CORRECT ANSWERS
Question:
1. Sensitivity
Answer:
Used to describe how well an observation or test will detect a disease in someone who actually has the
disease;
Question:
2. Sensitivity
Answer:
Reported as the proportion of people with a disease who are postive for that disease on a given observation
or test
Question:
3. Sensitivity
Answer:
Refelcts true postive rate: a highly sensitive test/observation woll have a positive result in most of the
poeple with a given condition.
Question:
4. A symptom, sign, or test of high ________ is excellent for detecting patients with the disease.
Answer:
Sensitivity
Question:
5. Refers to a close agreement between an observation and the best possible measure of reality
Answer:
Validity
Question:
6. Reliability
Answer:
Refers to how well an observation repeatedly observed gives the same information. The ability of a test to
produce the same result when repeated.
Question:
7. Used to describe how well an observation or test with be negative for a disease one lemons who does not
have the disease
Answer:
Specificity
, Question:
8. Reflects true negative rate- a highly specific test/observation will have a negative result in most of the
people who do not have the condition.
Answer:
Specificity
Question:
9. A symptom sign or test of high __________ is excellent for screening out patients who do not have the
disease or condition
Answer:
Specificity
Question:
10. People who have the disease test positive when screened
Answer:
Good sensitivity
Question:
11. People who have the disease test negative when screened
Answer:
Poor sensitivity
Question:
12. People without the disease test negative when screened
Answer:
Good specificity
Question:
13. People without the disease test positive (false positives)
Answer:
Poor specificity
Question:
14. Information given by patient, family or significant other
Answer:
Subjective data
Question:
15. Data gathered by physical assessment, lab reports, xrays, or other diagnostic tests
Answer:
Objective data
Question:
16. Activities directed toward decreasing the probability of becoming ill
Answer:
Primary levels of Prevention