QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. Steps of Scientific Method
Answer:
1. Observation
2. Ask a question about your observation
3. Develop a hypothesis, a well thought out prediction based on previously collected data
4. Devise an experiment to test the hypothesis
5. Collect and analyze your data from above
6.Conclusion
Question:
2. pH
Answer:
number of free hydrogens in a substance
Question:
3. pOH
Answer:
directly related to pH scale number of free hydroxyls in a substance
Question:
4. Ocular
Answer:
part of the microscope you look through
Question:
5. Stage
Answer:
part of microscope you place a slide on
Question:
6. Objective
Answer:
the lens above the slide
Question:
7. diaphram
Answer:
located below the stage on a microscope that controls light
Question:
8. eukaryote
, Answer:
larger cell with membrane bound organelles
Question:
9. prokaryotes
Answer:
domain of bacteria smaller than eukaryotes without membrane bound organelles
Question:
10. spirillus
Answer:
spiral shaped bacteria
Question:
11. Bacillus
Answer:
rod shaped bacteria
Question:
12. Coccus
Answer:
round bacteria
Question:
13. gram
Answer:
metric measurement of mass
Question:
14. meter
Answer:
metric unit of length
Question:
15. liter
Answer:
metric unit of volume
Question:
16. celcius
Answer:
metric unit of heat
Question:
17. pH