UPDATED ACTUAL QUESTIONS AND CORRECT
ANSWERS
Question:
1. Explosive range is also known as...
Answer:
Flammable range or flammable limit
Question:
2. Which element helps the "burning" process in flammable vapors?
Answer:
oxygen
Question:
3. If there is no oxygen or an improper balance of oxygen, what will happen to the falmmable vapors?
Answer:
the vapors will not ignite or burn
Question:
4. explosive range definition is...
Answer:
a mixture of flammable vapors and air, expressed as a percent, above or below which no ignition can occur
Question:
5. what does "too lean" refer to?
Answer:
If the percent mixture is less than the lower limit (won't burn)
Question:
6. what does "toor rich" refer to?
Answer:
if the percent mixture is above the vapor limit (won't ignite)
Question:
7. what is the flash point and fire point of gasoline?
Answer:
−45°F
-43°F
Question:
8. what is the flash point and fire point of acetone?
Answer:
0° 2°F
, Question:
9. what is the flash point and fire point of kerosene?
Answer:
100°F 102°F
Question:
10. what is the flash point and fire point of ethanol?
Answer:
55°F 57°F
Question:
11. what is the ignition temperature of gasoline?
Answer:
850°F
Question:
12. what is the ignition temperature of acetone?
Answer:
1,000°F
Question:
13. what is the ignition temperature of kerosene?
Answer:
400°F
Question:
14. what is the ignition temperature of ethanol?
Answer:
800°F
Question:
15. what is the explosive range of gasoline?
Answer:
1.4%-7.6%
Question:
16. what is the explosive range of acetone?
Answer:
2.6%-12.8%
Question:
17. what is the explosive range of kerosene?
Answer:
0.7%-5.0%