h h h h h
11th edition by charles r swanson all
h h h h h hhh h
chapters 1-22 h hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
TABLEhOFhCONTENT.
CHAPTERh1:hThehEvolutionhofhCriminalhInvestigationhandhForensich Scien
ce
CHAPTERh2:hLegalhAspectshofhInvestigation
CHAPTERh3:hInvestigators,hthehInvestigativehProcess,handhthehCrimeh Sc
ene
CHAPTERh4:hPhysicalhEvidence
CHAPTERh5:hInterviewinghandhInterrogationh C
HAPTERh6:hFieldhNoteshandhReporting
CHAPTERh7:hThehFollow-
UphInvestigationhandhInvestigativehResourcesh CHAPTERh8:hThehCrimehL
aboratory
CHAPTERh9:hInjuryhandhDeathhInvestigationsh
CHAPTERh10:hSex-
RelatedhOffensesh CHAPTERh11:hCrimeshAgain
sthChildrenh CHAPTERh12:hHumanhTrafficking
CHAPTERh13:hRobbery
CHAPTERh14:hBurglary
CHAPTERh15:hLarceny/ThefthandhWhite-
CollarhCrimeh CHAPTERh16:hVehiclehTheftshandhRelatedhOffen
,sesh CHAPTERh17:hCybercrime
CHAPTERh18:hAgricultural,hWildlife,handhEnvironmentalhCrimesh CHAPTE
Rh19:hArsonhandhExplosiveshInvestigations
CHAPTERh20:hRecognition,hControl,handhInvestigationhofhDrughAbuseh C
HAPTERh21:hUnderstandinghandhInvestigatinghTerrorism
CHAPTERh22:hThehTrialhProcesshandhthehInvestigatorhashahWitness
,Chapterh01:hThehEvolutionhofhCriminalhInvestigationhandhForensichScienceh Multip
lehChoicehQuestions
1. hThehfirsthmodernhdetectivehforcehwas
A) thehBowhStreethRunners.
B) establishedhbyhthehMetropolitanhPolicehActhofh1829.
C) createdhbyhPatrickhColquhoun.
D) headedhbyhattorneyhHowardhVincent.
Ans:hA
Pagehref:h3
2. WhenhthehLondonhMetropolitanhPolicehforcehwashestablishedhinh1829,hthehBritishhpublichwashath f
irsthsuspicioushandhathtimeshevenhhostilehtowardshithbecause
A) KinghEdwardhIIhhadhsupportedhitshcreation.
B) RowanhandhMaynehhadhintimatehtieshtohthehroyalhfamily.
C) socialhreformershsuchhashJeremyhBenthamhhadhlongharguedhthathithwashahdangerhtohpersonalh li
berty.
D) Frenchhcitizenshhadhexperiencedhoppressionhunderhcentralizedhpolice.
Ans:hD
Pagehref:h3
3.h Inh1833, anhordinancehcreatinghAmerica'shfirsthpaid,hdaylighthpolicehforce?
A) Philadelphia
B) Chicago
C) NewhYorkhCity
D) Baltimore
Ans:hA
Pagehref:h3-4
4. AfterhthehCivilhWar,hPinkerton’shNationalhDetectivehAgencyhengagedhinhthehtwohbroadhareashof
?
A) LocatinghwarhcriminalshandhprovidinghprotectionhtohthehPresidenthofhthehUnitedhStates.
B) ControllinghahdiscontentedhworkinghclasshandhprotectionhofhthehPresidenthofhthehUnitedhStates.
C) Pursuinghbankhrobbershandharrestinghtrainhrobbers.
D) Controllinghahdiscontentedhworkinghclasshandhpursuinghbankhandhrailroadhrobbers.
Ans:hD
Pagehref:h 4
5. Whichhstatehandhcityhwashthehfirsthtohcreatehahunifiedhpolicehforcehinhthishcountry?
A) NewhOrleans,hLA.
B) NewhYork,hNY.
C) Baltimore,hMD.
D) Philadelphia,hPA
Ans:hB
Pagehref:h4
, 6. Whichhofhthehfollowinghishnothonehofhthehreasonshcitedhinhthehtextbookhforhhavinghreliableh
detectiveshinhAmericainhtheh1800’s?
A) GrafthandhcorruptionhwerehcommonhamonghAmerica’shbighcityhpolicehofficers.
B) Policehjurisdictionshwerehlimited.
C) Therehwashlittlehinformationhsharinghamonghpolicehdepartments.
D) Allhofhthehaboveharehreasonshcitedhinhthehtextbook.
Ans:hD
Pagehref:h4
7. Ahrogues'hgalleryhis
A) onlyhpracticalhinhcitieshofh100,000hpopulationhorhmore.
B) photographshofhknownhcriminalsharrangedhbyhcriminalhspecialtyhandhheight.
C) ahline-
uphofhknownhoffendershforhviewinghbyhdetectiveshsohtheyhcanhrecognizehthehcriminalsh laterhonhth
ehstreet.
D) onlyhpracticalhinhcitieshofh100,000hpopulationhorhmorehandharehphotographshofhknownh c
riminalsharrangedhbyhcriminalhspecialtyhandhphysicalhheight.
Ans:hB
Pagehref:h6
8. WhathwashthehoriginalhmissionhofhthehSecrethServicehwhenhcreatedhbyhCongresshinh1865?
A) Combathcounterfeiting.
B) ProvidehprotectionhforhPresidents.
C) Preventhdrughimportationhintohthishcountry.
D) AllhofhthehprecedinghwashaddressedhinhthehSecrethService’shoriginalhCharter.
Ans:hA
Pagehref:h6
9. WhathmunicipalhagencyhwashthehfirsthtohestablishhahCriminalhIdentificationhBureau?
A) Chicago,hIll.
B) Atlanta,hGA.
C) Philadelphia,hPA.
D) NewhOrleans,hLA.
Ans:hA
Pagehref:h6
10. Whichhagencyhwashthehprototypehforhmodernhstatehpolicehorganizations?
A) NewhYorkhStatehPolice.
B) GeorgiahStatehPolice.
C) PennsylvaniahStatehPolice.
D) PinkertonhInternationalhDetectivehAgency.
Ans:hC
Pagehref:h611.
11. ThehHarrisonhActhofh1914hmadhthehdistributionhofhnonmedicalhdrugshahcrime.h Thehagency
currentlyhchargedhwithhenforcinghitshprovisionshis .