ACTUAL QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. As an Emergency Medical Responder (EMR), you should be able to:
Answer:
Provide basic emergency care
Question:
2. Vector-borne Transmission of disease occurs when:
Answer:
An infectious source, such as an animal or insect bite, penetrates the body's skin
Question:
3. which of the following is an example of an engineering control?
Answer:
using biohazard containers
Question:
4. while providing care to a patient, some of the patients blood inadvertently makes contact with your eyes.
what should you do first?
Answer:
flush your eyes with clean water, saline or a sterile irrigant for 20 minutes
Question:
5. Which type of emergency medical services (EMS) system provider has the most in-depth training?
Answer:
Paramedic
Question:
6. Which type of emergency medical services (EMS) system provider has the most in-depth training?
Answer:
Act in good faith
Question:
7. You determine that a patient is competent when they demonstrate which of the following?
Answer:
the ability to understand questions and the implication of decision
Question:
8. You determine that a patient is competent when they demonstrate which of the following?
Answer:
standard of care
, Question:
9. Any body part that is toward the midline of the body is called:
Answer:
medical
Question:
10. Which of the following is the least likely to be considered a vital organ?
Answer:
kidneys
Question:
11. Which of the following situations is the least likely to warrant moving a patient?
Answer:
A patient has fallen off a ladder onto the grass while painting a house.
Question:
12. You suspect that your patient has a head, neck or spinal injury but needs to be moved. Which of the
following techniques is most appropriate to use?
Answer:
blanket drag
Question:
13. You suspect that your patient has a head, neck or spinal injury but needs to be moved. Which of the
following techniques is most appropriate to use?
Answer:
explosion
Question:
14. You are approaching the scene of an emergency and notice a strange odor and a large cloud of gas but
no fire in the area of the emergency. You would suspect which of the following?
Answer:
hazardous materials
Question:
15. Upon arriving at the scene of an emergency, which of the following is your first responsibility as an
emergency medical responder (EMR)?
Answer:
Making sure that the scene is safe
Question:
16. Which of the following statements best reflects the principles of moving patients?
Answer:
All team members should be trained in the proper techniques.
Question:
17. You are providing care to a patient and your assessment reveals that the patient is unstable. As a
general rule, you should continue to reassess the patient at which of the following frequencies?