JY11 Y11 Y 1 1 Y11 Y 1 1
CENTERED NURSING PROCESS APPROACH,10TH EDI
Y11 Y 1 1 Y1 Y 1 1 Y1 Y 1 1 Y 1 1
TIONBYLINDAE. MCCUISTION(CHAPTER1-
1
Y Y1 Y1 Y 1 1
58 ALL COVERED) ISBN: 978-0323672603
1
Y Y11 Y11Y11 Y11 Y 1 1
,TES BANK FOR PHARMACOLOGY 10TH EDITIONBY MCCUISTION
JY11 Y11 Y11 Y11 Y11 Y1 Y11
Chapter 01: The Nursing Process and Patient-Centered Care
Y11 Y11 Y11 Y11 Y11 Y11 Y11
McCuistion: Pharmacology: APatient-Centered Nursing Process Approach,10thEdition
Y1 Y11 1
Y Y1 Y1 Y11 1
Y Y1
MULTIPLE CHOICE Y1
1. Thenursing process is a five-step decision-
1
Y Y11 JY1 JY1 JY11 JY1
making approach that includes all ofthe following steps, EXCEPT: JY11 JY11 JY1 JY11 JY11 JY1 JY1 JY11 JY11
a. Assessment
b. Patient problem JY11
c. Planning
d. Right Drug JY11
ANS: D JY1
The nursing process is a five-step decision-
JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11
making approach that includes: 1) assessment, 2) patient problem, 3) planning, 4) implementati
JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY1 JY1 JY1 JY1
on, and 5) evaluation. “Right drug” is oneo fthe “Six Rights” of medication administration.
JY11 JY1 JY1 JY11 JY11 JY1 JY1 JY1 JY1 JY11 JY1 1 JY11 JY11 JY11
DIF: Cognitive Level: Understanding (Comprehension) JY11 JY 11 JY11
TOP:NursingProcess:Planning MSC: NCLEX: Management of Care JY1 JY1 JY1 JY11 JY11 JY11 JY11 JY 11
2. The nurse is using data collected to set goals orexpected outcomes and interventions that addr
JY1 JY1 JY11 JY1 JY1 JY1 JY1 JY11 JY11 JY1 JY1 JY11 JY11 JY11 JY11
ess the patient’s problems. Which step of the nursing process is the nurse applying?
JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11
a. Assessment
b. Patient problem JY11
c. Planning
d. Evaluation
ANS: C JY1
During the planning phase, the nurse uses thedata collectedto set goals or expected outcomes and in
JY1 JY1 JY11 JY1 JY1 JY1 JY11 JY1 JY11 JY1 JY1 JY11 JY1 JY11 JY1 JY11 JY11
terventions which address the patient’s problems. The data was collected during the “Assessme JY1 1 JY11 JY11 JY11 JY1 1 JY1 1 JY 11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11
nt” and “Patient problem” steps. During the “Evaluation” phase the nurse would determine wh
JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY1 1 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11
ether the goals and objectives set during the planning phase were met.
JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY 11 JY11
DIF:
CognitiveLevel:Understanding(Comprehension) JY1 JY1 JY1 JY 11
TOP: Nursing Process: Nursing Intervention J Y 1 1 JY11 JY11 JY11
MSC: NCLEX: Management of Care JY11 JY1 JY11 JY11
3. A5-year- JY1
old child witht ype 1 diabetes mellitus has had repeated hospitalizations forepisodes of hyperglyce
JY11 JY11 JY1 JY1 JY1 JY1 JY11 JY1 JY11 JY11 JY11 JY1 JY11 JY11
mia. The parents tell the nurse that they can’t keep track of everything that has to be done to ca
JY11 JY11 JY11 JY11 JY1 1 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY 11 JY11
re for their child. The nurse reviews medications, diet, and symptom management with the par
JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY 11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11
ents and draws up a daily checklist for the family to use. These activities are completed in whi
JY11 JY1 1 JY11 JY11 JY11 J Y11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11
ch step of the nursing process?
JY 11 JY11 JY 11 JY11 JY11
a. Assessment
b. Planning
c. Implementation
d. Evaluation
ANS: C JY1
,TES BANK FOR PHARMACOLOGY 10TH EDITIONBY MCCUISTION
JY11 Y11 Y11 Y11 Y11 Y1 Y11
The implementation phase is the part of the nursing process in which the nurse provides edu
JY11 JY11 JY1 1 JY11 JY11 JY11 JY11 JY1 1 JY1 1 JY11 JY11 JY11 JY11 JY1 1 JY11
cation,drugadministration, patient care, and otherinterventions necessaryto assist the patient i
JY1 JY1 JY11 JY1 JY1 JY11 JY1 JY1 JY1 JY1 JY1 JY11 JY11
n accomplishing established medication goals.
JY11 JY11 JY11 JY11
DIF:
CognitiveLevel:Understanding(Comprehension) JY1 JY1 JY1 JY 11
TOP: Nursing Process: Nursing Intervention
J Y 1 1 JY11 JY11 JY11
MSC: NCLEX: Management of Care JY11 JY1 JY11 JY11
4. The nurse is preparing to administer a medication and reviews the patient’s chart for drug all
JY1 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11
ergies, serum creatinine, and blood urea nitrogen (BUN) levels. The nurse’s actions are refle
JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY1 JY11 JY11 JY11
ctive of which phase of the nursing process?
JY1 1 JY 11 JY11 JY11 JY1 1 JY11 JY11
a. Assessment
b. Evaluation
c. Implementation
d. Planning
ANS: A JY1
Assessment involves gathering information about thepatient andthe drug, including any previo JY1 JY11 JY1 JY1 JY11 JY1 JY1 JY1 JY1 JY11 JY1 J Y11
us use of the drug.
JY11 JY11 JY11 JY11
DIF: CognitiveLevel: Understanding(Comprehension) JY1 JY11 JY1
TOP: Nursing Process: Assessment J MSC: NCLEX: Management of Care
Y 1 1 JY11 JY11 JY11 JY1 JY11 JY11
5. Which assessment is categorized as objective data? JY1 JY11 JY11 JY11 JY1 JY1
a. A list of herbal supplements regularly usedJY1 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11
b. Lab values associated with the drugs the patient is taking JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11
c. Theages and relationship to the patient of all household members JY1 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11
d. UsualdietarypatternsandfNood intake JY1 JY1 JY11 JY1 JY1 J Y 1 1
ANS: B JY1
Objectivedataare measured and detectedbyanother person and would include lab values. The ot JY1 JY1 JY1 JY11 JY11 JY1 JY1 JY1 JY1 JY1 JY1 JY1 JY1 JY11 JY1 1
her examples are subjective data.
JY11 JY11 JY11 JY11
DIF: CognitiveLevel: Understanding(Comprehension) JY1 JY11 JY1
TOP: Nursing Process: Assessment J MSC: NCLEX: Management of Care
Y 1 1 JY11 JY11 JY11 JY1 JY11 JY11
6. Thenurse reviews a patient’s database and learns that the patient lives alone, is forgetful, and does
JY1 JY1 JY11 JY1 JY1 JY1 JY1 JY11 JY11 JY1 JY1 JY11 JY1 JY1 JY1 J Y11 JY11
not have an established routine. The patient will be sent home with three new medications to
JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY1 1 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11
be taken at different times of the day. The nurse develops a daily medication chart and enlists
JY 11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY1 1 JY 11 JY11 JY11 JY11 JY1 1 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11
a family member to put the patient’s pills in a pill organizer. This is an example of which pha
JY11 JY1 1 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 J Y11 JY11 JY11 JY11 J Y11 JY11 JY11 JY11
se of the nursing process?
JY11 JY11 JY 11 JY11
a. Assessment
b. Evaluation
c. Implementation
d. Planning
ANS: C JY1
The implementation phase involves education and patient care in order to assist the patient t
JY1 JY11 JY1 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11
, TES BANK FOR PHARMACOLOGY 10TH EDITIONBY MCCUISTION
JY11 Y11 Y11 Y11 Y11 Y1 Y11
accomplish the goals of treatment. JY11 JY1 JY11 JY11
DIF:
CognitiveLevel:Applying(Application) JY1 JY1 JY1 JY11
TOP: Nursing Process: Nursing Intervention M JY11 JY11 JY11 JY11 JY11
SC: NCLEX: Management of Care
J Y 1 1 JY11 JY11 JY 11
7. A patient who is hospitalized for chronic obstructive pulmonary disease (COPD) wants to go h
JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11
ome. The nurse and the patient discuss the patient’s situation and decide that the patient may go ho
JY1 JY1 JY1 JY11 JY11 JY11 JY11 JY1 JY11 JY11 JY1 JY11 JY1 JY1 JY11 JY 11 JY11
me when able to perform self-
JY11 JY11 JY11 JY11 JY 11
care without dyspnea and hypoxia. This is an example of which phase of the nursing process?
JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY 11 JY11 JY11 JY11 JY1 1 JY 11 JY11 JY11
a. Assessment
b. Evaluation
c. Implementation
d. Planning
ANS: D JY1
Planning involves goal setting, which, forthis patient, means being able to perform self- JY1 JY11 JY1 JY11 JY1 JY1 JY1 JY11 JY1 JY1 JY1 JY1 JY1
care activities without dyspnea and hypoxia.
JY11 JY1 1 JY11 JY11 JY1 1
DIF: Cognitive Level: Understanding (Comprehension) JY11 JY 11 JY11
TOP:NursingProcess:Planning MSC: NCLEX: Management of Care
JY1 JY1 JY1 JY11 JY11 JY11 JY11 JY 11
8. Apatient will be sent home with a metered-
JY1 JY11 JY11 JY1 JY11 JY11 JY11 JY1
dose inhaler, and the nurse is providing teaching. Which is a correctly written goal for this proc
JY1 JY11 JY11 JY1 JY11 JY11 JY1 JY11 JY 11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY1 1 JY11 JY11
ess?
a. The nurse will demonstrate the correct use of a metered-dose inhaler to the patient.
JY1 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY1 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11
b. The nurse will teach the patient howto administer medication with ametered- JY1 JY1 JY11 JY1 JY1 JY1 JY1 JY1 JY1 JY11 JY1 JY1
dose inhaler. JY11
c. Thepatient will knowhowtoself- JY1 JY1 JY11 JY1 JY1 JY1
administerthe medicationusingthe metered-dose inhaler. JY1 JY11 JY1 JY1 JY1 1 JY11
d. Thepatient will independentlyadminister themedicationusing themetered- JY1 JY1 JY1 JY1 JY1 JY1 JY1 JY1 JY1
dose inhaler at the end of the session.
N
JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11
ANS: D JY1
Goals must be patient- JY1 JY1 JY1
centered and clearlystatetheoutcome witha reasonable deadline and should identify components f
JY1 JY1 JY1 JY1 JY1 JY1 JY1 JY1 JY1 JY11 JY11 JY11 J Y11 JY11
or evaluation.JY11
DIF: Cognitive Level: Applying (Application) JY11 JY 11 JY11
TOP:NursingProcess:Planning MSC: NCLEX: Management of Care
JY1 JY1 JY1 JY11 JY11 JY11 JY11 JY 11
9. The nurse is developing a plan o fcare for a patient who has chronic lung disease and hypoxia. The
JY1 JY1 JY11 JY11 JY11 JY1 JY1 JY1 JY1 JY1 JY11 JY1 JY11 JY11 JY11 JY1 JY11 JY11 JY11
patient has been admitted for increased oxygen needs above a baseline of 2 L/min. The nurse d
JY11 JY1 1 JY11 JY11 JY11 JY1 1 JY11 JY11 JY 11 JY11 JY11 JY1 1 JY11 JY11 JY11 JY11
evelops a goal stating, “The patient will have oxygen saturations of >95% on room air at the tim
JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY11
e of discharge from the hospital.” What is wrong with this goal?
JY11 J Y11 JY 11 JY11 JY11 JY11 JY11 JY1 1 JY11 JY11 JY11
a. It cannot be evaluated. JY11 JY11 JY11
b. It is not measurable. JY11 JY11 JY11
c. It is not patient-centered. JY11 JY11 JY11
d. It is not realistic. JY11 JY11 JY11
ANS: D JY1