Test1Bank
of 173https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
for Medical Terminology A Short Course
1 of 9th
173https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
Edition by Davi Ellen Chabner all chapters 1-5.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
TEST BANK
Medical Terminology: A Short
Course 9th Edition by Davi-Ellen
Chabner
Test Bank
Test Bank
TEST BANK
for Medical
for Medical
Terminology
Terminology
A Short
A Short
Course
Course
Page
9th Edition
1https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
9th Edition
by Davi
by Ellen
Davi Ellen
Chabner
Chabner
all chapters
all chapters
1-5.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
1-5https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
,Page
Test2Bank
of 173https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
for Medical Terminology A Short Course
2 of 9th
173https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
Edition by Davi Ellen Chabner all chapters 1-5.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
Chapter 01: Basic Word Structure
Chabner: Medical Terminology: A Short Course, 9th Edition
MULTIPLE CHOICE
1. A combining form is the:
a. word ending
b. root plus combining vowel
c. prefix
d. prefix plus combining vowel
e. root plus suffix
ANS: B
2. The combining form meaning “joint” is:
a. aden/o
b. -itis
c. -algia
d. arthr/o
e. oste/o
ANS: D
3. A suffix meaning “inflammation” is:
a. -itis
b. -osis
c. -ac
d. -al
e. -tomy
ANS: A
4. A word part meaning “below”,“less than normal,” or “under” is:
a. re-
b. hyper-
c. trans-
d. -emia
e. hypo-
ANS: E
5. A suffix meaning “study of” is:
a. -pathy
b. -logy
c. -gram
d. -scopy
e. -osis
ANS: B
6. A tumor of a gland is called:
Test Bank
Test Bank
for Medical
for Medical
Terminology
Terminology
A Short
A Short
Course
Course
Page
9th Edition
2https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
9th Edition
by Davi
by Ellen
Davi Ellen
Chabner
Chabner
all chapters
all chapters
1-5.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
1-5https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
,Page
Test3Bank
of 173https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
for Medical Terminology A Short Course
3 of 9th
173https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
Edition by Davi Ellen Chabner all chapters 1-5.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
a. arthrosis
b. arthroscope
c. adenoma
d. nephroma
e. hepatitis
ANS: C
7. Visual examination of the urinary bladder is called:
a. cystoscopy
b. cytology
c. cystogram
d. nephroscopy
e. cystoscope
ANS: A
8. Prediction about the outcome of an illness or treatment is called:
a. prognosis
b. psychosis
c. diagnosis
d. biopsy
e. pathology
ANS: A
9. (Condition of) nerve pain is called:
a. neural
b. arthralgia
c. cephalgia
d. neueralgia
e. neuralgia
ANS: E
10. Ren/o and nephr/o both mean:
a. heart
b. liver
c. blood
d. kidney
e. intestine
ANS: D
11. Which term relates to the brain?
a. anemia
b. cerebral
c. rhinitis
d. thrombosis
e. gastrotomy
ANS: B
Test Bank
Test Bank
for Medical
for Medical
Terminology
Terminology
A Short
A Short
Course
Course
Page
9th Edition
3https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
9th Edition
by Davi
by Ellen
Davi Ellen
Chabner
Chabner
all chapters
all chapters
1-5.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
1-5https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
, Page
Test4Bank
of 173https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
for Medical Terminology A Short Course
4 of 9th
173https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
Edition by Davi Ellen Chabner all chapters 1-5.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
12. A cancerous tumor is a(n):
a. hematoma
b. adenoma
c. oncology
d. gastralgia
e. carcinoma
ANS: E
13. A red blood cell is a(n):
a. platelet
b. thrombocyte
c. erythrocyte
d. leukocyte
e. resection
ANS: C
14. Abnormal condition of clot formation:
a. gastritis
b. osteitis
c. adenosis
d. dermatitis
e. thrombosis
ANS: E
15. An instrument to visually examine the urinary bladder is called a(n):
a. cystoscopy
b. cystoscope
c. gastroscope
d. arthroscopy
e. excision
ANS: B
16. An excessive (more than normal) amount of sugar in the blood is called:
a. hypothyroidism
b. hyperthyroidism
c. hyperglycemia
d. hypoglycemia
e. hypodermic
ANS: C
17. A gastrectomy is a(n):
a. gastric excision
b. gastroscopy
c. visual examination of the abdomen
d. incision of the stomach
e. incision of a gland
Test Bank
Test Bank
for Medical
for Medical
Terminology
Terminology
A Short
A Short
Course
Course
Page
9th Edition
4https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
9th Edition
by Davi
by Ellen
Davi Ellen
Chabner
Chabner
all chapters
all chapters
1-5.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
1-5https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer