CORRECT ANSWERS
Question:
1. Aeronautical fixed service (AFS)
Answer:
A telecommunication service between specified fixed points provided primarily for the safety of air
navigation and for the regular, efficient and economical operation of air services.
Question:
2. Aeronautical Ground Station
Answer:
Aircraft stations are allowed to contact ________________.
Question:
3. 3-30 MHz
Answer:
Frequency Range for High Frequency (FH)
Question:
4. 121.5 MHz
Answer:
The VHF universal simplex channel for emergency and distress communication.
Question:
5. - Channel selector switch volume control
- on and off
switch
Answer:
controls that are allowed to be adjusted by an aircraft radio operator
Question:
6. PAN PAN PAN
Answer:
The international radio telephone urgency signal
Question:
7. 121.5 MHz / 243 MHz
Answer:
What is the Emergency Locator Transmitter (ELT) frequency?
Question:
8. Instrument Landing System (ILS)
, Answer:
Radio equipment capable of giving horizontal preference before and after landing
Question:
9. volt-ohm meter
Answer:
A device used to measure to AC and DC voltage as well as the amount of ohms between conductors. It is
NOT a radio navigation aid.
Question:
10. International Civil Aviation Organization
Answer:
ICAO
Question:
11. United Nations
Answer:
An international organization formed after WWII to promote international peace, security, and cooperation.
Question:
12. commissioner
Answer:
Who heads the NTC Commission?
Question:
13. Working Fre- quency
Answer:
Calling Frequency - an agreed upon frequency where stations attempt to contact each other, once contact is
made, stations move to a __________________.
Question:
14. High Frequency (3-30 MHz)
Answer:
Frequency used for sky wave propagation
Question:
15. WILCO
Answer:
Instructions received, understood, and will be complied with
Question:
16. MAYDAY
Answer:
The spoken word for distress communications.