AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. Superior/Cranial/Rostral
Answer:
upper, toward the head
Question:
2. Inferior/Caudal
Answer:
Away from the head, lower
Question:
3. Anterior/Ventral
Answer:
toward the front of the body
Question:
4. Posterior/Dorsal
Answer:
toward the back of the body
Question:
5. Medial
Answer:
Toward the midline of the body
Question:
6. Lateral
Answer:
away from the midline; toward the side
Question:
7. Proximal
Answer:
toward or near the trunk or origin
Question:
8. Distal
Answer:
away from or farthest from the trunk or origin
Question:
9. Central
,Answer:
Toward the center
Question:
10. peripheral nervous system
Answer:
the sensory and motor neurons that connect the central nervous system to the rest of the body
Question:
11. Deep
Answer:
away from the body surface
Question:
12. superficial
Answer:
toward or at the body surface
Question:
13. External
Answer:
On the outer surface
Question:
14. Internal
Answer:
On the inner surface
Question:
15. Prone
Answer:
Body lying face down
Question:
16. Supine
Answer:
body lying face up
(trick: if you are lying supine, you can look up at the pine trees)
Question:
17. Ipsilateral
Answer:
on the same side
Question:
18. Contralateral
, Answer:
on the opposite side
Question:
19. sagittal plane
Answer:
a vertical plane that divides the body into right and left halves
Question:
20. midsagittal plane
Answer:
plane at the midline of the structure
Question:
21. parasagittal plane
Answer:
Vertical cut off center that divides body into unequal right and left sides
Question:
22. transverse plane
Answer:
a horizontal plane that divides the body into superior (upper) and inferior (lower) portions
Question:
23. coronal/frontal plane
Answer:
vertical plane that divides the body or any of its parts into anterior and posterior portions
Question:
24. Epithelial connective muscular nervous
Answer:
What are the 4 Amin categories of tissues ?
Question:
25. protects and coats organs allows infiltration and absorption of nutrients
Answer:
What is the function of epithelial tissue?
Question:
26. squamous, cuboidal, columnar
Answer:
What are the three shapes of epithelial tissue?
Question:
27. Skin Glands Lining of digestive or respiratory tract