CORRECT ANSWERS
Question:
1. Reasons for Improvements in Mine Safety and Health
Answer:
Legislation & regulation Moral imperative Better educated miners Improved mining methods &
technology Good business minimizes losses Safety and health management techniques
Question:
2. 1910 P.L. 61-179, the Organic Act
Answer:
U.S. Bureau of Mines Established Conduct research to reduce accidents No inspection authority
Question:
3. 1973 Secretary of the Interior created the Mine Enforcement and Safety Administration (MESA)
Answer:
MESA assumed the enforcement actions of the USBM.
Question:
4. 1977 Federal Mine Safetyand Health Act, P.L. 95-164
Answer:
Established the Mine Safety and Health Administration (MSHA) in DOL All mines under a single
statutory scheme Expanded rights of miners Established FMSHRC
Question:
5. 2006 Mine Improvement and New Emergency Response (MINER) Act
Answer:
Mine-specific emergency response plan New requirements for mine rescue Sealing of abandoned areas
Enhanced monetary penalties
Question:
6. Implementation of the Act
Answer:
Regulations Inspections Citations Penalties Miners' rights
Question:
7. Implementation of the Act Regulations-
Answer:
"The Secretary shall . . . develop, promulgate and revise . . . improved mandatory health and safety
standards."
Nothing should reduce the existing health and safety standards
Question:
8. Inspections
, Answer:
UG- 4 S- 2
Question:
9. Citations
Answer:
"If, upon inspection or investigation, the Secretary or his AR believes that an operator of a mine . . . has
violated any standard . . . he shall issue a citation."
Monetary Penalties
Miner's Rights
Question:
10. Citations: Miner's Rights
Answer:
Training Protection from discrimination in hiring Miners' representative Protection from discrimination for
making a safety or health complaint Right to obtain an immediate inspection Right to compensation for
safety closures
Question:
11. Legal Definitions on paper
Answer:
on paper
Question:
12. Key Regulatory Provisions Title 30 CFR
Answer:
Part 75 Underground Coal Part 77 Surface Coal Part 56 Surface Metal/Non- Metal Part 57 Underground
M/NM
Question:
13. Ground Control Numbers
Answer:
75.202
75.220(a)
75.222
Question:
14. While M/NM mines are not required to have a ground support plan...
Answer:
MSHA personnel may use portions of these guidelines and procedures to evaluate the suitability of ground
support materials and rock burst control plans where applicable.
Question:
15. Ventilation numbers