAN 4 LIVING AREAS
Question:
13. HOW MANY DOORS PER SAFETY VESTIBULE
Answer:
At least 2 doors: serving between 2 areas
Question:
14. MINIMUM PERIOD OF TIME WITHOUT REFUELING GENERATORS
Answer:
1.5 hours required.
Question:
15. MINIMUM PERIOD FOR CONTINUOUS BATTERY BACKUP SYSTEM
Answer:
1.5 hours required.
Question:
16. PREFERRED COLLAPSIBLE HOSE WIDTH 1.5 inch hose recommended.
Answer:
Question:
17. INMATES CONFINED LONGER THAN ____ TO RECEIVE SUNLIGHT 1 HOUR WEEKLY