CORRECT ANSWERS
Question:
1. Adult Average Heart rate
Answer:
60-100 bpm
Question:
2. Child Heart Rate
Answer:
80-130
Question:
3. Newborn
Answer:
70-190
Question:
4. Fetus
Answer:
120-160
Question:
5. Box 5.1 Standard Precautions
Answer:
-Apply to blood, body fluids, excretions, nonintact skin, mucous membranes**
-hands must be washed if contaminated
-gloves are worn when handling possibly contaminated items
-masks, eye protection, face shield if you could be splashed with blood
-gowns worn if possible to get soiled
-pt care equipment is properly sanitized contaminated linen is placed in leak proof bag
-all SHARP instruments and needles must be discarded in puncture-resistant container, CDC recommends
needles to be disposed uncapped or a mechanical device be used for recapping
Question:
6. Box 5.2 Sonographer Inquiry and exposure Precautions
, Answer:
Needle stick or other sharp injury:
- immediately wash affected area w/ soap and water
- squeeze area to induce bleeding
- notify supervisor, immediately report to Health Services Dept
-Splash of blood/ body fluids to mucosa of the eyes, nose or mouth:
- Immediately wash affected area
- notify super. and health services dept
-Splash of body fluid to the skin:
-wash area w soap and water
-if contact is prolonged or involves extensive areas of skin, notify superv. and health services dept
Question:
7. Know all key terms (will put them at the end)
Answer:
...
Question:
8. Enteric isolation, what is it used for?
Answer:
-used to prevent infections transmitted by direct or indirect contact with feces. Diarrheal viruses, hepatitis
A, and enterovirus are included in this category
- private room is indicated, handwashing, wearing gowns are required, face mask/ shield is not.
-pt with C. Difficile strict handwashing w soap and water required before and after pt contact
Question:
9. Strict isolation
Answer:
this type of isolation is designed to protect others from pt's germs
-used to prevent spread by air or contact of highly contagious or virulent diseases
-provate room required, gowns gloves, mask required, hands washed before and after leaving room
Question:
10. Maybe go over respiratory and reverse isolation
Answer:
Question:
11. Ultrasound transducers and HPV
Answer:
- Human papillomavirus is a group of 150 related viruses, transmitted thru intimate skin to skin contacts
-Ultrasound TRANSDUCERS are a potential source of HPV infection, studies have shown that 3-7% of
transvaginal transducers remain contaminated even after routine examination
-HPV can remain on a surface and be infectious for days
-Transducer MUST be covered with condom or approved sheath
-HPV is highly resistant to Cidex OPA
-has been determined that most effective disinfection method is sonicated 35% hydrogen peroxide solution