AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. Durable medical equipment carrier (DMERC)
Answer:
A company designated by the state or region to act as the Medicare Administrative Contractor (fiscal
intermediary) for all DME claims.
Question:
2. Parenteral
Answer:
by way of anything other than the gastrointestinal tract, such as intravenous, intramuscular, intramedullary,
or subcutaneous
Question:
3. Not otherwise specified (NOS)
Answer:
an indication that more detailed information is not available from the physician's notes
Question:
4. Orthotic
Answer:
a device used to correct or improve an orthopedic concern
Question:
5. durable medical equipment (DME)
Answer:
apparatus and tools that help individuals accommodate physical frailties, provide pharmaceuticals, and
provide other assistance that will last for a long time and/or be used to assist multiple patients over time
Question:
6. enteral
Answer:
within,or by way of, the gastrointestinal tract
Question:
7. prosthetic
Answer:
fabricated artificial replacement for a damaged or missing part of the body
Question:
8. chelation therapy
, Answer:
the use of chemical compound that binds with metal in the body so that the metal will lose its toxic effect.
it might be done when a metal disc or prosthetic is implanted in a patient, eliminating adverse reactions to
the metal itself as a foreign body
Question:
9. The symbol of a circle with a line through it means
Answer:
The symbol of a circle with a line through it means
Question:
10. The little box with a check mark in it ■ indicates a code description that
Answer:
includes a quantity measurement
Question:
11. The J codes are used to bill insurance carriers for
Answer:
drugs administered by a health care professional.
Question:
12. HCPCS Level II codes are used, most often, to report all except
Answer:
anesthesia administered by an anesthesiologist.
Question:
13. The acronym DME stands for
Answer:
durable medical equipment.
Question:
14. HCPCS Level II codes are presented as
Answer:
one letter followed by four numbers.
Question:
15. HCPCS is an acronym that stands for
Answer:
Health care Common Procedure Coding System.
Question:
16. The code D1110 is an example of a
Answer:
HCPCS Level II code.
Question:
17. The D0000-D9999 codes are created and maintained by the