CORRECT ANSWERS
Question:
1. s/s TB
Answer:
cough, night sweats, fever, hemoptysis, wt loss
Question:
2. s/s Community acquired pneumonia CAP
Answer:
non/prod cough, fever, chills, chest discomfort, fatigue, dyspnea, pleuretic pain
Question:
3. s/s bronchitis
Answer:
non/prod cough < 3 wks
Question:
4. s/s Flu
Answer:
myalgia, ST, headache, fever, chills,dry cough, runny nose
Question:
5. coughing + excess mucus production for 3 months for 2yrs
Answer:
chronic bonchitis
Question:
6. acute bronchitis
Answer:
non/productive cough < 3 weeks
Question:
7. curb-65 factors
Answer:
age(65+), confusion, ^BUN, sbp<90 dbp<60, RR>30
Question:
8. which is more common flu A or B
Answer:
flu A
, Question:
9. how to dx flu
Answer:
rapid flu
Question:
10. how to dx TB
Answer:
PPD, sputum cx x 3, bronchial lavage, brushings
Question:
11. how to dx CAP
Answer:
sputum cx, cbc, bmp, chestx-ray
Question:
12. how to dx asthma? caution rhinitis often co-exist so full exam needed
Answer:
asthma symptoms are fully reversible*HINT that is 1 way to dx, spirometry, rule out other disease, allergy
testing, fam HX, blood test- CBC, chest xray, PEF(peak explo flow rate), response to bronchodilator ,
pulmonary function test
Question:
13. how to treat CAP
Answer:
doxycyline, macrolides( erythromycin, azithromycin,
Question:
14. how to treat Reactive TB
Answer:
INH, rifampin, ethambutol,
Question:
15. how to tx latent TB / prophalaxis
Answer:
vit b6/pyroxidine, INH max 300mg x9months
Question:
16. labs of concern when treating TB
Answer:
LFT monitoring b4 and after
Question:
17. how to tx acute bronchitis