CORRECT ANSWERS
Question:
1. A ____ is a group of similar or identical computers, connected by a high-speed network, that cooperate
to provide services or run a single application.
a) cloud
b) cluster
c) blade
Answer:
cluster
Question:
2. With any fixed-width data storage format, it's possible that the result of a computation will be too large
to fit in the format.
- true or false
Answer:
True
Question:
3. Select the result of: [ ( 1 XOR 1 ) AND ( NOT 0 ) ]
a) 0
b) 1
c) undefined
Answer:
0
Question:
4. The rightmost digit in a bit string is the ____.
Answer:
least significant digit
Question:
5. A ____ is designed for one purpose—computational speed with large problems.
Answer:
Supercomputer
Question:
6. In a modern digital computer, data is represented by groups of ____
Answer:
bits
Question:
7. Early mechanical computation devices were built to perform ____.
,Answer:
repetitive mathematical calculations
Question:
8. Most CPUs provide a(n) ____ data type, which stores positive integer values as ordinary binary
numbers.
a) signed integer
b) signed real
c) unsigned integer
d) unsigned real
Answer:
unsigned integer
Question:
9. The first group of bits in an instruction represents its unique binary number, commonly called the ____.
Answer:
op code Light can be used as a basis for computation.
Question:
10. Light can be used as a basis for computation.
- true or false
Answer:
true
Question:
11. In the decimal numbering system, the period is called a ____.
Answer:
decimal point
Question:
12. The operand of a CPU instruction cannot contain the location of a data item.
- true or false
Answer:
False
Question:
13. ____________________ are storage locations that hold inputs and outputs for the ALU.
Answer:
Registers
Question:
14. In contrast to a formula, a program that implements an algorithm must include comparison and
____________________ instructions.
a) branching
b) logic
c) boolean
d) arithmetic
, Answer:
branching
Question:
15. How many character symbols can standard ASCII represent? Recall that it uses 7 bits per character.
Answer:
128
Question:
16. In numbering systems other than the decimal numbering system, the term radix point is used for the
period.
- true or false
Answer:
true
Question:
17. A(n)____ instruction generates the value true if either (but not both) data input is true.
Answer:
exclusive or (XOR)
Question:
18. A(n) ____ is the lowest-level command that software can direct a processor to perform.
Answer:
instruction
Question:
19. The CPU contains a few internal storage locations called ____, each capable of holding a single
instruction or data item.
Answer:
registers
Question:
20. ____ is a character-coding method developed in the 1960s and is effectively still in use today as the
first 128 characters of UTF-8.
a) ANSI
b) UNICODE
c) EBCDIC
d) ASCII
Answer:
ASCII
Question:
21. All computers are automated devices, and all automated devices are computers.
- true or false
Answer:
False